۳۲درصد از نوجوانان ایرانی مبتلا به اضافه وزن و چاقی
شیوع چاقی در رده سنی نوجوانان در دنیا و در کشور ما در ۲۰سال اخیر روند رو به افزایشی داشته است و در حال حاضر حدود ۳۲درصد جمعیت نوجوانان ایرانی مبتلا به اضافه وزن و چاقی هستند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: با اتفاقات بهداشتی در سالهای اخیر به دلیل شیوع بیماری کرونا این روند رو به افزایش است.
دکتر عبدالرضا نوروزی ادامه داد: از نظر کارشناسان اپیدمیولوژیک احتمال دارد چاقی در این گروه سنی در سال۱۴۰۱ به بالای ۳۵درصد برسد؛ یکی از مشکلات ناشی از چاقی این گروه سنی افزایش اختلالات بیماریهای غیر واگیردار مانند دیابت، کبد چرب، فشار خون و افزایش چربی خون در سنین نوجوانی و جوانی است.
دکتر نوروزی تصریح کرد: از سوی دیگر در آینده نزدیک با دستهای از افراد در جامعه روبرو هستیم که در تمام عمرشان مبتلا به چاقی و اضافه وزن بوده و این مسئله باعث افزایش زیاد بیماریهای غیر واگیردار در سنین میانسالی در کشور خواهد شد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: برای درمان شیوع چاقی و اضافه وزن در نوجوانان باید به دلایل ایجاد این بیماری مانند کاهش تحرک بدنی، افزایش استفاده از کامپیوتر تبلت و اینترنت و افزایش حجم عادتی غذاهای مصرفی و غذاها با تراکم کالری بالا اشاره کرد.
وی ادامه داد: برنامههای کاهش وزن و مدیریت وزن در نوجوانی بایستی حتما با در نظر گرفتن برنامه رشد قدی و نورولوژیکی این گروه سنی باشد؛ توصیه میشود که برنامه کاهش وزن برای این گروه سنی که شامل رژیم غذایی، داروهای کاهنده اشتها، مکملهای مربوط به ایجاد حس سیری و فعالیت بدنی توسط متخصصین و کارشناسان تغذیه، انجام پذیرد.
دکتر نوروزی با اشاره به اینکه رژیمهای غذایی غیر اصولی نه تنها باعث کاهش وزن نمیشود بلکه مشکلاتی مانند اختلال رشد به وجود میآورد، ابراز کرد: طبق اخرین شواهد بالینی برنامههای کاهش وزن برای گروه سنی نوجوانان از سن ۱۱سالگی قابل اجرا است.
وی گفت: درمان چاقی و اضافه وزن نوجوانان حائز اهمیت است، زیرا در صورت عدم درمان طبق اخرین پژوهشها ۸۰درصد نوجوانان، بزرگسالان چاق با عوارض بیشتر متابولیکی خواهند بود.