شمار مبتلایان به ویروس کرونا در جهان به ۵ میلیون و ۸۲ هزار و ۵۰۸ نفر افزایش یافته و شمار بهبودیافتگان به ۲ میلیون و ۲۰ هزار و ۱۵۱ تن رسیده است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، جدیدترین خبرها درباره شیوع ویروس کرونا در جهان و تحولات مربوط به آن به شرح زیر است:
براساس آخرین گزارش سازمان جهانی بهداشت، شمار مبتلایان به ویروس کرونا در جهان، به پنج میلیون و هشتاد و دو هزار و پانصد و هشت نفر افزایش یافته و شمار جان باختگان بر اثر ابتلا به این ویروس به سیصد و بیست و نه هزار و دویست و هفتاد و هفت نفر و شمار بهبودیافتگان به دو میلیون و بیست هزار و صد و پنجاه و یک تن رسیده است.
افزایش مبتلایان ویروس کرونا در مکزیک به ۵۶۵۹۴ نفر طبق اعلام وزارت بهداشت مکزیک، مجموعا ۵۶۵۹۴ مورد ابتلا به ویروس کرونا و ۶۰۹۰ مورد مرگ و میر در این کشور ثبت شده است.
دو سوم زندانیان بازداشتگاهی در اکوادور مبتلا شده اند نزدیک به دو سوم از زندانیان بازداشتگاهی در اکوادور به ویروس جدید کرونا مبتلا شده اند. به گزارش خبرگزاری فرانسه از کیتو، ادموندو مونکایو، از مسئولان اداره زندانهای اکوادور اعلام کرد ۴۲۰ تن از ۶۱۰ زندانی بازداشتگاه شهر آمباتو، واقع در مرکز این کشور به کووید-۱۹ مبتلا شده اند. بر اساس این گزارش، تاکنون دو نفر از مبتلایان از عوارض ناشی از این بمیاری جان خود را از دست داده اند.
فرانسه/حزب تجمع ملی، مکرون را دروغگو خواند حزب راست افراطی «تجمع ملی» به رهبری مارین لوپن در صفحه توئیتر خود ویدیویی از مصاحبه امانوئل مکرون، رئیس جمهور این کشور درخصوص کمبود ماسک محافظتی در فرانسه منتشر کرد که در آن مکرون میگوید اوایل ماه مارس و حتی پیش از آن در ماههای فوریه یا ژانویه هیچ کس حرفی از ماسک نمیزد. در کنار این ویدیو سخنرانی مارین لوپن قرار میگیرد که متعلق به تاریخ ۱۱ فوریه است و وی در آن میگوید که سازمان جهانی بهداشت در روزهای اخیر در مورد دسترسی به ماسک ابراز نگرانی کرده است.
احتمال سفر پزشک مشهور فر انسوی به چین به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، پروفسور دیدیه رائولت، عفونت شناس فرانسوی که با دفاع از تاثیر مثبت داروی کلروکین در درمان بیماری کووید- ۱۹ مشهور شده است احتمالا به استخدام دانشکده پزشکی دانشگاه پکن در میآید. سایت Entreprendre به صورت اختصاصی این خبر را منتشر کرده و افزوده وی احتمالا از اواخر تابستان کار خود را در چین آغاز کند. دکتر رائولت در نامهای به سایت مذکور اظهار داشته است که انجام طرحهای تحقیقاتی در زمینه سلامت در فرانسه بعلت مباحث حزبی و بروکراسی سنگین بسیار پیچیده شده است.
آلمان
صدراعظم آلمان: تنها با چندجانبه گرایی می توان ابرچالش کرونا را مدیریت کرد به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، چهارشنبه شب با شرکت در یک کنفرانس مطبوعاتی در برلین گفت: خانمها و آقایان محترم! معمولا من با روسای پنج سازمان بین المللی یعنی صندوق بین المللی پول، بانک جهانی، سازمان تجارت جهانی، سازمان بین المللی کار و همین طور سازمان همکاری و توسعه اقتصادی در آن سالن، نشست حضوری داشتم. اما شرایط حاضر به گونهای نبود که این نشست، حضوری برگزار شود و به همین خاطر ما به شکل ویدئو کنفرانس با هم گفتگو کردیم. این دوازدهمین باری است که از زمان بروز همه گیری جهانی (کرونا) با هم صحبت میکنیم.
