توصیههای تغذیهای در شب یلدا
یکی از سنتهای قدیمی ایرانیان برگزاری شب یلداست.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما، مرکز خراسان رضوی، رییس گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در این شب
شهروندان بهتر است از پرخوری و بهم خوری پرهیز نمایند و سلامت خود را به خطر نیندازند.
دکتر زهرا اباصلتی خاطر نشان کرد: خوردن خوراکیهایی همچون انار و هندوانه و مغزها بهتر است قبل از شام باشد. هر چند با استفاده از این مواد بهتر است شام نخوریم، ولی اگر قرار است شامی خورده شود باید یک ساعت پس از مصرف این خوراکیها باشد.
وی با بیان اینکه مواد قندی و شیرین، چرب و پرنمک که سه عامل خطر مهم چاقی، دیابت، چربی خون بالا و فشار خون بالا هستند، همیشه باید کم مصرف شوند، گفت: پرخوری در شب یلدا به جز اختلالات سوءهاضمه به دلیل اضافه دریافت انرژی میتواند منجر به اضافه وزن و چاقی شود.
رییس گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطر نشان کرد: از خرید و مصرف آجیلهای شور خودداری کرده و در مقابل از آجیلهای تفت داده نشده و خام و به مقدار کم استفاده کنید، همچنین باید توجه کرد هر چند چربی موجود در آجیل از نوع مضر نیست، اما دارای کالری بالایی است، بنابراین برای جلوگیری از افزایش وزن در خوردن آن باید اعتدال رعایت شود.
دکتر اباصلتی با تاکید بر اینکه تا حد امکان از خرید شیرینی و شکلات در این شب خودداری کنید گفت: مواد غذایی زیادی برای مصرف در شب یلدا وجود دارد به همین دلیل توصیه میشود شیرینی، شکلات و کیک در این شب مصرف نشود.
رییس گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد تاکید نمود: در حال حاضر به دلیل شیوع کرونا بسیاری از مردم دچارکاهش فعالیت و به تبع آن افزایش وزن شده اند به همین دلیل بهتر است در این شب از همه مواد غذایی مرسوم استفاده نشود.
وی توصیه کرد: شام شب یلدا باید سبک و کم چرب باشد. سوپ سبزیجات، سالاد به همراه مواد پروتئینی مثل حبوبات پخته برای این شب مناسب است. استفاده زیاد از خوراکیهای مختلف در این شب میتواند باعث برگشت غذا و اسید معده به سمت مری شده و باعث التهاب مری شود.
دکتر اباصلتی در انتها از خانوادههای عزیز و نوعدوست ایرانی خواست در این شب به فکر خانوادههای نیازمند باشند و لحظات شادشان را با همنوعان خود تقسیم نمایند.