پخش زنده
امروز: -
پزشکان میگویند: مردم نباید در زمستان، سیستم گرمایی خود را روی آخرین درجه تنظیم کنند؛ زیرا گرما کیفیت خواب آنها را مختل میکند!
به گزارش گروه وب گردی خبرگزاری صدا و سیما؛ یکی از پزشکان «اناچاس» (سازمان ملی بهداشت انگلستان) توضیح داده است که چرا مردم نباید در شبهای زمستان، سیستم گرمایی اتاق خواب خود را همیشه روشن نگه دارند؛ زیرا گرمای زیاد، کیفیت خواب آنها را مختل میکند.
دکتر کاران راجان در ویدیویی توضیح داد که خوابیدن در اتاق سرد به کاهش دمای مرکزی بدن کمک میکند. این مهم است، زیرا سطح ملاتونین، همان هورمونی که میل به خواب را افزایش میدهد، با کاهش دمای مرکزی بدن ما افزایش مییابد.
ملاتونین یا هورمون خواب با کاهش دمای مرکزی بدن ما افزایش مییابد!
افزایش میزان ملاتونین اثرات ضد پیری هم دارد، زیرا سطح کورتیزول، همان هورمون استرس و آسیب اکسیده شدن ناشی از استرس را کاهش میدهد. راجان گفت: «التهاب سیستمیک (نوعی شرایط بیماریزا در بدن) را هم کاهش میدهد و رایگان است.»
خوابیدن در اتاق سرد ممکن است به کسانی که مشکل بیخوابی دارند هم کمک کند.
راجان توضیح داد از آنجایی که دمای مرکزی بدن انسان برای شروع خواب باید کاهش یابد، «دمای گرمتر به این معنی است که مغز و بدن شما در تلاش برای خنک کردن شما فعالتر میشود» و افزود: «دمای خنکتر شما را به دمای خواب هدف بدنتان نزدیکتر میکند و اینگونه خیلی سریعتر به خواب میروید.»
«علاوه بر این، افزایش فعالیت مغز قبل از خوابیدن، میتواند میزان خواب با حرکت تند چشم (REM) و خواب امواج آهسته (SWS) را که بدن دریافت میکند، محدود کند، که هر دوی آنها به شارژ مجدد نیاز دارند.»
خواب با حرکت تند چشم، مناطقی از مغز را تحریک میکند که برای [یادگیری] و ساختن چیزها و حفظ خاطرات حیاتیاند و معمولا در ۹۰ دقیقه اول پس از به خواب رفتن رخ میدهند. خواب موج آهسته عمیقترین مرحله خواب است.
یکی دیگر از مزایای خوابیدن در اتاق خنک این است که ممکن است سلامت متابولیک را بهبود بخشد.
راجان گفت: «تحقیقاتی وجود دارد که نشان میدهد قرار گرفتن در معرض سرما میتواند میزان چربی قهوهای تولیدی سلولهای بنیادین را افزایش دهد. چربی قهوهای به تنظیم کلسترول و بهبود حساسیت به انسولین کمک میکند.»
در سال ۲۰۱۹، مطالعهای که محققان دانشگاه کالیفرنیا انجام دادند، نشان داد که در مردانی دارای سطوح بالای چربی قهوهای، سطح اسیدهای آمینه شاخهدار (BCAA) پایین است. اگرچه این ترکیبات برای بسیاری از عملکردهای بدن ضروریاند، اما سطوح بالای اسیدهای آمینه شاخهدار با چاقی و مقاومت به انسولین مرتبطاند.
منبع: ایندیپندنت