وی افزود طبیعی است که مساله (شیوع) «کووید-۱۹»، موضوع اصلی و غالب، هم برای تمامی جهان و همین طور برای سازمانهای بین المللی است. مایه تعجب نیست که همه به این مساله تاکید دارند که ما در یک رکود عمیق جهانی قرار داریم و دقیقا به همین علت است که میکوشیم تا جای ممکن، سریع، دوباره به توسعه پایدار بازگردیم. ما هشدار میدهیم که همه در چنین شرایطی باید رویکرد اشتراکی و هماهنگ داشته باشند. چون یک جانبه گرایی، پاسخ صحیح (به مهار این بیماری عالم گیر) نیست. روشن است که چندجانبه گرایی باید این همه گیری جهانی را به عنوان یک ابرچالش مدیریت کند. این چالش را نباید کوچک انگاشت.
فرانسه
افزایش موارد ابتلا در کشتارگاههای فرانسه شبکه دو تلویزیون فرانسه در گزارشی تلویزیونی درباره علت افزایش موارد ابتلا به «کووید-۱۹» را در کشتارگاههای این کشور اعلام کرد. به گفته دانشمندان، محیط مرطوب و سرد این مکانها برای گسترش ویروس کرونای جدید و افزایش طول عمر آن مساعد است. طی روزهای اخیر موارد ابتلا به این بیماری در کشتارگاههای فرانسه روندی افزایشی پیدا کرده است. در آمریکا در حدود یکصد کشتارگاه، حدود پنج هزار نفر به این بیماری مبتلا شده اند. در آلمان در چهار کشتارگاه ۵۰۰ نفر، در استرالیا، صد نفر و همچنین تعداد زیادی نیز در کشتارگاههای برزیل و اسپانیا به این بیماری مبتلا شده اند.
شمار مبتلایان به ویروس کرونا در پرو از ۱۰۰ هزار نفر عبور کرد به گزارش خبرگزاری رویترز، وزارت بهداشت پرو اعلام کرد، شمار مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور از ۱۰۰ هزار نفر عبور کرد.
فرانسه
تجمع کارکنان بخش درمان در پاریس گروه انونیم سیتوآیان (Anonyme Citoyen) که اخبار سیاسی و جنبشهای اجتماعی در سراسر جهان را پوشش میدهد، در صفحه توئیتر خود ویدیویی منتشر کرد از تجمع کارکنان بخش بهداشت و درمان فرانسه مقابل بیمارستان تنون پاریس. تجمع کارکنان خشمگین بخش بهداشت و درمان فرانسه طی روزهای گذشته در سراسر این کشور گسترش یافته است.
