لزوم همکاری بانکها برای جلوگیری از برگشت اعتبارات
با وجود حجم بالای افراد بیکار در کهگیلویه و بویراحمد برای جلوگیری از برگشت اعتبارات، باید تسهیلات اشتغال زودتر جذب شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کهگیلویه و بویراحمد، معاون اقتصادی استانداری این استان در نشست کارگروه اشتغال با بیان اینکه وضعیت بیکاری در استان وضعیت مطلوبی نیست، گفت: گرفتار سیل عظیم بیکاران در استان هستیم. سید احسان عسکری با بیان اینکه فضای کسب و کار در استان اصلاح شود، گفت: بانکهای متولی پرداختِ تسهیلات اشتغال روستایی نسبت به جذب تسهیلات اقدام کنند و اجازه ندهند با این حجم بالای جمعیت بیکار در استان اعتبارات به مرکز برگشت داده شود. وی عملکرد برخی بانکها در پرداخت تسهیلات اشتغال روستایی را قابل قبول ندانست و گفت: پرداختیها باید بیش از ۹۰ درصد باشد که در این زمینه از بانک کشاورزی به دلیل پرداخت ۹۷ درصد تسهیلات اشتغال روستایی قدردانی میکنم. عسکری افزود: تسهیلات اشتغال روستایی بانک کشاورزی ۱۵۰ میلیارد تومان بود که ۱۴۶ میلیارد تومان تاکنون پرداخت شده اند. معاون اقتصادی استانداری کهگیلویه و بویراحمد خطاب به بانکها گفت: رصد کنید اگر متقاضیان تا ۱۵ بهمن اطلاعات خود را جهت دریافت تسهیلات تکمیل نکردند بلافاصله افراد جدید جایگزین شود. عسکری از بانکها خواست سختگیری در پرداخت تسهیلات را کنار بگذارند چرا که متقاضیان از سخت گیری بانکها گله مند هستند، و آنها میخواهیم برای رفع مشکل بیکاری انصاف داشته باشند.
وی پرداختی ۵۴ درصدی تسهیلات اشتغال روستایی در شهرستان کهگیلویه را قابل قبول ندانست و گفت: بانکها به محض اینکه با مشکلی مواجه شدند اطلاع دهند و اجازه ندهند مشکلی در استان بدون پیگیری بماند.
عسکری با بیان اینکه همه تسهیلات اشتغال روستایی امسال جذب شود، بیان کرد: فروشگاههای بزرگ مخل اقتصاد استان هستند مراوداتها، فروش و تراکنش این بانکها به مرکز میرود که باید چارهاندیشی شود. سرپرست اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: نرخ بیکاری استان در سال گذشته ۱۰.۹ بوده در حالی که نرخ بیکاری کشور ۹.۶ است که ۱.۳ نسبت به کشور بالاتر هستیم و رتبه هجدهم در نرخ بالای بیکاری هستیم. آیتالله ارمغانی با اشاره به نرخ ۱۰.۲ بیکاری در تابستان امسال افزود: نرخ مشارکت از ۳۸.۶ درصد به ۳۴.۸ درصد کاهش یافته که نگران کننده است. ارمغانی با اشاره به نرخ ۱۷.۲ بیکاری در جمعیت ۱۰ سال به بالا در روستاهای کهگیلویه و بویراحمد گفت: این آمار در سال ۹۹ به ۷.۵ درصد کاهش یافته است. وی با بیان اینکه در گذشته بیشترین اشتغال مربوط به حوزه روستایی بوده، افزود: اشتغال روستایی از ۳۳.۳ درصد به ۱۸.۴ درصد کاهش یافته است ضمن اینکه ۳۴.۵ اشتغال در بخش صنعت و ۴۷.۱ درصد اشتغال در بخش خدمات بوده است.