به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما سیدحسن رسولی در جریان بررسی دو فوریت لایحه "مساعدت و حمایت از مودیان و شهروندان به دلیل شیوع کرونا" با اشاره به اینکه شهرداری تهران در حال حاضر فقیرترین و بدهکارترین نهاد عمومی غیردولتی است، اظهار داشت: به دلیل مصیبت و مشکلات جاری با دوفوریت موافق هستم، اما به دلیل تعجیل در تهیه این دو فوریت بند سوم و چهارم این لایحه ایراد محتوایی دارد و دقت کافی در تهیه آن اعمال نشده است.
وی با بیان اینکه در بند سوم "استمهال اسناد دریافتی حقیقی و حقوقی (به غیر از نهادها و دستگاههای عمومی) " هر کدام دارای بار حقوقی خاص خود است، اظهارکرد: استثناء کردن نهادهای عمومی در این بند به چه معنا است؟
خزانه دار شورای شهر تهران در مخالفت با افزایش مهلت پرداخت مودیان و شهروندان به شهرداری از ۳۱ اردیبهشت به ۳۱ خرداد در این متن لایحه، اظهار کرد: این مهلت سه ماه، یعنی سه ماه نخست سال ۹۹ از این محل درآمدی به خزانه داری شهرداری واریز نخواهد شد. دستگاههای دولتی با توجه به اختیارات خاصی که دارند، مشکل مالی را از طریق مختلف مانند استقراض، اسناد خزانه و اوراق بهادار برطرف میکند، اما شهرداری به عنوان نهاد عمومی غیردولتی صرفا باید بر اساس درآمدهای حاصله هزینهها را تامین کند.
نائب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران، گفت: با توجه به وضعیت کنونی در کشور برخلاف سالهای گذشته چندماه کم درآمدی را خواهیم داشت. توجه همکاران را به این نکته جلب میکنم شهرداری باید حدود ۱۳ هزار میلیارد ظرف دو ماه اول سال آینده برای حقوق و دستمزد و هزینه نگهداشت شهر هزینه کند. ما به عنوان اعضای شورای شهر تهران ضمن اهتمام به مشکلات شهروندان، مسئول و ناظر اداره صحیح دخل و خرج شهرداری هستیم و در صورت تمدید مهلت پرداخت تا پایان خردادماه نسبت به تامین درآمدهای شهرداری نگرانی وجود دارد.
رسولی تاکید کرد: با توجه به وضعیت مالی شهرداری تهران در صورتی تمدید مهلت پرداخت عوارض، شهرداری تهران ناچار است بخشی از حقوق و مزایا و هزینه کارگرانی که خدمات پیمانکاری به شهر ارائه میدهند را پرداخت نکند. در این صورت حتما از سوی افکار عمومی مواخذه خواهیم شد.
در نهایت پیشنهاد و تاکید سیدحسن رسولی مبنی بر تمدید پرداخت عوارض کسب و پیشه و بهای خدمات مدیریت پسماند تا پایان اردیبهشت ماه رای آورد.
رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران
نشان ایثارگری کادر پزشکی در تهران ساخته شود
رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران پیشنهاد کرد نشان ایثارگری کادر پزشکی در تهران ساخته شود.
زهرا صدراعظم نوری، رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران در جلسه علنی امروز شورای شهر تهران در توضیح طرح پیشنهادی خود گفت: جامعه پزشکی و همچنین کادر درمانی در مدت بحران ویروس کرونا در مراکز درمانی حضور یافته و با از خودگذشتگی و تلاشهای مجدانه به نجات جان شهروندان تهرانی پرداخته و ایثار کردند.
وی افزود: همه مردم قدردان رشادتهای این عزیزان هستند و شهرداری هم باید این قدردانی را در قالب ساخت یک نشان و در راستای پاسداشت وتقدیر از مجاهدت و تلاش آنان پاس بدارد.