افزایش استفاده از داروی ضد مالاریا برای درمان کرونا به گزارش خبرگزاری رویترز از برزیل، وزارت بهداشت برزیل روز چهارشنبه دستورالعملهای جدیدی را برای استفاده بیشتر از داروی ضد مالاریا برای درمان موارد ابتلای ملایم به ویروس کرونا منتشر کرد، روش درمانی که توسط ژایر بولسونارو، رئیس جمهور برزیل در مقابل هشدار کارشناسان بهداشت عمومی درباره خطرات این دارو، مورد دفاع قرار گرفته است. ادواردو پازوئلو، وزیر بهداشت موقت برزیل دستورالعملهای جدیدی صادر کرده است. دو وزیر بهداشت پیشین این کشور به دلیل فشارها برای ترویج استفاده از داروهای کلروکین و هیدروکسی کلروکین استعفا کرده بودند. کارشناسان پزشکی از جمله مارکوس اسپینال، رئیس بخش بیماریهای واگیردار در سازمان بهداشت پان آمریکن هشدار میدهند که تحقیقات انجام گرفته، تاثیر این داروها را در درمان ویروس کرونا تایید نکرده است. اسپینال در نشست خبری گفت: «توصیههای ما کاملا مشخص است و این داروها نباید هنوز مورد استفاده قرار بگیرند، در واقع تحقیقات به میزان بالای تاثیرات جانبی و مشکلات قلبی و عروقی در افرادی اشاره میکند که از این دارو استفاده میکنند.» بولسونارو در کنار دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا از پتانسیل این داروها دفاع میکند. ترامپ در روزهای اخیر گفته بود، از داروی هیدروکسی کلروکین برای پیشگیری استفاده میکند. دستورالعملهای بهداشت پیشین برزیل از این داروها به عنوان یک درمان ثابت نشده برای موارد شدید ویروس کرونا صحبت کرده بود. در دستورالعمل جدید استفاده از داروی ضد مالاریا در کنار داروی آزیترومایسین پیشنهاد شده است.
آلمان
مرکل: ماموریت فوری ما مهار همه گیری جهانی کروناست به گزارش بخش آلمانی شبکه دویچه وله آلمان، آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان در برلین گفت: سازمان جهانی بهداشت، یک نهاد مشروع جهانی است که محلی برای همگرایی و یکی شدن است. بر همین اساس است که همواره باید بررسی کنیم که روند فعالیتهای این سازمان چطور بیشتر میتواند بهبود یابد. این تلاش، شامل یک نظام مالی پایدار (برای این سازمان) میشود. طبعا فوریترین کار در این خصوص، مهار همه گیری جهانی کروناست. لازم است ابزارهای تشخیصی و درمانی مناسب را در این زمینه فراهم آوریم. افزون بر این، توسعه واکسن (کرونا) نیز از اهمیت برخوردار است؛ واکسنی که البته باید برای همگان، در دسترس و به لحاظ قیمت، قابل پرداخت باشد؛ به خصوص که میدانیم تبعات اقتصادی و اجتماعی متنوع این همه گیری جهانی به گونهای است که باید به طور اشتراکی و جمعی با آن مقابله کرد. معتقدم ما بر این همه گیری جهانی فایق خواهیم آمد. هرچه با یک اشتراک جهانی در این زمینه کار کنیم به همان نسبت نیز سریعتر و بهتر موفق خواهیم شود.
کمبریج سال آینده کلاسها را آنلاین برگزار میکند به گزارش خبرگزاری رویترز، دانشگاه کمبریج از اولین دانشگاههای در جهان است که اعلام کرد کلاسهای درس خود را به علت شیوع ویروس کرونا تا ابتدای سال تحصیلی آینده به صورت آنلاین برگزار میکند. بعد از اینکه دولت انگلیس اقدامات کنترلی و قرنطینهای سختی را برای کنترل شیوع بیماری کرونا اتخاذ کرد دانشگاه کمبریج اعلام کرد کلاسهای درس خود را تا تابستان سال ۲۰۲۱ بصورت مجازی برگزار خواهد کرد. به گفته یکی از مقامات دانشگاه کمبریج، سخنرانیهای بزرگ و کلاسهایی که تعداد شرکت کنندگان در آنها بسیار زیاد است به صورت حضوری برگزار نمیشود و آنلاین برگزار میشود. وی همچنین اضافه کرد تا آنجا که ممکن است بسیاری از دانشجویان به دانشگاهها باز میگردند و سیستم نظارت بر آموزش گروهی در دانشکدههای کوچک که دانشگاه را تشکیل میدهند با مقررات فاصله گذاری اجتماعی ادامه مییابد.
