پخش زنده
امروز: -
با شیوع سویهای جدید از کرونا با خواستگاهی از آفریقای جنوبی بار دیگر، مهم ترین مسئولیت شهروندی هر فردی ، رعایت فواصل اجتماعی، زدن ماست و تزریق واکسن است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز سمنان ، سویهای جدید از کرونا با خواستگاهی از آفریقای جنوبی است که هنوز اطلاعات پیرامون آن به اندازه سویههای قبلی کرونا همچون دلتا کامل نیست ؛ اما فعلا این سویه هم نگران کننده خوانده شده است و همه متخصصین بر قدرت سرایت بالای آن تاکید دارند که اطلاعات در مورد امیکرون جدید است و قدرت سرایت آن به روایتی ۳ و به روایتی دیگر ۵ برابر سویه دلتا است؛ اما اینکه بیماری زایی و کشندگی آن چگونه است، باید گفت تا الان اطلاعات میگویند بیماریزایی و کشندگی این جهش کمتر از نوع قبلی است، اما سرعت انتشار بیشتری دارد.
در واقع همین قدرت سرایت بالا سبب شده است که متخصصین نسبت به بروز پیک بعدی کرونا با این جهش هشدار دهند و بگویند اُمیکرون میتواند طی ۱۷ روز تبدیل به سوش غالب شود.
بنابر اعلام دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت سرعت رشد امیکرون از بقیه انواع جهشها بیشتر است، تاکنون چندین مورد افزایش انفجاری از امیکرون دیده شده و هرجا امیکرون شناسایی شده تعداد موراد ابتلا افزایش پیدا کرده است و احتمالا قدرت سرایت بالاتری در مقایسه با سویه دلتا خواهد داشت.
چه کنیم که از امیکرون در امان بمانیم؟
_ در اولین فرصت واکسن بزنید و دوره واکسیناسیون خود را تکمیل کنید.
_ فاصله فیزیکی را رعایت کنید.
_ از ماسک استفاده کنید.
_ از رفتن به مکانهای شلوغ اجتناب کنید.
_ تهویه مناسب برقرار کنید.
سازمان جهانی بهداشت، گروه مشاوران فنی سازمان بهداشت جهانی که تکامل ویروس کرونا را رصد مینمایند و اثر جهشهای جدید ویروس را بر روی عملکرد و رفتار آن بررسی میکنند، سویه جدیدی را که در تاریخ ۲۴ نوامبر امسال توسط آفریقای جنوبی معرفی شد، را یک واریانت نگران کننده اعلام کردند. این واریانت که اومیکرون Omicron نامیده میشود علاوه بر جهشهای جدید حامل جهشهایی مشابه واریانتهای آلفا، بتا، گاما و دلتا نیز میباشد و در مجموع به عنوان پنجمین واریانت نگران کننده شناخته میشود.
اطلاعات اولیه نشان دهنده احتمال بالای عفونت با این ویروس در مقایسه با دیگر انواع ویروس بیماری کووید۱۹ است چرا که در فاصله ۱۰ روز تعداد مبتلایان با این واریانت جدید در تمام مناطق آفریقای جنوبی در حال افزایش میباشد و تمام ۷۷ مبتلای به کووید۱۹ از منطقه ایی به نام گاتنگ در این کشور همگی به واریانت جدید مبتلا که تعدادی از آنان نیز قبلا واکسینه شده بودند.
ظاهرا تخمینهای اولیه حاکی است اومیکرون حدود ۵۰۰ درصد (۵ برابر) قدرت سرایت بیشتری نسبت به سویه ووهان دارد که این عدد برای سویه دلتا ۷۰ درصد (کمتر از ۲ برابر) بوده است. انگلستان نیز این واریانت را در لیست تحت بررسی جدی خود قرار داده و کلیه پروازهای خود از و به افریقای جنوبی و کشورهای همسایه آن را تا اطلاع ثانوی متوقف کرده است.
بنابر اعلام ویروس شناسان و ژنتیک دانان اومیکرون دارای ۳۰ جهش جدید در ناحیه پروتئین اسپایک است لذا بیم آن میرود که اثر آنتی بادیهای حاصل از عفونت قبلی با کرونا یا ناشی از واکسن بر اومیکرون کمتر باشد، از طرفی این واریانت بسیار شبیه به نوع لامبدا و بتاست که میتوانند از سیستم ایمنی طبیعی افراد فرار کنند.