به مناسبت روز ملی پتروشیمی
صنعت پتروشیمی از دیروز تا فردا
روز دوشنبه شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی میزبان وزیر نفت بود. به مناسبت روز ۸ دی، روزی که در تقویم ایران به روز ملی پتروشیمی نام گذاری شده است.
به گزارش خبرنگار
گروه اقتصادی خبرگزاری صدا وسیما؛ روز ۸ دی به مناسبت سالروز تاسیس نخستین مجتمع پتروشیمی ایران در حدود ۶۰ سال قبل، در تقویم ایران به روز ملی پتروشیمی نامگذاری شده است. صنعتی که امروز به یکی از مهمترین صنایع کشور تبدیل شده است.
به گفته حمید حسینی سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فراوردههای نفت، گاز و پتروشیمی، هم اکنون سالانه ۳۰ میلیون تن محصول پتروشیمی ایران به بازارهای جهانی صادرمی شود که سالانه بیش از ۱۲ میلیارد دلار ارزآوری برای کشور دارد.
بگفته حسینی حدود ۲/۵ درصد از محصولات پتروشیمی جهان در ایران تولید میشود.
در همین حال، صنعت پتروشیمی ایران به دلیل مزیتهایی نظیر خوراک ارزان و دردسترس، دانش فنی بومی و بازارهای مناسب منطقهای به سرعت در حال توسعه است.
در همین زمینه مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی این صنعت را صنعتی پیشران، ارزشآفرین و اشتغالزا میداند که بهنوعی بخشهای دیگر را یاری میکند.
بگفته مرتضی شاهمیرزایی حدود ۷۰ طرح در این صنعت در حال اجرا ست که ارزش آنها حدود ۱۰۵ تا ۱۰۶ میلیارد دلار است.
وی با اشاره به اینکه قرار است ۵۰ میلیون تن به ظرفیت تولید پتروشیمی تا چند سال آینده افزوده شود، گفت: میتوانیم حساب کنیم که از طریق بخش بالادست و پاییندست و زنجیره ارزش و آخرین نقطهای که بیشتر وزارت صمت (صنعت، تجارت و معدن) راهبری آنها را بهعهده دارد میتوانیم اتفاق شگرفی را در این کشور رقم زنیم و این جهاد علمی، اقتصادی و اشتغال برای آیندگان اثربخش خواهد بود و میتوانیم در دنیا سربلند باشیم.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی، ظرفیت سالانه صنعت پتروشیمی را اکنون ۹۰ میلیون تن اعلام کرد و ادامه داد: بهطور میانگین حدود ۷۵ درصد از این ظرفیت فعال است که نیاز است تنظیمگری لازم از سوی همکاران بنده در شرکت ملی صنایع پتروشیمی انجام شود تا رفتار منطقی در این صنعت حاکم شود.
همچنین حضور بخش خصوصی و فروش مویرگی محصولات، سبب شده تا تیغ تحریم چندان براین صنعت کارساز نباشد. تا آنجا که در اوج تحریمها این صنعت ماهانه یک میلیارد دلار درآمد برای کشور ایجاد کرده است.
بگفته دبیر کل انجمن صنفی کارفرمایی پتروشیمی، این صنعت در ۷ سال گذشته ۱۱۰ میلیارد دلار درآمد داشت.
احمد مهدوی ابهری با اشاره به روز صنعت پتروشیمی، ادامه داد: امروز پیشران اقتصادی کشور صنعت پتروشیمی است وبا وجود قرارداشتن در سختترین تحریم ها، اما بسیاری از محصولات این صنعت به مدت سه ماه پیش فروش شده است که نشاندهنده بالایندگی و حرکت ارزشمند است که مدیران این صنعت با علم و تدبیر و رصد به این نقطه رسیده اند و این در حالی است که در بقیه صنایع کشور رشد چندانی نداریم، اما در صنعت پتروشیمی ظرفیت از ۶۸ میلیون تن سال گذشته به ۸۵ میلیون تن در سال ۹۹ میرسد.
