پخش زنده
امروز: -
دانههای چیا یک ابرغذای واقعی سرشار از فیبر، پروتئین، چربیهای سالم و سایر مواد مغذی مهم هستند که سلامتی انسان را حفظ میکنند.
به گزارش گروه وبگردی خبرگزاری صدا و سیما، دانههای چیا اگرچه هزاران سال است که شناخته شده، اما بهتازگی محبوب شده و امروز، آنها به یک غذای اصلی برای کسانی تبدیل شدهاند که مراقب سلامتی خود هستند.
دانههای چیا مزه شدید ندارند که باعث میشود بهراحتی در برنامه غذایی گنجانده شوند. بهعنوان مثال، تنها دو قاشق چایخوری از این دانهها حاوی ۱۳ درصد چربی سالم، ۴۰ درصد فیبر، ۱۷ درصد کلسیم و ۲۳ درصد منیزیم است. آنها همچنین حاوی مقدار کمی از مواد مغذی دیگر، مانند روی، فولات و ویتامین سی هستند.
دانههای چیا به لطف مقدار زیادی فیبر محلول داشتن، به کاهش سطح کلسترول بد کمک میکند که خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش میدهد.
همچنین، فیبر به جذب قند در جریان خون کمک میکند که سطح گلوکز خون را کاهش میدهد. اسیدهای چرب امگا ۳ موجود در دانهها نیز التهاب را کاهش میدهند و از سلامت قلب، حمایت میکنند.
به علاوه، دانههای چیا حاوی چند آنتی اکسیدان، مانند ویتامین سی، لیگنین، فلاونوئیدها و اسیدهای فنولیک هستند که با کاهش التهاب، به سیستم ایمنی کمک میکنند.
دانههای چیا به لطف تعادل عالی داشتن پروتئینها، چربیهای سالم و فیبر، سطح پایدار انرژی را حفظ میکنند. کربوهیدراتهای پیچیده این محصول در زمان بیشتری هضم میشوند، به این معنی که باعث افزایش سطح قند نمیشوند. این میتواند بر سطح انرژی تأثیر بگذارد.
منبع: اسپوتنیک