پخش زنده
امروز: -
عدسی، آش، لوبیای پخته و شلغم بهترین نوع صبحانه در فصل زمستان است.
به گزارش خبرگزاری صداو سیما؛مرکزاصفهان؛به گفته محققان بهترین شیوهای که میتوانید با آن به سرمای زمستان غلبه کنید، خوردن یک صبحانه مغذی است. ترکیب یک لیوان آب به همراه عسل در ابتدای روز یکی دیگر از مواد غذایی است که میتوانید روزتان را با آن آغاز کنید.
در فصل زمستان علاوه بر اینکه سیستم هضم بدن قویتر عمل کرده و سوخت و ساز بالا میرود و به طور طبیعی گرما در بدن تولید میشود، میتوان از غذاهایی نیز استفاده کرد که به حفظ گرمای بیشتر بدن کمک کند.
تهیه غذا با گوشت گوسفندی برای گرمی بدن همچنین آبگوشت و آشها و سوپهایی که همراه گوشت طبخ میشوند، مثل آش شله قلمکار و غذاهایی از قبیل کلهپاچه و حلیم که دارای طبیعت گرم هستند، مفید است.
سعی کنید در سوپها و آشهای پخته شده از ترکیب عدس، گندم و جو به صورت همزمان استفاده کرده بویژه در آش ترخینه.
در وعده صبحانههای زمستان، زیاد عدسی و لوبیای پخته بخورید.
اما در سرما مصرف آشها و سوپهای خیلی لعابدار که محتویات غذایی زیادی ندارند و همچنین سیرابی و شیردان را محدود کنید.
مصرف روزانه زنجبیل، دارچین و آویشن به صورت دمکرده یا به صورت ادویه در تهیه غذایهای گرم توصیه میشود.
مصرف تخم مرغ و بلدرچین یا نوشیدنیهای گرم مزاج مثل چای حاوی هل و زعفران نیز مفید است.
کارشناسان طب سنتی هم معتقدند شلغم پخته بهترین صبحانه برای افراد خصوصا در فصل زمستان است و برای پیشگیری از سرماخوردگی، افراد میتوانند چند بار در هفته شلغم میل کنند.
متخصصان تغذیه و رژیم درمانی میگویند همه افراد بویژه کودکان باید صبحانه را به طور کامل بخورند؛ زیرا تمام فعالیتهای فکری و جسمی افراد از ابتدای صبح آغاز میشود. به عبارت دیگر خوردن صبحانه نقش موثری در انجام فعالیتهای روزانه دارد.
یکچهارم از انرژی و پروتئین روزانه ما از طریق وعده صبحانه تأمین میشود.