پخش زنده
امروز: -
آلودگی هوا تاثیری مستقیم بر سلولهای بدن دارد که با مصرف آنتی اکسیدانها میتوان از تخریب سلولها جلوگیری کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان؛ استاد گروه تغذیه بالینی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: دستگاه دفاعی بدن ما در حالت عادی سلولها را از عوامل بیرونی محافظت میکند، اما عواملی مثل پرتوهای فرابنفش، الکل و آلودگیهای محیطی باعث میشود بدن نتواند با این مهمانهای ناخوانده مقابله کند.
مرتضی صفوی افزود: در مقابل آنتیاکسیدانها، مولکولهایی هستند که میتوانند جلوی فعالیت رادیکالها و تخریب سلولی را بگیرند و منابع آنها شامل ویتامینهای E، C و D و کاروتنوئیدها، سلنیوم، زینک و پلیفنلها میشود.
وی با بیان اینکه ویتامین E نسبت به شرایط طبخ مقاومت دارد و در روغنها با پختن از بین نمیرود، ولی با سرخکردن تخریب میشود و روغن سویا، جوانه گندم، آفتابگردان این ویتامین را دارند، گفت: روغن ماهی و انواع مغزها از منابع خوب این ویتامین هستند، اما نباید بیش از حد نیاز مصرف شود.
استاد گروه تغذیه بالینی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: منابع خوب ویتامین E شامل گردو، بادام، زیتون، جگر و سبزیجات با برگ سبز هستند. روغن زیتون هم منبعی مغذی از ویتامین E است و نقش موثری در کاهش التهاب در بدن دارد.
صفوی افزود: آنتیاکسیدان دیگر، ویتامین C است که مقاومت بدن را نسبت به عفونتها افزایش میدهد و همینطور افزایش جذب آهن را در بدن بهدنبال دارد و این ویتامین در سبزیها و میوههای تازه مثل کلم بروکلی، انواع کلم، گوجه فرنگی، انواع اسفناج، کیوی، توت فرنگی و مرکبات و فلفل سبز موجود است.
وی استفاده از لبنیات از جمله ماست و شیر را در هوای آلوده بسیار توصیه کرد و گفت:
در بین میوهها ترکیبات سیب به جذب سرب کمک میکند و مانع رسیدن سرب به بدن میشود و پرتقال، گریپ فروت، انبه، فلفل سبز، اسفناج و انواع غلات سبوسدار هم این خاصیت را دارند.
این استاد گروه تغذیه بالینی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان توصیه کرد در دوران آلودگی هوا از محصولات گیاهی تازه سیب زمینی، هویج، شلغم و چغندر استفاده شود، ولی پیش از پخت ۲۰ دقیقه در آب سرد گذاشته شوند تا نیترات موجود در آنها خارج و بعد پخته و مصرف شود.