به گزارش
خبرگزاری صداوسیما، ابوالفضل فلاح درباره لایحه بودجه ۱۴۰۱ شهرداری تهران ، افزود: لایحه پیشنهادی شهرداری تهران هم در منابع هم در مصارف، حدود ۵۰ درصد نسبت به مصوب بودجه ۱۴۰۰ افزایش دارد.
وی یکی از دلایل افزایش سقف بودجه را ایجاد تحولاتی عنوان کرد که قرار است در حوزههای حملونقل، محیطزیست، نگهداشت شهر و پسماند و حوزههای اجتماعی رخ دهد.
فلاح درباره تامین منابع درآمدی بودجه هم توضیح داد: بخش قابل توجهی از درآمدها، قرار است از طریق ابزارها و شیوههای نوین مالی تامین شود.
***
شهر در گذشته قفل شده بودبه گفته معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران، همچنین گرههایی که در حوزههای شهرسازی در سالیان گذشته رخ داده بود که هم شهر را قفل کرده بود و هم به نوعی سبب نارضایتی مردم شده بود و همینطور منابع شهرداری را هم تحت تاثیر قرار داده بود و قرار است با اقدامات و برنامههایی این گره باز شود.
فلاح درباره مولدسازی اموال غیرمنقول و املاک شهرداری تهران گفت: این اصطلاح به تازگی در کشور رایج شده و در بودجههای سنواتی، دولت هم به آن توجه کرده است که بتوان از داراییهای منجمد خود در جهت توسعه کشور استفاده و آنها را به نقد تبدیل کرد.
وی ادامه داد: شهرداری برای سال ۱۴۰۱ برنامهای در نظر گرفته تا اموال و املاک شهرداری، از طریق شیوههای نوین به پروژههای عمرانی تبدیل شود.
معاون شهردار تهران با بیان اینکه آنچه تا به امروز در شهرداری تهران رخ میداد، این بود که اموال و املاک را به ازای کار به پیمانکاران داده و یا در فروش از روشهای سنتی مزایده استفاده میشد، توضیح داد: شیوهای که ما در پیش گرفتیم در بورس کالا نزدیک به یکسال است که رایج شده و بخش بورس املاک فعال شده است. بخشی از دستگاههای اجرایی و بخش خصوصی هم به آن توجه کردهاند و شهرداری تهران هم با تفاهمی که با بورس داشت، وارد این عرصه خواهد شد.
***
ایجاد شفافیت با فروش ملک در بورس کالافلاح گفت: حداقل مزیت فروش املاک در بورس کالا این است که در هفت روز کاری پیوسته رخ میدهد، در حالی که در روش مزایده یک ماه برای فروش ملک زمان صرف میشد؛ اگر در موارد قبلی در قیمتگذاری شفافیت لازم وجود نداشت، اما با این روش شفافیت زیادی ایجاد میشود و در بورس به صورت کامل قابل رصد است.
معاون شهردار تهران با بیان اینکه املاک و اموال شهرداری که متعلق به مردم است، مولد میشود، افزود: این املاک و اموال به قیمت واقعی و به قیمت بازار فروخته میشود، در حالی که در شیوه قبلی حدود ۵۰ درصد از ارزش داراییهای شهرداری به دلایلی کاسته میشد.
دیگر مزیت بورس کالا قابل رصد بودن آن است و دقیقا منابع حاصل از این را صرف حوزههای عمرانی شهر خواهیم کرد و بخش منابع جاری را جدا کردهایم.
***
پرداخت بدهی پیمانکاران با فروش ملکوی گفت: بدهی قطعی شهرداری تهران به بانکها بیش از ۵۹ هزار میلیارد تومان است و این رقم همراه با بدهی به پیمانکاران و سایر بخشها به بیش از ۸۵ هزار میلیارد تومان رسیده است، در واقع شهرداری تهران بیش از ۲ برابر بودجه سال جاری بدهی دارد. به همین دلیل این امکان را با هماهنگی با بورس فراهم کردیم که با روشهای نوین دیون پیمانکاران پرداخت شود.
معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران بیان کرد: یکی از دلایل شهرداری برای ورود به بورس کالا و فروش املاک این بود که پیمانکارانی که از شهرداری طلب دارند و تا به امروز پرداخت بدهیشان با روش غیرنقد بوده است، هرچه سریعتر به مبالغ بدهی خود برسند. حالا به آنان توصیه شده که کد بورسی بورس کالا را بگیرند و وارد بازار شوند و املاکی که شهرداری برای فروش میگذارد، حواله دین قرار دهند که امیدواریم با این روش بدهی پیمانکارانی که از هفت تا هشت سال قبل تا الان پرداخت نشده، تسویه شود.
***
ایجاد اسناد خزانه اسلامی شهرداریفلاح از تشکیل تیم بانکی برای پرداخت بدهیهای بانکی خبر داد و افزود: به دنبال سازوکارهایی هستیم تا بدهی بانکی را هر چه سریعتر تعیین تکلیف کنیم. از طرف دیگر قرار است از ابزار اوراق بدهی و اسناد خزانه اسلامی که در دولت است، مشابه آن را با عنوان اسناد خزانه اسلامی شهرداری طراحی کنیم که حداقل، بدهیها تعیین تکلیف شود، چرا که این بدهیها دست و پای ما را بسته است و طرح دعوی در مراجع قضایی و پروندههای متعدد داریم.
وی ادامه داد: یکی دیگر از پروژههایی که در پیش گرفتیم، استقرار کامل خزانه واحد است؛ تا پیش از این حسابها پراکنده بود و عدد قابل توجهی حساب قابل رصد نبود، اما حالا حسابهای واحد را شکل دادیم و همه منابع درآمدی ما در خزانه قابل رصد و شفاف است.
معاون شهردار تهران ادامه داد: قرار است این پروژه را با الکترونیک و هوشمند کردن، کاملتر کنیم. همچنین پرداخت به ذینفع نهایی را در دستور کار داریم و در نهایت برنامه ما، حذف چک است که خود سبب ایجاد نظم و انضباط میشود و از این محل عدد قابلتوجهی خلق سرمایه میشود.