پخش زنده
امروز: -
مدیر نظارت بر تولید مواد غذایی استان یزد: برای حفظ سلامت مردم تاکنون ۵ تا ۱۰ درصد نمک و شکر در تولید محصولات غذایی کاهش یافته است.
مورکیان در گفتگو با خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد با اشاره به ۴ شاخص قند، چربی، نمک و اسیدهای چرب ترانس که تهدید کننده سلامت مردم هستند گفت: سازمان غذا و دارو دستورالعملی را صادر و اجرایی کرده است که ۵ تا ۱۰ درصد نمک و شکر تولید محصولات غذایی کاهش و همچنین اسیدهای چرب ترانس به صفر سوق پیدا کند.
وی ادامه داد: اسیدهای چرب ترانس در روغنهای مایع و گیاهی صفر است و در روغنهای جامد و قنادی به کمتر از ۲ درصد رسیده و تقریبا در حال برطرف شدن است.
مدیر نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو استان یزد در رابطه با شاخص قند در تولید مواد غذایی گفت: تلاش کردیم تا محصولات بدون شکر و یا جایگزین کنندههای شکر را در تولید محصولات به کار گیریم که این امر در تولید محصولات صنعتی موفق بوده، اما در تولید محصولات سنتی خصوصا شیرینی به علت اهمیت نوع شیرین کننده و به تبع آن بالا رفتن قیمت چندان مورد استقبال قرار نگرفت.
مورکیان افزود: به طور کلی در خیلی از فرمولاسیونها میزان شکر به حداقل رسیده و اصلاح شده است.
وی گفت: خوشبختانه با همکاری صنایع میزان مصرف شکر بین ۵ تا ۱۰ درصد در فرایند تولید همه مواد غذایی کاهش یافته است.
مورکیان در مورد میزان نمک مورد استفاده در تولید محصولات غذایی گفت: نمک به طور ناخودآگاه در صنایع کم است و در کنسروها هم آن را به حدود یک درصد رساندیم.
مدیر نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو استان یزد در ادامه با اشاره به اینکه نان زیر نظر غذا و دارو نیست بیان کرد: میزان نمک مورد استفاده در نان از یک و هشت دهم درصد به یک درصد رسیده، ولی کماکان به خاطر شرایط آرد و تکنولوژی پخت نمک مورد استفاده در نانها حدود ۳۰ درصد از میزان یک درصد استاندارد بالاتر است.
مورکیان در مورد میزان سبوس مورد استفاده در نان گفت: سازمان غذا و دارو استان یزد پیشنهاد کاهش میزان سبوس گیری آرد را داد و با پیگیریهای انجام شده در کارگروه بهبود کیفیت آرد و نان استان مصوب شد.
وی افزود: بر این اساس مقرر شد میزان سبوس گیری در آردهای نان سنگک به کمتر ۹ درصد، در نانهای تافتون به کمتر از ۱۲ درصد و در نان لواش به کمتر از ۱۵ درصد برسد.
مورکیان گفت: میزان سبوس گیری آرد از همان ایتدا انجام و آرد در اختیار نانوایان قرار میگیرد و خود نانوایان به هیچ عنوان مجاز با استفاده از سبوس دامی در پخت نان نیستند.
مدیر نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو استان یزد تصریح کرد: اقدام بزرگتری که در تولید محصولات غذایی انجام شده است استفاده از نشانگر رنگی روی محصولات در تمامی کارخانجات است.
مورکیان افزود: نشانگرهای زرد، قرمز، نارنجی وسبز میزان قند، چربی، نمک و اسیدهای چرب ترانس به همراه مقدار انرژی که از مصرف یک سهم از آن ماده غذایی مصرف میشود را به ما نشان میدهد.
مورکیان اضافه کرد: معاونت غذا و دارو و تمامی ارگانهای مرتبط با این صنعت از قبیل استاندارد، شهرداری، دامپزشکی، صدا و سیما و... باید در اطلاع رسانی به مردم کمک کنند تا ۴ شاخص مطرح شده به سمت کم شدن و صفر سوق پیدا کند.
وی به پایش محصولات نیز اشاره کرد و گفت: نظارت به طور مداوم انجام میشود و خوشبختانه اکثر واحدها نیز رعایت میکنند و به واحدهای متخلف نیز تذکر داده و یا پلمب شده اند.