ایتالیا
اعلام آمار جدید ابتلا به کرونا در ایتالیا به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از رم، ستاد مقابله با حوادث غیرمترقبه ایتالیا، آمار جدید مبتلایان و قربانیان کرونا در این کشور را منتشر کرد. تعداد کل مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور ۲۲۷ هزار و ۳۶۴ نفر است. شمار قربانیان این ویروس نیز به ۳۲ هزار و ۳۳۰ نفر افزایش یافته است. همچنین تعداد کل بهبود یافتگان به ۱۳۲ هزار ۲۸۲ نفر رسیده است.
ترکیه
کاهش ابتلا به کرونا در ترکیه به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از آنکارا، از ابتدای شیوع کرونا تاکنون، برای اولین بار، آمار روزانه ابتلا به کرونا در ترکیه به زیر ۱۰۰۰ نفر کاهش یافت. فخرالدین کوجا وزیر بهداشت ترکیه: با شناسایی ۹۷۲ مورد جدید ابتلا به کرونا، تعداد مبتلایان به ۱۵۲۵۸۷ رسید. با جانباختن ۲۳ بیمار کرونایی در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد کل جانباختگان به ۴۲۲۲ نفر افزایش یافت.
ایتالیا
بازگشایی همه فرودگاههای ایتالیا از روز ۳ ژوئن خبرگزاری فرانسه ابه نقل از یک منبع رسمی در ایتالیا از بازگشایی همه فرودگاههای این کشور از روز ۳ ژوئن خبر داد.
انگلیس
شمار جان باختگان کرونا در انگلیس به ۳۶ هزار نفر نزدیک شد به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از لندن، وزیر فرهنگ انگلیس در نشست روزانه درباره وضعیت همه گیری ویروس کرونا در انگلیس اعلام کرد شمار تلفات این همه گیری به ۳۵ هزار و ۷۰۴ نفر رسیده است. اولیور داودن، که به همراه پروفسور استفن پویس، مدیر امور پزشکی انگلیس در دفتر نخست وزیری حاضر شده بود گفت: از دیروز تا صبح امروز، ۳۶۳ نفر دیگر به علت ابتلا به بیماری کرونا در این کشور جان باختند. اکنون نزدیک ۱۰ هزار نفر به علت ابتلا به ویروس کرونا در بیمارستانهای این کشور بستری اند که در مقایسه با چهارشنبه هفته پیش که ۱۱ هزار و ۴۴۳ نفر بود، کاهش نشان میدهد. وی افزود: تاکنون ۲۴۸ هزار و ۴۹۳ نفر در انگلیس به طور قطعی به بیماری کووید ۱۹ مبتلایند که دو هزار و ۴۷۲ نفر انان در ۲۴ ساعت گذشته شناسایی شده اند. درباره شمار واقعی مبتلایان و جان باختگان از ویروس کرونا در انگلیس، اختلاف فاحش آماری وجود دارد. روزنامه دیلی میرور بر اساس دادههای مرکز ملی امار انگلیس نوشت کرونا تاکنون جان بیش از ۴۴ هزار نفر را در این کشور گرفته است. روزنامه تایمز هفته پیش نوشت شمار واقعی قربانیان ویروس کرونا در انگلیس، ۵۰ درصد بیشتر از آمار دولت این کشور است و تاکنون از ۶۱ هزار نفر هم بیشتر شده است. این نشریه با مقایسه شمار مرگ افراد در انگلیس از زمان آغاز همه گیری ویروس کرونا، با متوسط میزان مرگ در ۵ سال اخیر، به این نتیجه رسیده است.
انگلیس
جان باختن ۱۱ هزار نفر در خانههای سالمندان شبکه تلویزیونی بی بی سی در گزارشی اعلام کرد: بیش از ۱۱ هزار نفر در خانههای سالمندان انگلیس در اثر ابتلا به ویروس کرونا جان باخته اند. خبرنگار بی بی سی گفت: متأسفانه بیش از ۱۱ هزار نفر از ساکنان خانههای سالمندان انگلیس در طول بحران کرونا جان خود را از دست داده اند. اما ما همچنان با این پرسش روبرو هستیم که آیا تصمیمات دولت باعث بدتر شدن اوضاع شده است یا خیر.
