پخش زنده
امروز: -
تنها دوماه فرصت برای صادرات ۵۰۰ هزارتن سیب درختی انباشت شده در سردخانه های آذربایجان غربی باقی مانده است
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز آذربایجان غربی،استاندار آذربایجان غربی در حاشیه برگزاری جلسه تسهیل و روانسازی صادرات سیب استان گفت: 850 هزار تن از سیب تولیدی استان از ابتدای سال جاری تاکنون به شکلهای مختلف جذب واحدهای صنایع تبدیلی، بازارهای داخلی و به کشورهای مختلف صادر شده است.
محمدصادق معتمدیان گفت: امسال خوشبختانه یک میلیون و 350 هزار تن تولید محصول سیب در استان تولید شده است و با تدابیر انجام شده در استان از این میزان تولید، 300 هزار تن به صورت سیب درجه 3 و صنعتی توسط کارخانجات صنایع تبدیلی خریداری و جذب شده است.
وی همچنین با تاکید بر ضرورت برنامه ریزی برای صادرات 500 هزار تن سیب موجود در 400 سرخانه استان تا پایان سال جاری، افزود: بخشی از سیب موجود در سردخانه های استان به عنوان میوه شب عید خریداری خواهد شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی نیز دراین خصوص گفت: در حال حاضر بر اساس ارزیابی های انجام شده ، مجموع صادرات سیب درختی از کشور در سال جاری تا کنون نزدیک به 600 هزار تن بوده که 200 هزار تن،( معادل دو سوم)، مجموع این سیب ها از طریق مبادی و گمرکات استان به کشورهای همسایه صادر شده است که باید موانع صادراتی موجود در این زمینه تسهیل و مرتفع شود.
اکبرکرامتی تصریح کرد: با توجه به فساد پذیری محصولات کشاورزی ، باید هر چه سریعتر زمینه صادرات حدود 500 هزار تن سیب درختی ذخیره سازی شده در سردخانه های استان در فرصت محدود باقی مانده تا اخر سال ، فراهم شود.
وی ادامه داد: نیاز است برای افزایش بازار پسندی محصولات کشاورزی در کشورهای خارجی ، کشاورزان دانش خود را برای بهره گیری از روش های علمی روز دنیا برای افزایش عملکرد تولید محصول در واحد سطح و مدیریت تغذیه بهینه گیاهان و نقش حاصلخیزی خاک در افزایش کیفیت محصول افزایش دهند.
رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی ادامه داد: برای اینکه بتوانیم در طول سال بازار های صادراتی کشورهای خارجی را داشته باشیم ، باید ارقام با تیپ های رشدی متفاوت که دارای قدرت رقابتی و بازار پسندی بهتری هستند و همچنین ارقام پایه رویشی را در باغات استان که اکثرا پایه بذری دارند، اصلاح و جایگزین کرده و توسعه دهیم.
کرامتی با اشاره به مشکلات حمل و نقل، نبود کامیون های یخچالدار، قوانین دست و پاگیر گمرکی و نیز قوانین وضع شده پرپیچ و خم در زمینه صادرات سیب را از مهمترین موانع صادراتی در این بخش عنوان کرد و گفت: باید دیپلماسی اقتصادی در زمینه صادرات محصولات کشاورزی به خصوص سیب در کشور و استان تقویت شود و رایزانان بازرگانی تلاش خود را در این زمینه افزایش دهند.
وی با اشاره به ضرورت تدوین نقشه راه در مورد سیب استان گفت: بر اساس تاکیدات استاندار آذربایجان غربی با تدوین نقشه راه سیب با رویکرد توجه به تولید، بازار پس از تولید، صنایع تبدیلی و ... تلاش می شود مسایل و مشکلات سیب استان ساماندهی شود.