پخش زنده
امروز: -
رئیس سازمان سینمایی حوزه هنری گفت: در دوره جدید این سازمان چند هدفگذاری کلان را با آسیب شناسی مسیر ۴۰ ساله حوزه هنری داریم و تلاش کردیم تا میراث را به نحوی احیا کنیم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، حمیدرضا جعفریان در نشست امروز که با حضور اصحاب رسانه در حوزه هنری برگزار شد درباره استعدادیابی هنرمندان جوان افزود: در بخش رشد، توزیع و استعدادیابی سیاستگذاریهای کلانی داشتیم، اما در حوزه تولید هدفمان این است که جریان پایدار در حوزه فیلم سینمایی، مستند، پویا نمایی و... داشته باشیم. برای رقم خوردن این اتفاق ما سه پیشران اصلی جریان محتوا و قدرت خلق روایت و قصه گویی امد نظر داریم و برای این بحث دنبال اقتباس بوده و به دنبال تقویت آن هستیم.
وی افزود: پیشران دوم تمرکز روی سرمایه انسانی و هنرمندان است و از گذشته تمرکزهایی روی این موضوع داشتیم. همچنین پیشران سوم بحث سرمایه گذاری، مشارکت و هدایت جریان سرمایه به سمت تولید بود. ما با هدف گذاریهای تعیین شده چند دستاورد داشتیم و فیلمهای امسال ما در جشنواره فجر شامل موضوعات درام سیاسی و اجتماعی، دفاع مقدس و بیوگرافی است و امسال سرمایه گذاری روی فیلمسازان حرفهای جوان داشته ایم و هر چهار اثر ما دومین فعالیت حرفهای کارگردانانش است.
وی گفت: همچنین باید بگویم توجه به مفاخر و قهرمانان ملی، امیدبخشی، نگاه به آینده، فیلمهای خانواده محور در دستور کار ما قرار دارد. تلاش کردیم علاوه بر رشد کمی به بحث کیفی و در نظر گرفتن اینکه کارها باید خوب و ارزشمند باشد، توجه کنیم.
جعفریان درباره چهار اثر سینمایی تولید شده امسال حوزه هنری که در جشنواره فجر امسال اضافه کرد: تقریبا طی یکسال اخیر فرآیند تولید ۴ فیلم انجام و همه به دبیرخانه جشنواره ارسال شده اند. فیلم سینمایی «ضد» به کارگردانی امیرعباس ربیعی و تهیه کنندگی محمدرضا شفیعی درام سیاسی در بستر یک روایت عاشقانه است که به زوایای شخصیت شهید بهشتی میپردازد. در حقیقت روایت از ۱۴ اسفند سال ۵۹ آغاز و تا ۷ تیر سال ۶۰ ادامه دارد. فیلم سینمایی «هناس» به کارگردانی حسین دارابی و تهیه کنندگی محمدرضا شفاه با نام قبلی «صورت فلکی» روایت زنانه در ژانر بیوگرافی است که به وقایع ملتهب ابتدای دهه ۹۰ میپردازد. این دو اثر در فصای فیلمنامه و تولید، رفت و برگشتهای زیادی داشته است.
رئیس سازمان سینمایی حوزه هنری در این نشست گفت: امسال فیلم «دسته دختران» به کارگردانی منیره قیدی و تهیه کنندگی محمدرضا منصوری را با فارابی تولید کردیم که یک اثر بیگ پروداکشن و اقتباسی از وقایع و چند کتاب ادبیات پایداری انتشارات سوره مهر و حوزه هنری است. فیلم «شادروان» که درامی اجتماعی است. جنبه جذاب و ویژگی ممتاز آن این است که اثری خانوادگی، شیرین، دغدغهمند و سالم است.
جعفریان درباره فعالیتها و تولیدات سال آینده گفت: یک اثر به کارگردانی هادی مقدم دوست داریم که فیلمنامه در مرحله نهایی است و بعد از جشنواره وارد بحث تولید میشویم. همچنین توجه به فضای روز جامعه و موضوعات اجتماعی در دستور کار قرار دارد و باید تولید این آثار را گسترش دهیم، اما ابعاد بحث کرونا ابعادش همچنان ناپیداست و همچنان باید درباره آن تحقیق بشود.
رییس سازمان سینمایی حوزه هنری درباره فیلمهای توقیف شده حوزه هنری نیز اظهار داشت: فیلم هایمان توقیف نشده و فیلمی تولید نمیکنیم که توقیف شود. فیلم «دیدن این فیلم جرم» است که بحثهایی درباره توقیفش بود، سال گذشته در شرایط کرونایی اکران شد و لفظ توقیف به گونهای که انگار فیلم اجازه نمایش پیدا نمیکند، اما در هر دورهای ایرادات به فیلم وارد شود که به معنای توقیف نیست. به دلایل مخالف دولت قبل تصمیم گرفت «دیدن این فیلم جرم است» را دچار وعده وعید کند و در آخر ارشاد به وعده اش عمل و فیلم را اکران کرد. درباره «مصلحت» نیز موضوع همین است. باید به این موضوع اشاره کنم که یک انیمیشن سینمایی «لوپتو» هم داریم که قرار است سال آینده نمایش داده شود، در حقیقت ۶ فیلم برای نمایش داریم و یکی از دلایل اکران نشدن آثارمان فضای مصیبت زده نمایش سینمایی بود.
جعفریان تصریح کرد: مسئولیت پخش فیلمهای «آتابای»، «صحنه زنی» و «پوست» را برعهده داشتیم و بازخوردهای مثبت زیادی از همکاری حوزه و سانس دادن به فیلم هایشان دیده ایم، اما گاهی صاحبان فیلم توقعاتی دارند که نا به جاست. از سوی دیگر پروانه نمایش و اصلاحات فیلم برعهده وزارت ارشاد و پروانه نمایش است که خود را موظف میدانیم که نسخه تایید شده ارشاد را برای اکران در نظر بگیریم. همچنین درباره تخصیص سانس به فیلمها در چارچوب مقررات شورای صنفی نمایش عمل میکنیم.
وی درباره طرح توسعه سالنهای سینماهای تحت اختیار حوزه هنری نیزگفت: یک سوم ظرفیت سینماهای کشور در اختیار حوزه هنری است و ما بحث توسعه سالنهای سینما را در قالب موسسه بهمن سبز پیگیری میکنیم که فعالیت و کنش اقتصادی دارد و توسعه سینما برعهده این موسسه است. در دو سال اخیر از سال ۹۸ که ۱۰۳ سالن در اختیار داشتیم الان حدود ۱۴۸ سالن سینمای فعال در ۲۱ استان داریم که مرحله اول توسعه امسال انجام شد. قصد داریم در سال ۱۴۰۲ به ۴۰۰ سالن برسیم که در قالب ۱۱ پروژه در حال اجرایی شدن است.
جعفریان درباره اولویتهای موضوعی حوزه هنری برای تولید یک اثر گفت: در درجه اول محتوا برای ما موضوعیت دارد، چراکه حوزه هنری روی اندیشه انقلاب اسلامی شکل گرفته است. همچنین پرداختن به قهرمانان ملی، خانواده محور بودن اثر و... در دستور کار ما قرار دارد. لازم است بگویم که مساله توجه به کودکان نیز برای ما جدی است.