پخش زنده
امروز: -
۲۰۲۱ سالی غرورآفرین برای مردم فلسطین و گروههای مقاومت این سرزمین بود، زیرا آنها توانستند به حملات رژیم صهیونیستی به باریکه غزه پاسخی قاطع و کوبنده دهند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما؛ بی شک یکی از مهمترین تحولات فلسطین در سال ۲۰۲۱ حمله رژیم صهیونیستی به باریکه غزه و پاسخ مقتدرانه گروههای مقاومت فلسطینی به این حملات در عملیات سیف القدس یا شمشیر قدس بود.
رژیم صهیونیستی در نبرد سیف القدس در برابر گروههای مقاومت فلسطین شکست سنگین و تاریخی متحمل شد؛ این شکست به حدی سنگین بود که رسانههای صهیونیست و چهرههای سیاسی این رژیم نامشروع به آنان اذعان کردند.
این جنگ نشان داد گروههای مقاومت فلسطین از سنگ عبور کرده و با قدرت موشکی خود، توان ضربه زدن به ارتش و زیرساختهای رژیم جعلی صهیونیستی را دارند و میتوانند معادلات را حتی در درون این رژیم نامشروع دگرگون کنند.
در این نوشتار غزه و حملات رژیم صهیونیستی در سال ۲۰۲۱ بررسی میشود.
محله شیخ جراح
از اواسط آوریل ۲۰۲۱ و در پی حکم دادگاه رژیم صهیونیستی درباره اخراج ۶ خانواده بزرگ فلسطینی از محل سکونت تاریخی خود در منطقه «شیخ جراح» در شرق قدس، اعتراضات پیرامون توطئه صهیونیست ها از سوی فلسطینیهای ساکن این شهر تاریخی آغاز شد.
در ایام ماه مبارک رمضان و شبهای قدر ممانعت نظامیان رژیم اشغالگر قدس از حضور معتکفان و نمازگزاران فلسطینی در مسجدالاقصی به بروز درگیریهای خونینی در قدس منجر شد.
در همین حال گروههای افراطی شبهنظامی صهیونیست با اعلام اینکه ۲۸ ماه رمضان قصد تظاهرات در مسجدالاقصی را دارند، بر این تنش دامن زدند.
در پی بالا گرفتن سطح تنشها و افزایش شمار مجروحان و شهادت چند فلسطینی ساکن قدس به دست صهیونیستهای کودک کش، جنبشهای جهاد اسلامی فلسطین و مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) با همکاری سایر گروههای مقاومت فلسطینی، با اعلام حمایت از فلسطینیهای ساکن قدس، بر پیوند مسجدالاقصی و غزه تاکید و با تعیین ضربالاجل به رژیم صهیونیستی مبنی بر تخلیه نظامیان از مسجدالاقصی، آن را خط قرمز مقاومت عنوان کردند؛ موضعی که با حمایت تشکیلات خودگردان فلسطین در کرانه باختری رود اردن نیز همراه شد.
آغاز حمله رژیم صهیونیستی به باریکه غزه
رژیم صهیونیستی به هشدارهای گروههای مقاومت فلسطین توجه نکرد و ۱۰ می ۲۰۲۱، از هوا، زمین و دریا تهاجم جدید خود را به باریکه غزه آغاز کرد.
رژیم صهیونیستی در این حمله که ۱۲ روز طول کشید، مناطق غیر نظامی باریکه غزه را که تحت محاصره همه جانبه قرار دارد، هدف بمبارانهای خود قرارداد که به شهادت و زخمی شدن شهروندان فلسطینی منجر شد.
رژیم صهیونیستی در حمله به باریکه غزه، ۲۵۵ فلسطینی از جمله ۶۶ کودک، ۳۹ زن و ۱۷ سالخورده را به شهادت رساند و بیش از هشت و ۵۰۰ نفر را نیز زخمی کرد.
مقاومت فلسطین نیز در پاسخ به جنایات رژیم اشغالگر قدس، عملیات سیف القدس را آغار کرد؛ گروههای مقاومت در این عملیات کوبنده، بسیار قدرتمند ظاهر شدند و مناطق مختلف سرزمینهای اشغالی را هدف موشکهای خود قرار دادند.
شلیک چهار هزار موشک به سرزمینهای اشغالی
بر اساس آمار ارائه شده از سوی شبکه عبری زبان «کان»، گروههای مقاومت فلسطین در عملیات سیف القدس، حدود چهار هزار موشک به اراضی اشغالی شلیک کردند.