پروفسور مارتین گرین، رئیس خانه سالمندان انگلیس در این باره گفت: به رغم آنچه گفته شده، به نظر من مواردی بوده که به بیماری کرونا مبتلا بوده اند، ولی علائم بیماری را نداشته اند و از بیمارستان مرخص شده و وارد خانههای سالمندان شده اند. با توجه به اینکه خانههای سالمندان پر است از افرادی که بیماری زمینهای دارند، من فکر میکنم ما میبایست بر مکانهایی از قبیل خانههای سالمندان که خطر بیماری کرونا در آنها بیشتر بوده تمرکز میکردیم. مجری در ادامه گفت: گوردن براون، نخست وزیر سابق انگلیس نیز به شدت از نحوه مدیریت کرونا انتقاد کرده است. براون یکی از نویسندگان گزارش یک اندیشکده در مورد بحران کرونا است. وی (در گفتگو با بی بی سی): من نمیخواهم خودم را درگیر مسائل سیاسی کنم، اما از آنجا که شاهد بوده ام کارکنان خانههای سالمندان زندگی خود را به خطر میاندازند تا جان دیگران را نجات دهند وارد این مسئله میشوم. من آمار را دیده ام که نشان میدهد نیمی از فوتیهای کرونا در اسکاتلند متعلق به خانههای سالمندان است. خیلی غم انگیز است که حتی امروز هم همه کارکنان و ساکنان خانههای سالمندان آزمایش نداده اند.
برزیل
رئیس جمهور برزیل: در این شرایط شکست خوردن بهتر از هرگز نجنگیدن است به گزارش خبرگزاری رویترز، ژایر بولسونارو، رئیس جمهور برزیل درباره استفاده از کلروکین در درمان ویروس کرونا گفت، ما در جنگ هستیم و در این شرایط شکست خوردن بهتر از هرگز نجنگیدن است.
سازمان جهانی بهداشت: در زمینه همه گیری ویروس کرونا راه طولانی در پیش داریم به گزارش خبرگزاری رویترز، تدروس ادهانوم، مدیر کل سازمان جهانی بهداشت از تعهد اعضای این سازمان برای حذف تمامی موانع در مسیر دستیابی به واکسن ها، کیتهای شناسایی و داروها استقبال کرد و گفت ما نامه ترامپ را دریافت کرده ایم و قطعا آن را بررسی می کنیم. امیدواریم که چالش های مالی ما برطرف شوند، سازمان جهانی بهداشت هم اکنون به دنبال منابع جدید کمک مالی است. در زمینه همه گیری ویروس کرونا هنوز مسیر طولانی در پیش داریم، این سازمان درباره افزایش مبتلایان در کشورهای با درآمد کم و متوسط بسیار نگران است. در طول ۲۴ ساعت گذشته ۱۰۶ هزار مورد ابتلا به ویروس کرونا به این سازمان گزارش شده است که از زمان شیوع این ویروس یک رکورد است و تقریبا دو سوم آن تنها در چهار کشور بوده است.
ایتالیا
تجمع پرستاران ایتالیایی در اعتراض به خلف وعدههای مالی دولت به گزارش بخش تصویری خبرگزاری ایتالیایی زبان "آنسا"، پرستاران شهر تورینوی ایتالیا در اعتراض به خلف وعدههای دولت مبنی بر عمل نکردن به وعدههای خود در برابر جامعه پرستاری این کشور، مقابل فرمانداری تورینو تجمع کردند. نماینده معترضان با بلندگو اعلام کردند: ما با این اقدام خود میخواهیم پیامی قوی و واضح را به همه نهادهای سیاسی ایتالیا از رئیس جمهور گرفته تا دولت و نهادهای محلی ارسال کنیم. ما در اینجا هستیم تا آنچه برای ما اتفاق افتاده است را برای شما نشان دهیم.