وی با تاکید بر اینکه تا پایان سال ۱۴۰۰ به تولید ۱۰۰ میلیون تن خواهیم رسید، خاطر نشان کرد: این در شرایطی است که تحریم هستیم، اما توقف وجود ندارد.
دبیر کل انجمن صنفی کارفرمایی پتروشیمی ادامه داد: امسال ۱۰ طرح پتروشیمی با ظرفیت ۱۷ میلیون تن افتتاح خواهد شد، در سال ۱۴۰۰ نیز ۱۲ طرح دیگر به بهره برداری میرسد.
وی با بیان اینکه فروش داخل نسبت به سال گذشته ۷۰۰ هزار تن بیشتر بوده، افزود: افزایش فروش داخل، ۶۵۰ میلیون دلار ارزش داشته است، اما دغدغه ما این است که این فروش داخلی به دست مصرف کننده داخلی برسد.
مهدوی اضافه کرد: از سال ۹۷ تا کنون ۷۵ درصد از ارز حاصل از صادرات پتروشیمی را در نیما عرضه کردیم و ۲۵ درصد بقیه را صرف واردات تجهیزات اختصاص دادیم. همچنین صادرات ما بین ۲۵ تا ۳۰ درصد صادرات غیر نفتی است، اما ۴۰ درصد از ارز نیما را تامین کرده ایم. امسال نیز ۷۳ درصد از ارز صادراتی پتروشیمی از طریق نیما به اقتصاد کشور بازگشته است.
وی با تاکید بر اینکه از سال ۹۲ تا ۶ ماهه سال ۹۹، ۷۶ میلیارد دلار درآمد ارزی از محل صادرات پتروشیمی برای کشور ایجاد شده است، گفت: در داخل نیز ۳۰ میلیارد دلار محصول به فروش رسیده است. همچنین ۱۲.۵ میلیون تن کود شیمیایی و اوره به ارزش ۳.۳ میلیارد دلار با قیمتهای تکلیفی فروش رفته است.
دبیر انجمن کارفرمایی پتروشیمی با بیان اینکه در مجموع ۱۱۰ میلیارد دلار درآمد برای کشور ایجاد شده است، ادامه داد: همچنین بخشی نیز محصولات میانی بوده که در این آمار وارد نشده است.
با این همه صنعت پتروشیمی ایران هنوز به جایگاه واقعی خود نرسیده و پیشرفت آن متوازن با ظرفیتهای کشور نیست. موضوعی که انتقاد وزیر نفت را هم درپی داشته است.
جواد اوجی دراین باره میگوید: جلوگیری از خامفروشی راهی جز توسعه صنعت پتروشیمی ندارد و جایی بهتر از صنعت پتروشیمی برای سرمایهگذاری نیست و طرحهای تکمیل زنجیره، ارزشمند است.
وی که در آیین گرامیداشت روز صنعت پتروشیمی سخن میگفت افزود: ۶۷ واحد پتروشیمی در کشور فعال است که محصولات باارزش تولید میکننداما باتوجه به اینکه تقاضای محصولات پتروشیمی در بازارهای جهانی روندی خیرهکننده دارد، هرچه در این صنعت سرمایهگذاری کنیم، باز هم کم است.
اوجی با یادآوری اینکه ۱۵ هزار واحد صنعتی در کشور از خوراک واحدهای پتروشیمی استفاده میکنند، ادامه داد: امروز حدود ۸۰ میلیون مترمکعب در صنعت پتروشیمی صرف سوخت و خوراک میشود که محصولات با ارزش تولید میکنند و از سوی دیگر روزانه ۶۰۰ میلیون مترمکعب در بخش خانگی مصرف میشود.
وی با بیان اینکه امسال در لایحه بودجه ۱۴۰۱ تدابیری اندیشه شده که قیمت خوراک را بشود ثابت دید و سرمایهگذار آسودهخاطر باشد، تصریح کرد: محصولات پتروشیمی کمتر دچار آسیبهای تحریم شده است.
