پخش زنده
امروز: -
آیت الله فلاحتی: تنها راه مقابله با هجمههای سنگین رسانه ایی بیگانه، کارکردهای عمیق و هوشمندانهی فرهنگی در بستر وفاق ملی ست.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز گیلان ؛ نماینده ی ولی فقیه در گیلان امروز در سومین نشست شورای فرهنگ عمومی استان در رشت به تشریح مضرات هجمههای سنگین رسانه ایی دشمنان در بستر سوء استفاده از فضای مجازی پرداخت و گفت: تنها با حفظ وحدت رویه، تشریک مساعی و درک متقابل است که میتوان کارکردهای عمیق و هوشمندانهی فرهنگی را برای خنثی سازی هجمههای سنگین بیگانگان، بکار بست و از بروز دوگانگی و افتراق در حوزهی نگرش عمومی و فرهنگ عامه جلوگیری کرد.
آیت الله فلاحتی با اشاره به منظومهی فکری رهبر معظم انقلاب مبنی بر لزوم توجه جدی به رسانه و فضای مجازی و همچنین اجرای بهینهی فریضهی الهی امر به معروف و نهی از منکر، به اثرات متقابل فرهنگ با اقتصاد و سیاست اشاره کرد و گفت: رشد اقتصاد و بلوغ سیاسی نشان از ارتقاء شاخصهای فرهنگی جامعه است و برعکس اگر اقتصاد و معیشت با چالش مواجه شود، نمیتوان نتایج حاصل از کارکردهای فرهنگی و آموزشی را به اهداف پیش بینی شده منتهی دانست.
امام جمعهی رشت همچنین با بیان اینکه وجود نقصانها و تهدیدات فرهنگی موجود در جامعه دلیلی بر اهمال یا کم کاری محض متولیان فرهنگی کشور نیست، اضافه کرد: هجمههای فرهنگی رسانه ایی دشمنان انقلاب، در ۴۳ سال گذشته به حدی گسترده و تخریب کننده بود که اگر مقاومت مردم و دست اندرکاران فرهنگی جامعه نبود، خسرانها بیش از شرایط فعلی تخریب کننده مینمود.
وی همچنین ظرفیتها و امتیازات فرهنگی جامعهی اسلامی را در شرایط فعلی، بسیار بیشتر از تهدیدات آن دانست و افزود: دغدغههای فعلی بدلیل احساس مسئولیت نظام اسلامی در قبال تمامی بخشهای جامعه است و بروز انحراف حتی در گسترهی محدود نیز برای جامعه ایی آرمانگرا و تعالی طلب قابل قبول نخواهد بود.
استاندار گیلان نیز در سخنانی به تشریح برنامههای دولت آقای رییسی در حوزهی اقتصاد و فرهنگ پرداخت و با بیان اینکه رابطهی اقتصاد و فرهنگ رابطه ایی ناگسستنی و هم افزاست، تاکید کرد: دولت سیزدهم تلاش دارد از تمامی ظرفیتهای داخلی و تعاملات منطقه ایی برای کاهش فشارهای اقتصادی و افزایش صادرات نفتی و غیرنفتی بهره بگیرد تا گامهای موثری در جهت امید افزایی و تقویت اعتماد عمومی برداشته شود.
دکتر اسدالله عباسی همچنین بهترین شیوهی برخورد با چالشهای فرهنگی و اجتماعی را بهره گیری از ظرفیتهای عظیم مردمی عنوان کرد و گفت: پایگاههای مقاومت بسیج، سازمانهای مردم نهاد و هیئات مذهبی هر کدام ظرفیتهای بالقوهی فراوانی برای تسریع در روند آگاهی بخشی و ارتقاء نگرشهای عمومی دارند که باید به خوبی به کار گرفته شوند.
استاندار همچنین نقش رسانهها به ویژه صداوسیما را در ارایهی محتواهای سازنده و اثربخش و مهندسی فرهنگی در تراز ارزشهای انقلاب، مهم ارزیابی کرد و افزود: فرهنگ از معدود حوزههایی ست که عملکرد سلیقه ایی و یک جانبه نگری در آن، نتیجهی عکس خواهد داد و این تهدید بالقوه را میتوان با تعامل منطقی و هم افزایی بین بخشی مهار نمود.
دکتر مهرداد گودرزوند چگینی، رییس مجمع نمایندگان گیلان نیز در این نشست هدایتگری درست فضای مجازی را مستلزم آموزش صحیح دست اندرکاران رسانه ایی و ارتقاء سواد رسانه ایی جامعه دانست و اضافه کرد: پیوند بین صاحب نظران رسانه ایی با دست اندرکاران آموزشی و تربیتی جامعه، میتواند زمینه ساز حفظ و احیای فرهنگ اصیل و رویگردانی عمومی از فرهنگ مهاجم و بیگانه باشد.
حجت الاسلام والمسلمین خلیلی ، رییس کل دادگستری گیلان نیز در سخنانی علت جولان دشمنان در فضای فرهنگی جامعه را نگرش نادرست و تصمیم ناصواب بخشی از جامعه در حوزهی فکر و سبک زندگی عنوان کرد و افزود: اگر بتوانیم کارکردهای فرهنگی - رسانه ایی موجود را به سوی ارتقاء نگرش عامه مبنی بر تصمیم گیری و تفکر درست در روند زندگی اجتماعی معطوف بداریم، بسیاری از کارکردهای مخرب رقبای رسانه ایی بی اثر خواهد شد.
رضا ثقتی ، دبیر شورای فرهنگ عمومی گیلان نیز در گزارشی به تشریح کارکردهای سازمانهای مردم نهاد در حوزههای اجتماعی، مذهبی، سازندگی و عام المنفعه برای ارتقاء فرهنگ عمومی پرداخت و افزود: این سازمانها در صورت ساماندهی فرهنگی و تعیین راهبردهای مشخص میتوانند به افزایش آگاهیهای اجتماعی و ارتقاء فرهنگ مشارکتهای اجتماعی کمک کنند.
در ادامهی این نشست هر یک از اعضا نظرات خود را در خصوص نحوهی بهره گیری از ظرفیتها و توانمندیهای موجود در حوزههای رسانه ایی، فضای مجازی، پایگاههای مقاومت بسیج، سمنها و هیئات مذهبی ارایه و بر لزوم تعریف راهبردی مشخص برای نیل به اهداف مطلوب فرهنگی و ارتقاء نگرش عمومی تاکید کردند.