یک نماینده پرستاران معترض گفت: ما به سه علت اصلی در اینجا و در این مکان تجمع کرده ایم. اولین آن، آنچه را که طی این دو ماه برای ما اتفاق افتاده است را تعریف کنیم و به تصویر بکشیم. دومی، برای تعریف کردن عواقبی که طی این دو ماه برای ما اتفاق افتاده است، یعنی آنچه که بر ما گذشت و هزینهای که بابت آن پرداخت کرده ایم، توضیح دهیم و سومی و آخرین مورد آن است که درخواست عمل به وعدههای داده شده توسط دولت را مطرح کنیم. چرا که در ماه مارس امسال (اسفند ۹۸) شاهد افزایش حقوق پرستاران بودیم. در ماه آوریل (فروردین ۹۹) نیز به ما پاداش پرداخت کردند. اما در ماه مه، (اردیبهشت) هیچ چیزی به ما پرداخت نکردند. آنها (دولتمردان) قهرمانان خود را فراموش کرده اند. طی این دو ماه، بدون هرگونه امکانات حفاظتی شخصی و بدون در اختیار داشتن کیتهای تشخیص بیماری کووید-۱۹ کار کردیم. بخشی از حیثیت ما، نادیده گرفته شده و خدشه دار شده است. ما در اینجا سه موضوع را به تصویر کشیدیم: کیسه زباله، مانند آنچه که ما را بر سر کار فرستادند. پوشش سیاه برای گرامیداشت یاد و خاطره قربانیان همکار خود و زنجیر؛ چرا که هیچگونه حق انتخاب نداشتیم.
فرانسه
خروج ایرباسهای غول پیکر ۳۸۰ از ناوگان شرکت ایرفرنس-کا ال ام به گزارش خبرگزاری فرانسه از پاریس، به دلیل پیامدهای شیوع ویروس کرونا بر فعالیتهای شرکت هواپیمایی ایرفراس-کا ال ام، این شرکت روز چهارشنبه از توقف قطعی استفاده از ۹ فروند هواپیمای غول پیکر ایرباس ۳۸۰ خبر داد. پیشتر قرار بود این تصمیم اواخر سال ۲۰۲۰ میلادی اجرایی شود. به گزارش خبرگزاری فرانسه از پاریس، شرکت هواپیمایی مذکور با انتشار بیانیهای اعلام کرد: «پنج فروند از این هواپیماها در مالکیت ایر فرانس قرار دارند و چهار فروند دیگر به صورت استیجاری بودند. با توجه به شیوع ویروس کرونا و تأثیر آن بر روی فعالیتهای شرکت ایرفرانس-کا ال ام، ما امروز توقف قطعی بهره برداری از ایرباسهای ۳۸۰ را اعلام میکنیم». در این بیانیه همچنان آمده است: «ابتدا قرار بود این نوع هواپیماها اواخر سال ۲۰۲۰ میلادی از ناوگان ما خارج شوند. شرکت قصد دارد با استفاده از هواپیماهای مدرنتر که دارای اثرات زیست محیطی کمتری هستند توان رقابتی خود را در بازار افزایش دهد. ایرباسهای ۳۸۰ با هواپیماهای نیل جدید از جمله ایرباس ۳۵۰ و بویینگ ۷۸۷ جایگزین خواهند شد. تحویل آنها آغاز شده است». شرکت هواپیمای ایرفرانس-کا ال ام یک زیان خالص ۱.۸ میلیارد دلاری در سه ماهه نخست سال جاری ثبت کرده است. دلیل این رویداد اثرات مخرب شیوع بیماری کووید ۱۹ اعلام شده است.
