آغاز به کار نخستین کنگره ملی «رصد اجتماعی پاندمی کووید ۱۹»
نخستین کنگره ملی «رصد اجتماعی شیوع کووید ۱۹» امروز یکشنبه در دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی آغاز به کار کرد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما به نقل از وبدا، " حمیدرضا خانکه" رییس دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی و رییس رصدخانه اجتماعی کووید ۱۹ در مراسم افتتاحیه این کنگره گفت: با توجه به اینکه شواهد علمی نشان میدهند تاثیرات روانی و اجتماعی کووید برای سالها در جوامع ماندگار خواهد بود، از این رو بررسی ابعاد سلامت اجتماعی در کشور به عنوان برنامه آینده رصدخانه و بعد از شیوع کرونا، لازم و ضروری است.
رییس دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی با اشاره به چند عاملی بودن پدیده کووید و پیچیدگی آن افزود: در دوران شیوع این بیماری، بنظر میآمد که همه افراد جامعه به یک نوع درگیر بیماری خواهند شد، اما تحقیقات نشان داده است که سطوح پائین جامعه، صدمات متفاوتی را نسبت به سطوح بالا داشتند و همانطور که تعداد مبتلایان و تعداد مرگ و میر در سطوح پائین جامعه بیشتراست.
" حمیدرضا خانکه" ابراز امیدواری کرد: ابعاد اجتماعی کووید در این کنگره ملی بررسی و نقد شود و نتایج آن به دولت برای مدیریت شیوع کووید کمک کند.
رییس رصدخانه اجتماعی کووید ۱۹ همچنین با اشاره به چگونگی تشکیل رصدخانه اجتماعی کووید ۱۹ و فعالیتهای آن گفت: این رصدخانه از اواخر اسفندماه سال گذشته دایر شد و با تشکیل کارگروهها و پایگاهها در دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور، اقدام به انجام مطالعات در زمینه پیامدهای اجتماعی و روانی کووید در کشور کرد و نتایج دو مطالعه را برای سیاستگذاری و برنامه ریزی به وزارت بهداشت ارسال کرده است.
نخستین کنگره ملی «رصد اجتماعی کووید ۱۹»، دارای شش پنل علمی است که چهار پنل تحت عناوین «چالشهای سیاست کنترل شیوع کووید ۱۹، پیامدهای شیوع کووید ۱۹ در جمعیت آسیب پذیر، نابرابریها در شیوع کووید ۱۹ و چالشها و موانع پذیرش واکسیناسیون» امروز (روز اول کنگره) و دو پنل تحت عناوین «چالشهای سلامت روانی اجتماعی در شیوع کووید ۱۹ و چالشهای سلامت اجتماعی در شیوع کووید ۱۹» در روز دوم کنگره (فردا ۲۰ دی ماه) با حضور متخصصان و محققان از دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور برگزار میشود.
این کنگره به همت رصدخانه اجتماعی کووید ۱۹، دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، وزارت بهداشت و شهرداری تهران و با حضور معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی به صورت حضوری و مجازی آغاز شده است.