پخش زنده
امروز: -
خستگی مداوم بخصوص بعد از مصرف برخی مواد غذایی میتواند نشانهای از یک رژیم نامناسب باشد.
به گزارش گروه وب گردی خبرگزاری صدا و سيما، احساس خستگی در زمانهای خاصی از روز به ویژه زمان بیدار شدن از خواب صبحگاهی یا پایان یک روز طولانی طبیعی است، اما خستگی مداوم بخصوص بعد از مصرف برخی مواد غذایی میتواند نشانهای از یک رژیم نامناسب باشد.
شما علاوه بر کربوهیدرات ها، پروتئین و چربیهای سالم نیاز به مواد مغذی خاصی دارید تا با گنجاندن آنها در وعدههای اصلی و میان وعده ها، به حفظ ساعات مفید بیداری و کاهش خستگی کمک کنید:
دانههای کامل: دانههای کامل مانند جو، کوینولا، برنج قهوهای و ... از بهترین منابع کربوهیدراتهای پیچیدهای هستند که به آرامی میسوزند و به حفظ سطح قند خون کمک میکنند.
دانههای کامل منبع غنی از فیبر هستند و به افزایش انرژی روزانه و احساس سیری طولانی مدت نیز کمک میکنند.
آجیل: نه تنها یک میان وعده سالم و ساده برای حفظ سلامت پوست است بلکه میتواند به مبارزه با احساس خستگی نیز کمک کند. آجیل منبع غنی از چربیهای غیر اشباع است که منجر به افزایش انرژی و تمرکز در طول روز میشود.
بادام، بادام زمینی، قندق و گردو سرشار از پروتئین هستند و به تنظیم انرژی آزاد شده توسط چربیها و کربوهیدراتها کمک میکنند. اسید آمینههای موجود در آجیل به افزایش سطح انتقال دهندههای عصبی کمک کرده و خود باعث افزایش خلق میشود.
لوبیا و عدس: کمبود آهن خود از علل شایع خستگی مداوم است. همانطور که آهن برای حمل اکسیژن به سراسر بدن از طریق گلبولهای قرمز ضروری است، سطح پایین آن میتواند منجر به خستگی و اختلال در عملکرد ذهنی و فیزیکی شود.
لوبیا و عدس هر دو منبع غنی از آهن هستند. به عنوان مثال یک فنجان لوبیا ۸.۸ میلی گرم آهن دارد و این میزان در عدس ۶.۶ میلی گرم است.
زغال اخته: فقط یک فنجان از این میوه ۱۴ درصد از میزان نیاز شما به فیبر را در طول روز تامین میکند و تامین کننده ۲۵ درصد از نیاز شما به ویتامین ث است.
زغال اخته سرشار از آنتی اکسیدانها برای حفظ عملکرد مغز و افزایش سطح انرژی است. شما میتوانید میوههای خانواده توت را همراه با بشقابی از غلات و ماست برای مبارزه با خستگی در طول روز استفاده کنید.
اسفناج: دلایل کافی برای خوردن روزانه این سبزی وجود دارد که یکی از آنها مبارزه با خستگی است. اسفناج غنی از منیزیم است؛ ماده معدنی که برای تولید مولکولی به نام آدنوزین تری فسفات که در نهایت به انرژی تبدیل میشود، ضروری است.
اسفناج همچنین منبع غنی از پتاسیم است و از آنجایی که این ماده معدنی به انتقال مواد مغذی به سلولها کمک میکند، کمبود آن میتواند منجر به ضعف و خستگی عضلانی شود.
دانههای چیا: دانههای چیا اگرچه بسیار کوچک، اما توانا هستند. این دانهها غنی از اسیدهای چرب امگا ۳، کربوهیدرات ها، پروتئین، فیبر، آنتی اکسیدانها و در نهایت تقویت کننده انرژی هستند.
دانههای چیا حاوی ویتامین ب و کلسیم برای جلوگیری از استرس هستند؛ عاملی که خستگی را چند برابر میکند.
منبع: activebeat