وزیرنفت با اشاره به اینکه ایران ۳۴ هزار میلیارد مترمکعب ذخایر گازی قابل برداشت دارد، ادامه داد: خوراک بیش از ۵۰ درصد پتروشیمیها گاز است و امروز پتروشیمیها روزانه ۷۰ تا ۸۰ میلیون متر مکعب گاز مصرف میکنند که بخشی از آن بهعنوان خوراک و بخشی هم برای تأمین سوخت استفاده میشود.
اوجی تأکید کرد: تبدیل گاز به محصولات پتروشیمی مصداق اجرای اقتصاد مقاومتی است و هر چقدر بتوانیم در این زمینه حرکت کنیم به اشتغالزایی و درآمدزایی کمک خواهیم کرد، ضمن اینکه محصولات پتروشیمی کمترین آسیب را از تحریمها دیده است؛ بنابراین یکی از راهکارهای رساندن صنعت پتروشیمی به جایگاه واقعی خود توسعه متوازن و تکمیل زنجیره ارزش دراین صنعت است.
مدیر برنامهریزی و توسعه شرکت ملی صنایع پتروشیمی دراین باره رویکرد مناسب در توسعه صنعت پتروشیمی را توجه به تکمیل زنجیره ارزش میداند.
حسن عباسی زاده با بیان اینکه رویکرد مناسب در توسعه صنعت پتروشیمی توجه به تکمیل زنجیره ارزش است که بر آن تمرکز شده، تصریح کرد: توجه به تکمیل زنجیره ارزش و برنامهریزی برای تولید محصولات مورد نیاز صنایع پاییندستی در توسعه این صنعت حائز اهمیت است.
مدیر برنامهریزی و توسعه شرکت ملی صنایع پتروشیمی بر مدیریت و ساماندهی خوراکهای بینمجتمعی بهمنظور پایداری تولید در مجتمعهای تولیدی تأکید کرد و گفت: همچنین بررسی و تعیین روشهای نوین تأمین مالی پروژهها و حمایت از شرکتهای دانشبنیان و پژوهشی بهمنظور کسب و بومیسازی دانشهای فنی از دیگر اولویتهای مهم در صنعت پتروشیمی است.
با این اوصاف توسعه هوشمندانه و متوازن صنعت پتروشیمی و تکمیل زنجیره تولید، تنها راه مقابله با خام فروشی است. به شرط آنکه برنامه ریزی برای آینده را باید ازهمین امروز آغازکرد.
گزارش از امیر شایان مهر خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما
تو رو خدا بداد سهامداران کرمان برسید.هر کسی این فیلم را ببینید و سکوت کند بخدا در ظلم اینها شریک هست.
چرا باید در مجمع سالیانه سهام کرمان فقط 4 ریال سود تقسیم کنند و سهامدار معترض به پاداش چند صد میلیون تومانی هیئت مدیره را روی سن کتک بزنند؟؟؟
مگر سهامدار با چه زبانی اعتراض کند؟
اعتراض مدنی کرده رفته روی سن تا مخالفتش را با هیئت مدیره بی عرضه و فاسد شرکت کرمان اعلام کند اما او را کتک زدن.
واقعا چرا 20/30 و خبرگزاری ها بخصوص باشگاه خبرنگاران و خبرگزاری فارس و مهر به تخلفات شرکت سرمایه گذاری توسعه و عمران کرمان و پایین آوردن دستوری قیمت سهام توسط حقوقی های شرکت از 14000 تومان به 90 تومان رسیدگی نمیکنند؟
دستگاه قضایی دادستان کل کشور سازمان بازرسی کجایید؟
جناب آقای اژه ای اینم تخلفات بزرگ در بورس و یک شرکت بورسی.لطفا رسیدگی کنید.
نمایندگان مجلس کمیسیون اصل 90 مجلس کمیسیون اقتصادی آقای پورابراهیمی نماینده محترم کرمان کجایید؟
لطفا بداد سهامداران کرمان برسید.قیمت سهم از 14000 تومان شده 90 یک تومنی؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