پخش زنده
امروز: -
طی ۹ ماهه اول امسال ۱۲۵ نفر از هنرمندان و صنعتگران صنایع دستی این استان بیمه شده اند که این روند تا پایان سال جاری ادامه دارد.
امیر ارجمند افزود: طی مدت یاد شده ۱۰۴ نفر متقاضی بیمه صنایع دستی به تامین اجتماعی و ۲۱ نفر متقاضی به بیمه صندوق روستائیان، کشاورزان و عشایر ثبت نام و بیمه شدند.
وی اضافه کرد: با توجه به برنامهریزیها و پیگیریهای انجام گرفته و در صورت تخصیص اعتبار تعداد افراد بیشتری تا پایان سالجاری تحت پوشش بیمه قرار خواهند گرفت.
ارجمند ادامه داد: ساخت اثری دستساز به زمان و صبر زیادی نیاز دارد و گاه یک هنرمند ماهها زمان میگذارد تا بتواند اثری فاخر تولید کند.
وی اظهار داشت: فرهنگ خرید صنایع دستی باید در میان مردم نهادینه شود تا شاهد وجود آثار هنری دستساز در تمام خانههای ایرانی باشیم.
پیش از این نیز معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان زنجان اعلام کرد که در نتیجه توسعه و تقویت رشته های صنایع دستی در این استان شمار شاغلان مستقیم این حوزه به حدود ۱۰ هزار نفر رسیده است که نسبت به سال ۹۲، بیش از ۲ برابر افزایش دارد.
وی اضافه کرد: زنجان در تولید صنایع دستی فلزی و از نظر تعداد و کیفیت فروشگاههای این صنعت، جزو استان های تراز اول کشور به شمار می رود.
در زمان حاضر بیش از ۵۰ رشته صنایع دستی در استان زنجان وجود دارد که در میان آنها ملیله کاری، چاروق دوزی، چاقوسازی، مسگری، قلمزنی، گلیم بافی، گیوه بافی و گیوه دوزی از صنایع دستی بومی این خطه به شمار می روند.