شبکه عبری زبان «کان» اعلام کرد، اوج شلیک موشکها از باریکه غزه به اراضی اشغالی روز دوم جنگ بود که حدود ۴۸۰ موشک شلیک شد؛ از آن روز میانگین شلیک موشکها در روز بین ۲۵۰ تا ۴۰۰ موشک بود. این در حالی است که در نبرد ۵۱ روزه که سال ۲۰۱۴ رخ داد، حدود ۴۶۰۰ موشک به اراضی اشغالی شلیک شده بود.
در جنگ ۱۲ روزه بیشتر موشکهای مقاومت فلسطین به اشدود و عسقلان شلیک شد و در عین حال شهرهای تلآویو و بئر السبع نیز هدف حملات موشکی قرار گرفت؛ موشکهای مقاومت فلسطین از باریکه محاصره شده غزه به قدس، دیمونا و منطقه شارون نیز رسید.
هلاکت ۱۲ صهیونیست در جنگ ۱۲ روزه
شبکه کان همچنین تصریح کرد، موشکهای مقاومت با گذشت سالها خطرناکتر شده است؛ در حالی که ۶ صهیونیست در طول جنگ سال ۲۰۱۴ کشته شدند، در این جنگ ۱۲ روزه، ۱۲ صهیونیست به هلاکت رسیدند و ۳۳۰ نفر نیز زخمی شدند.
در همین زمینه، روزنامه اقتصادی «کلکلیست» چاپ رژیم صهیونیستی در گزارشی اعلام کرد، خسارات وارده در این ۱۲ روز از خسارات وارده در جریان جنگ ۲۰۱۴ بیشتر است.
این روزنامه افزود: جنگ ۱۲ روزه با گروههای مقاومت فلسطین حدود ۹۲ میلیون دلار خسارت وارد کرد به طوری که علاوه بر آسیب دیدن زیرساختها و تجهیزات، به ۳۴۰۰ ساختمان و ۱۷۰۰ وسیله نقلیه خسارت وارد شده است.
گروههای مقاومت فلسطین همچنین در این عملیات، راکت سجیل ۵۵، موشک A ۱۲۰ با برد ۱۲۰ کیلومتر، موشک عیاش با برد ۲۵۰ کیلومتر به سرزمینهای اشغالی شلیک و از پهپاد شهاب ۳ و موشکهای ضدتانک کورنت نیز استفاده کردند.
رونمایی از موشک قاسم به یاد حاج قاسم
مقاومت فلسطین همچنین در عملیات سیف القدس از موشک پیشرفته «قاسم» که به یاد و نام فرمانده بزرگ مبارزه با تروریسم شهید حاج قاسم سلیمانی به این نام مزین شده است، رونمایی کرد.
موشک قاسم در عملیات سیف القدس به اهداف خود تا دوردستترین نقطه سرزمینهای اشغالی با دقت اصابت کرد.
همچنین برای نخستینبار بود که هر دو مرکزیت سیاسی رژیم صهیونیستی در تلآویو و قدس اشغالی هدف حملات موشکی ویرانگر فلسطینیها قرار گرفت.
همزمان با شلیک موشک از سوی مقاومت فلسطین به سرزمینهای اشغالی، هزاران جوان فلسطینی در قدس، نابلس، اریحا، رامالله و حتی در شهرهای یهودینشین سرزمینهای اشغالی مثل لود و بئر سبع مسلح یا با دست خالی برای مبارزه با حاکمیت غاصب رژیم صهیونیستی به خیابانها ریختند، به طوری که در جریان نزاعهای خیابانی حتی کنترل برخی شهرها از دست پلیس رژیم صهیونیستی خارج شد.
عقب نشینی رژیم صهیونیستی
سران رژیم صهیونیستی که از قدرت گروههای مقاومت فلسطین شوکه شده بودند و به ناتوانی ارتش کودک کش خود نیز پی برده بردند، روز ۲۱ می ۲۰۲۱ درخواست آتش بس دادند که در نهایت با میانجیگری برخی بازیگران خارجی این نبرد با پیروزی گروههای مقاومت فلسطین به پایان رسید.
بر همین اساس در پی اجرایی شدن آتشبس، مردم فلسطین در غزه و کرانه باختری از جمله قدس به خیابانها آمده و پیروزی مقاومت بر رژیم صهیونیستی را جشن گرفتند.
تصاویر منتشر شده از قدس، محوطه مسجدالاقصی و بابالعامود را غرق در شادی و سرور نشان میداد و مردم فلسطین ضمن ابراز شادی، مقاومت را تنها راه آزادی سرزمین مادریشان اعلام کردند.