عضو شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: شهرداری باید با همکاری هنرمندان و مجسمه سازها یک تندیس در خور این ایثارگری طراحی کند و پس از ساخت در یکی از مکانهای عمومی و پرتردد نصب شود تا یاد فداکاری آنها همیشه گرامی داشته شود.
وی افزود: یادمان نرود که البته در همین ایام عزیزان ما در خدمات شهری و حوزه مدیریت شهری هم اقدامات ویژهای انجام دادند.
نوری گفت: این عزیزان با رشادت اقدام به جمع آوری پسماندها و تهران را تمیز میکنند و در خط مقدم این اقدام قرار دارند که باید از آنها هم تشکر کرد.
رئیس کمیته معماری و طرحهای شهری شورای شهر تهران
تمدید مهلت پرداخت عوارض صدور پروانه ساختمانی تا سقف ۲۰۰ میلیون تومان
پیشنهاد رئیس کمیته معماری و طرحهای شهری شورای شهر تهران، مبنی بر ارائه مهلت پرداخت عوارض صدور پروانه ساختمانی برای املاکی که فرم اعلام عوارض آنها تا سقف ۲۰۰ میلیون تومان است، بر اساس محاسبات سال ۹۸، تا پایان اردیبهشت ماه سال ۹۹ تصویب شد.
علی اعطا، رئیس کمیته معماری و طرحهای شهری شورای شهر تهران در دویست و چهارمین جلسه علنی شورای شهر تهران، در جریان بررسی لایحه دو فوریتی «مساعدت و حمایت از مودیان و شهروندان به دلیل شیوع ویروس کرونا» به ارائه پیشنهادی پرداخت و گفت: مواردی که در لایحه شهرداری آمده، مربوط به عوارض کسب و پیشه، پسماند و ... است. اما این موارد شامل عوارض نوسازی نمیشود. چون بر اساس قانون مصوب مجلس، عوارض نوسازی در هر سال باید تا پایان اسفند ماه پرداخت شود.
وی با بیان اینکه در خصوص عوارض شهرسازی در این لایحه پیشنهادی ارائه نشده است، گفت: البته در این خصوص در شهرداری هم بحثهای مختلفی صورت گرفته، تا مشخص شود در رابطه با عوارض شهرسازی باید به چه ترتیبی عمل شود.
رئیس کمیته معماری و طرحهای شهری شورای شهر تهران ادامه داد: عوارض صدور پروانه تا سقف ۲۰۰ میلیون تومان، حدود ۵ و نیم درصد از کل عوارض صدور پروانه را در بر میگیرد. اگر بخواهیم صدور پروانه و نظارت فنی را هم در نظر بگیریم، حدود ۲ درصد از کل است.
اعطا با بیان اینکه این ۲ درصد مربوط به املاک ریزدانه، در مناطق جنوبی شهر است، عنوان کرد: اگر در این خصوص مهلت بیشتری تا پایان اردیبهشت ماه در نظر بگیریم، شهرداری از این ۲ درصد کاهش درآمد متضرر نخواهد شد.
وی توضیح داد: به شهرداری تهران اجازه داده میشود، در خصوص نحوه محاسبه عوارض صدور پروانه ساختمانی برای املاکی که دارای فرم اعلام عوارض تا سقف ۲۰۰ میلیون تومان است، تا پایان اردیبهشت ماه سال ۹۹، طبق مصوبهها و دفترچه ارزش معاملاتی سال ۹۷ با لحاظ ضرایب تعدیل هیئت وزیران محاسبه و عمل شود.
اعطا تصریح کرد: در این راستا به کسب و کاری که در جنوب شهر، به واسطه ساختمان سازی در املاک ریزدانه در جریان است، لطمه وارد نمیشود.
وی با بیان اینکه این پیشنهاد صرفا مربوط به عوارض صدور پروانه است، گفت: این موضوع به عوارض نظارت فنی بر نمیشود و در واقع کسانی که دچار تخلف شدهاند، این امتیاز شامل آنها نخواهد شد.
در نهایت پیشنهاد اعطا با رای اعضای شورای شهر تهران به تصویب رسید.