پخش زنده
امروز: -
یک دربند از مغازههای بنای تاریخی بازار میثم سرایان مرمت و بازسازی شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای خراسان جنوبی، مسئول میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان سرایان گفت: محور فرهنگی تاریخی بازار میثم (آهنگران) در محدوده بافت تاریخی و در جنوب شرق شهر واقع شده و با شماره ۲۹۳۲۳ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
محمد عرب افزود: این محور بخشی از بازار بزرگ میثم است که بیشتر هویت تاریخی خود را حفظ کرده است.
وی گفت: بام سازی و نماسازی کل مجموعه قبلاً انجامشده و مرمت فضای داخلی منوط به استفاده و فعالسازی غرفهها است که در همین راستا یک دربند مغازه به مساحت حدود ۳۵ مترمربع در حال مرمت است.
به گفته وی حذف الحاقات و اندودهای فرسوده داخلی، استحکامبخشی پی و دیوار، مرمت اندود دیوارها و سقف و کف سازی و اجرای تأسیسات از عملیات مرمتی پیشبینی شده و در حال انجام است.
عرب افزود: مجموعه بازار شامل هجده دربند مغازه یا گارگاه است که تاریخی از دوره صفوی تا قاجار را در بردارد.
به گفته وی نام امروزی بازا، بازار میثم است که در نامگذاریهای دوره جدید انجام شده از آنجا که بخشی از بازار به کارگاههای آهنگری اختصاص داشته به نام بازار آهنگران هم خواندهشده است.
وی گفت: در سال ۸۷ که پرونده اثر برای ثبت تهیه شده تنها دو کارگاه فعال آهنگری در مجموعه بازار فعال بوده و در سالهای گذشته تعدادی از غرفهها با کمک مالکین مرمتشده و امسال هم یکی از غرفهها بازار در مجاورت کاروانسرا، در حال مرمت است که به کارگاه خراطی سنتی اختصاص خواهد یافت.
مسئول میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان سرایان گفت: تاکنون حدود ۷ غرفه از بازار و ۶ غرفه بیرونی کاروانسرا برای استفاده صنعتگران و تبدیل به کارگاههای صنایعدستی مرمت شدهاند و علیرغم محدودیتهای اعتباری و با توجه به برنامهریزی که برای ایجاد اشتغال و توسعه صنایعدستی و همچنین احیاء بافت تاریخی شهر شده، هرکدام از مالکین که خودشان اقدام به راهاندازی کارگاههای کنند یا در اختیار صنعتگران شهرستان قرار دهند، این مجموعه در مرمت فضای داخلی مشارکت خواهیم کرد.
عرب افزود: در حال حاضر تعداد ۱۰ کارگاه چلنگری و زنگوله سازی، یک کارگاه تراش سنگ و یک کارگاه خراطی در این مجموعه مشغول فعالیت دائمی هستند که با مرمت کامل غرفهها و بازسازی غرفههای تخریب شده، شاهد فعالیت یکی از بزرگترین بازارچههای صنایعدستی استان خواهیم بود.
به گفته وی حدود ۲۰ کارگاه فعال دیگر در سطح شهر در رشتههای آهنگری، خراطی سنتی، تراش سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی، مسگری، سمار زغالی، نمدمالی، فروشگاه صنایعدستی و ... مشغول فعالیت هستند یا به دلیل نداشتن کارگاه بهصورت خانگی فعالیت میکنند که در صورت مرمت کامل مجموعه علاوه بر رونق صنایعدستی به یک مجموعه دیدنی صنایعدستی، فرهنگی و گردشگری تبدیل خواهند شد.