پخش زنده
امروز: -
اگر به دنبال کاهش اضطراب روزانه خود هستید، با تغییراتی در زندگی روزمره خود می توانید به آن دست یابید.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز سمنان، توجه داشته باشید که اگر به یک اختلال اضطراب جدی دچار شدهاید، به پزشک متخصص مراجعه کنید. برای کنترل علائم اضطراب راههای زیادی وجود دارد.
۱. خواب کافی داشته باشید
برای درمان اضطراب باید خوب بخوابید. خواب نامناسب میتواند پیامدهای ناخوشایندی داشته باشد. کمبود خواب نه تنها بر سلامت جسمانی تأثیر میگذارد، بلکه اضطراب و استرس را تشدید میکند. گاهی اوقات خواب ناکافی میتواند به یک چرخهی معیوب تبدیل شود چرا که اضطراب غالبا به اختلال در خواب منجر میشود. علیالخصوص در مواقعی که اضطراب دارید، برای خواب کامل ۷ تا ۹ ساعته برنامهریزی کنید. آن موقع خواهید دید که چطور داشتن خواب شیرین در چند شب، بر میزان اضطراب شما در طول روز تأثیر مثبت میگذارد.
۲. لبخند بزنید
یکی از راههای درمان اضطراب لبخند زدن است. وقتی کار ما را خسته و کوفته میکند، یک راه خوب برای استراحت سریع، پیدا کردن چیزی جهت خندیدن است. تحقیقات نشان میدهند که خنده میتواند عوارض افسردگی و اضطراب را کاهش دهد، پس به دنبال یک کلیپ بامزه در اینترنت بگردید که حالت عصبی را از شما دور کند.
۳. به هم ریختگیهای ذهن خود را مرتب کنید
بههمریختگی جسمی برابر است با بههمریختگی روانی و ذهنی. فضای کاری درهمریخته و نامرتب آسایش را مختل میکند و این حس، که کارمان هیچوقت تمام نخواهد شد را به ما القا میکند؛ بنابراین ۱۵ دقیقه از وقت خود را صرف مرتب کردن محل زندگی یا کار خود نمایید و سپس عادت کنید که همه چیز را تمیز و عاری از هرگونه عنصر اضطرابزا نگاه دارید. این کار به شما کمک خواهد کرد منطقی فکر کنید و در نتیجه هیچ جای اضطرابی برای شما باقی نخواهد ماند.
۴. سپاسگزار باشید
یکی از راههای درمان اضطراب، سپاسگزاری است. در طی مطالعات علمی مشخص شده است که سپاسگزاری به کاهش اضطراب کمک میکند، به خصوص زمانی که خوب استراحت کرده باشیم. با نوشتن نامه یا ساختن کارتپُستال سپاسگزاری کنید، تا حس قدردانی در تفکرات شما نهادینه شود، در نتیجه با این کار غرق شدن در افکار منفی را از خود دور نمایید.
۵. تغذیهی مناسب داشته باشید
تغذیهی مناسب یکی دیگر از راههای درمان اضطراب است. اضطراب میتواند به طور کل فعالیت بدن را دچار اختلال کند به طوری که اشتهای ما تغییر یابد یا فقط بتوانیم مواد غذایی خاصی بخوریم. اما برای تأمین نیازهای بدن، سعی کنید بیشتر غذاهایی را مصرف کنید که دارای مواد مغذی از قبیل ویتامین B و اُمگا۳ به علاوهی برخی غلات کربوهیدراتدار باشند. مطالعات نشان دادهاند که میان ویتامین B و سلامت روان ارتباط مستقیمی وجود دارد و اُمگا۳ به کاهش عوارض افسردگی و اضطراب کمک میکند. غلات کربوهیدراتدار نیز به تنظیم میزان سروتونین (پیامرسانهای عصبی “حس خوب” که به حفظ آرامش کمک میکند) میپردازد. اگرچه ممکن است ما چیزی غیر از این مواد غذایی را هوس کنیم، اما تحقیقات نشان میدهند که خوردن غذاهای شیرین و فرآوریشده میتواند عوارض اضطراب را افزایش دهد.
۶. نفس کشیدن را بیاموزید
یک ابزار مفید برای درمان اضطراب و جلوگیری از حملات اضطرابی و ترس شدید، تنفس است. تنفس نشانگر بسیار خوبی است که میزان اضطراب شما را در طول روز نشان میدهد. نفسهای کوتاه و سطحی نشاندهندهی وجود استرس و اضطراب در مغز و بدن است. اما در مقابل، نفس کشیدن آگاهانه به همراه تنفس بلند و عمیق کمک میکند تا پیامهایی به مغز فرستاده شود که مغز را از تشویش و اضطراب دور کند.
۷. تمرکز ذهن (مدیتیشن) داشته باشید
خیلی از ما شنیدهایم که تمرکز ذهن آرامشبخش است، اما چیزی که دانشمندان علاوه بر این کشف کردهاند این است که، تمرکز ذهن در واقع میزان مادهی خاکستری مغز را افزایش میدهد که همین به بدن کمک میکند تا استرس کمتری داشته باشد. تعداد زیادی از مطالعات اخیر آثار مثبت تمرکز ذهن را بر روی اضطراب، خلقوخو و استرس به اثبات رسانده است. تمرکز ذهن همچنین روشی برای مشاهدهی مغز است و به ما امکان میدهد که بفهمیم ذهن ما چگونه افکار اضطرابآور را به وجود میآورد. شناخت الگوهای فکری مغز میتواند کمک کند که ما از افکار منفی فاصله بگیریم.