تفاوت جنگ ۱۲ روزه با جنگهای پیشین
مقاومت فلسطین در عملیات سیف القدس، بیش از ۴۰۰۰ موشک به سمت اراضی اشغالی شلیک کرد؛ این موشکها با عبور از گنبد آهنین، نه تنها هیبت نظامی و شکست ناپذیری رژیم اشغالگر قدس را به باد داد، بلکه به لحاظ اقتصادی نیز ضربات سنگینی به این رژیم وارد کرد.
همچنین از آغاز حملات موشکی مقاومت فلسطین تا اعلام آتش بس، مراکز مهم فرودگاهی و پالایشگاهی رژیم صهیونیستی هدف قرار گرفت؛ بسته شدن آسمان فلسطین اشغالی و حتی امتناع کشتیها و نفتکشها از ورود به بنادر این رژیم جعلی، یکی از پیامدهای اقتصادی درگیری اخیر بود.
برای نخستین بار نیز فرودگاه بین المللی «بن گوریون» که فرودگاه اصلی رژیم صهیونیستی در تل آویو به شمار میرود، مورد حمله موشکی مقاومت فلسطین قرار گرفت.
علاوه بر فرودگاهها و بنادر، سکوهای گازی، پالایشگاه و مناطق صنعتی و انبارهای ذخیره سازی نفت و سوخت رژیم صهیونیستی نیز هدف موشکهای مقاومت فلسطین قرار گرفت؛ در اوج درگیری اخیر، یک منطقه صنعتی نزدیک عسقلان، هدف یکی از موشکهای مقاومت قرار گرفت و یک منبع ذخیره سازی متعلق به شرکت نفت و زیرساختهای رژیم صهیونیستی هم ویران شد. از دیگر منابع انرژی رژیم صهیونیستی که در آتش موشکهای مقاومت به آتش کشیده شد، پالایشگاه نفتی «بازان» در بندر حیفا بود که دچار آتش سوزی گسترده شد.
یکی دیگر از مراکز حساس و مهم فلسطین اشغالی که از موشکهای مقاومت در امان نماند، تاسیسات اتمی «دیمونا» بود. هرچند صهیونیستها رسما چیزی در این باره اعلام نکرده اند، اما خبرگزاری فلسطینی شهاب، از به صدا درآمدن آژیرهای هشدار در نقب اشغالی خبر داد و نوشت، پس از به صدا درآمدن آژیرهای هشدار دهنده در شهرکهای نزدیک نوار غزه، صدای انفجار مهیبی شنیده شده است. ساکنان مناطق حاشیه نشین در نزدیکی دیمونا گفته اند پس از به صدا درآمدن آژیرهای هشدار، صدای انفجار شدیدی در سراسر مناطق الخلیل، قدس اشغالی و رام الله شنیده شد.
جمع بندی
گروههای مقاومت فلسطین در جنگ ۱۲ روزه باریکه غزه و رژیم صهیونیستی ثابت کردند، با وجود محاصره همه جانبه در مقابل تجاوزگری رژیم صهیونیستی دست برتر را دارند.
مقاومت فلسطین در این جنگ با انتخاب دقیق مراکز اقتصادی و نظامی رژیم صهیونیستی، چنان این رژیم را از پای درآورد که رژیم اشغالگر قدس که خود را زمانی قدرت برتر منطقه میدانست، هم به لحاظ قدرت نظامی و هم به لحاظ اقتصادی متزلزل شد و در برابر خواستههای فلسطینیان سر تسلیم فرود آورد.
نمایان شدن ضعفهای نظامی و همچنین بروز مشکلات روحی و روانی برای نظامیان و غیرنظامیان صهیونیست به همراه تبعات اقتصادی جنگ سبب شد سران رژیم اشغالگر قدس با برقراری آتش بس موافقت کنند؛ پذیرش آتش بس بدون قید و شرط به منزله شکست این رژیم منحوس از گروههای مقاومت فلسطین بود.
این جنگ همچنین بار دیگر ناتوانی رژیم صهیونیستی و قدرت جبهه مقاومت را ثابت کرد؛ این جنگ نشان داد گروههای مقاومت از سنگ عبور کرده و با قدرت موشکی خود، توان ضربه زدن به ارتش و زیرساختهای رژیم جعلی صهیونیستی را دارند و میتوانند معادلات را حتی در درون این رژیم نامشروع دگرگون کنند.
تهیه و تنظیم: محمدرضا تقی زاده