پخش زنده
امروز: -
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: تلاش اپراتورها به ویژه همراه اول برای تقویت حوزه گردشگری و صنایع دستی قابل تحسین است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای سیدعزت الله ضرغامی در حاشیه بازدید از مرکز مانیتورینگ همراه اول در پاسخ به سوال خبرنگار ما مبنی بر اینکه فناوریهای بومی این اپراتور در عرصه دیجیتال را چگونه ارزیابی میکنید؟ افزود: از مدیریت خلاق این مجموعه تشکر میکنم که سعی کردند با بومی سازی و با نگاهی کاربردی و با توجه به نیازهای امروز کشور در حوزههای مختلف فعالیت کنند تا کار سرعت بگیرد و هزینهها هم کم شود.
وی با اشاره به اینکه اپراتورها موفق بوده اند، آسیبها در فضای مجازی را به حداقل برسانند گفت: سرویسهای خوب و پرسرعت و کاربردی که به مردم ارائه میشود با استقبال بسیار خوب مردم مواجه شده است و من در این بازدید این استقبال را دیدم.
وزیر میراث فرهنگی با اشاره به اینکه قطعاً بسیاری از این فعالیتها به حوزه گردشگری هم ارتباط دارد افزود: ما در همین باره به دنبال آموزش مدیرانمان هستیم و امروز دوستان همراه اول برای مدیران ما کارگاه آموزشی مفیدی برگزار کردند چرا که کار ما عملیاتی و کاربردی است و باید از ظرفیتهای ایجاد شده در اپراتورها حداکثر استفاده کنیم.
آقای ضرغامی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه اپراتورها چه کمکی در توسعه گردشگری و رونق کسب و کار در بخش صنایع دستی داشته اند؟ گفت: بخش مهمی از رونق حوزه گردشگری به اطلاع رسانی بر میگردد و وظیفه ما در وزارت خانه، شناسایی، معرفی و آماده سازی محیط برای انجام ماموریتها در سه حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی است و اپراتورها در ایران در مقایسه با سرمایه گذاریهای نجومی که در سطح جهان میشود رشد خوبی داشته اند و با وجود همه سختیها ما شاهدیم که چقدر اپراتورهای داخلی در ارتقاء سرویسهای بومی تلاش کرده اند.
وی افزود: مثلاً اپلیکیشن شاد برای دانش آموزان اقدام قابل توجهی است که در یک مدت کوتاه و در رقم بسیار بالایی از بازدید خدمت ارائه میشود که کار بسیار سختی است و نشان دهنده موفقیت همراه اول در استفاده از این ظرفیت عظیم است.
وزیر میراث فرهنگی گفت: بنابراین متناسب با آن غولهای جهانی که تجربیات طولانی و سرمایه گذاریهای بالایی هم دارند تلاشهایی که در حوزه بومی سازی انجام شده قابل تحسین است.
آقای ضرغامی افزود: ما مثلا امروز دیدیم که هفت هزار گردشگر در بحث اماکن لاهیجان خدمت گرفتند و رضایت هم داشتند و همه اینها از طریق سرویسهای فضای مجازی فراهم شده است.
وی گفت: در حوزه صنایع دستی هم اخیراً به قم سفری داشتم و با فعالان صنایع دستی در حوزه سنگهای قیمتی آشنا شدم و کار آنها را به دقت بررسی کردم و بازار یابی آنها که حتی از سراسر دنیا مشتری داشتند از طریق فضای مجازی بود و به همین علت دست دلالان و واسطهها نیز کوتاه شده بود.
وزیر میراث فرهنگی افزود: در این حوزه هر قدر نوآوری شود برای رشد فناوریهای کشور مهم است.
آقای ضرغامی گفت: در حوزه میراث فرهنگی هم ما نیازمند شناساندن این میراث به مردم هستیم و انواع و اقسام ظرفیتها مانند وی آر میتواند جذابیت بازدید از این مراکز را دهها برابر کند و سطح آگاهی ملی به این حوزهها را بالا ببرد.
وی افزود: در این مقوله اپراتورهای داخلی به ویژه همراه اول نگاه نوآورانهای به این مقوله دارند و گزارشهایی که فعالان حوزه ارائه کردند بسیار اهمیت دارند.
وزیر میراث فرهنگی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا در سیلهای چند روز اخیر در برخی مناطق کشور با تخریب ابنیههای تاریخی و یا مواریث فرهنگی مواجه بودیم؟ گفت: هنوز گزارش دقیقی در این باره نرسیده، اما سیل به گونهای است که وقتی همه ابعادش بررسی میشود بعد از یک مدت روشنتر میتوان قضاوت کرد که آیا بنای تاریخی آسیب دیده است و یا خیر.
آقای مهدی اخوان بهابادی مدیرعامل همراه اول هم که آقای ضرغامی را در این بازدید همراهی میکرد، در پاسخ به سوال خبرنگار ما مبنی بر اینکه با چه انگیزهای مسئولان رده بالای کشوری را برای بازدید از مرکز مانیتورینگ همراه اول دعوت میکنید؟ گفت: هدف ما ارائه ظرفیتهای کشور در حوزه بومی سازی خدمات دیجیتال است چرا که فضای مجازی کاملاً حاکم است و ما میخواهیم قسمتی از امکانات و ظرفیتهای کشور و توانمندیهای جوانانمان را برای بومی سازی این خدمات عرضه کنیم.
وی افزود: توقع ما از مسئولان حمایت و اعتماد به جوانان کشور در حوزه بومی سازی است و ما این بازدیدها را بسیار سازنده میدانیم و از تک تک این بازدیدها خاطرات خوشی داریم و معمولا ارتباطات پس از این بازدیدها بسیار نزدیک شده است و خیلی از موضوعات را مسئولان پس از این بازدیدها پیگیری میکنند و ما برخی مواقع اصلا فکرش را هم نمیکنیم، اما حمایت میشویم و از این بابت خرسندیم.