عربستان
شمار مبتلایان به ۶۲۵۴۵ نفر رسید وزارت بهداشت عربستان با انتشار پستی در صحفه شخصی خود نوشت: با مرگ ۱۰ نفر شمار جان باختگان در این کشور به ۳۳۹ نفر افزایش یافت و با ابتلای دو هزار و ۶۹۱ نفر به ویروس کرونا در این کشور شمار مبتلایان به این ویروس به شصت دو هزار و ۵۴۵ نفر رسید.
ایتالیا
دستفروشان ایتالیایی به جابجایی فیزیکی محل فروششان اعتراض کردند به گزارش پایگاه اینترنتی ایتالیایی زبان " تی جی ونتی کوآترو اینفو"، پس از همه گیری ویروس کرونا و اعمال تعطیلیهای طولانی مدت دولتی در مقابله با این ویروس، به نظر میرسد که بازگشایی مشاغل، باصطلاح به مزاج برخی از کاسبان تلخ آمده است. صبح دیروز، تعداد زیادی از فروشندگان خیابانی در شهر "ورولی" به جای کار کردن و ارائه خدمات به شهروندان در اعتراض به شرایط کنونی و موقعیتهای مکانی که برای آنها در نظر گرفته شده است، ترجیح دادند محل کار خود را ترک کنند.
این موضوع، پس از یک ساعت بحث و گفتگوی مسئولان محلی با دستفروشان و بی نتیجه بودن آن با مداخله نیروهای پلیس همراه شد. تعداد زیادی از فروشندگان، بدون آن که محلهای فروش خود را بازگشایی کنند به خانه هایشان بازگشتند. در نهایت با مداخله شهرداری، اجازه فعالیت به کسانی داده شد که قصد داشتند به صورت داوطلب به کار خود ادامه دهند. "آندرآ لابونی"، مشاور بازرگانی شهرداری گفت: معترضان تصمیم گرفته اند به جای پیروی از قوانین امنیت بهداشت فردی و اجتماعی، کاسبی نکنند. ما غرفههایی مانند غرفه مواد غذایی و میوه و سبزیجات را در میانه گذر عبوری میدان "سان جوزپه" قرار داده بودیم تا فاصله گذاری اجتماعی، رعایت و از تجمع جلوگیری شود. ما در تاریخ ۴ ماه میلادی جاری (۱۵ اردیبهشت ۹۹) این تدابیر را در نظر گرفتیم و غرفههای دستفروشان را در موقعیتی قرار دادیم تا دوباره در فضایی امن، فعالیت خود را شروع کنند. اما آنها به تلاشهای آن موقع و همین طور به تلاشهای امروز ما احترام نگذاشتند.
این پایگاه اینترنتی نوشت: خواسته فروشندگان خیابانی، بسیار واضح و مشخص است. آنها میگویند با حفظ فاصله گذاریهای اجتماعی لازم و بدون جابجایی در میدان میخواهند به مکانهای قبلی اشان بازگردند. یک فروشنده گفت: صبح امروز هنوز ایده مشخصی برای مستقر شدن خود نداشتیم. اغلب فروشندگان به منظور تضمین حفظ فاصله گذاریهای اجتماعی و جلوگیری از تجمع مشتریان با حفظ فاصله یک متری یا حتی بیشتر، از یکدیگر، خواستار مستقر شدن در جایگاههای پیشین خود، قبل از همه گیری کرونا شدند. با این حال، مقامات محلی، دستور به جابجایی آنها داده اند. فروشندگان غرفههای میوه و سبزی نیز اعتراض کرده اند. چرا که مسئولان شهری میگویند آنها نباید در اطراف میدان مستقر شوند. یک فروشنده گفت: ما امضاء جمع کرده ایم تا درخواست خود را به مسئولان ارائه دهیم. من ۴۳ سال است به کسب و کار مشغول هستم. یعنی هنوز راه و رسم کاسبی را بلد نیستم؟ حضور غرفههای مواد غذایی، بیش از همه برای جلب مشتری است. با انتقال آنها به مکانی غیر از مکان قبلی به کسب و کار فروشندگان دیگر، زیان وارد میشود.