پخش زنده
امروز: -
سویه جدید کرونا که اُمیکرون نام دارد، نگرانی هایی ها را ایجاد کرده است و اگر شیوه نامه های بهداشتی رعایت نشود شاید شاهد افزایش این بیماری در کردستان هم باشیم.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز کردستان، اُمیکرون، نوع جدیدی از ویروس کرونا که در آفریقای جنوبی شناسایی شده است و باعث نگرانی بسیاری از کشورها شده است؛ سویه جدید که ابتدا B,۱.۱.۵۲۹ نامیده شد، توسط سازمان جهانی بهداشت، نوع Omicron نام گرفت.
همانند سویههای گذشته این نگرانی وجود دارد که این نوع کرونا میتواند به شیوع بیماری در بسیاری از کشورها دامن بزند و سیستمهای بهداشتی را با مشکل مواجه کند.
تفاوت اُمیکرون با دیگر سویهها
ویروس کرونا به کمک پروتئینی به نام اسپایک، وارد سلولهای بدن شده و باعث بیماری کووید-۱۹ میشود.
براساس اعلام سازمان بهداشت جهانی حدود ۳۰ تغییر یا بیشتر در پروتئین اسپایک در نوع اُمیکرون مشخص شده است که دو برابر جهشهای نوع دلتا است.
نیمی از این جهشها در ناحیهای است که ویروس کرونا به کمک آن به سلول بدن انسان متصل شده، وارد آن میشود و باعث عفونت میشود.
جهشها در این ناحیه ویروس میتواند باعث شود تا دستگاه ایمنی (یعنی آنتیبادیهای ساخته شده بعد از واکسیناسیون یا عفونت قبلی) ویروس را کمتر از قبل تشخیص دهد و خطر عفونت با اومیکرون افزایش یابد.
بنا بر اعلام مسئولان علوم پزشکی کردستان، هنوز مهمترین و بهترین راهحل، افزایش واکسیناسیون و تزریق دوز تقویتی است.
تحقیقات نشان داده است که میزان بالای آنتی بادیهای خنثی کننده ویروس اصلی کرونا با محافظت در برابر کرونای ناشی از انواع واریانتهای جدیدتر ارتباط دارد.
این احتمال وجود دارد که تزریق دوز تقویتی از واکسنهای موجود و افزایش سطح آنتیبادی بعد از آن، محافظت کافی و سد مناسبی در برابر اُمیکرون ایجاد کند.
به گفته دکتر جهانبخش یوسفی رئیس مرکز بهداشت سنندج تاکنون ۸۰ درصد افراد بالای ۱۲ سال استان یکبار واکسن کرونا را دریافت کرده اند و تا این لحظه بیش از ۶۹ هزار دُز واکسن کرونا در قالب نوبت سوم به جمعیت هدف کردستان تزریق شده است.
سرعت انتشار سویه اومیکرون تقریبا ۲.۵ برایر سویه دلتای آن است و علاوه بر تکمیل واکسیناسیون همچنان استفاده از ماسک، عدم حضور در مکتنهای شلوغ و تهویه مناسب اماکن از الزامات است.
تحقیقات در بعضی کشورها درباره اثربخشی واکسنها و میزان ایمنی در بدن دریافتکنندگان واکسن بعد از گذشت چند ماه از واکسیناسیون قبلی نشان میدهد که تزریق دوز سوم واکسن کرونا به خصوص در جمعیتهای خاص مانند سالمندان و افراد با ضعف و سرکوب سیستم ایمنی برای حفظ ایمنی جامعه موردنیاز است.
هرچند در چهار روز گذشته خوشبختانه فوتی ناشی از کرونا در کردستان ثبت نشده است، اما رعایت شیوه نامه های بهداشتی و تزریق و تکمیل واکسیناسیون بهترین راه در امان ماندن از این بیماری است.