پخش زنده
امروز: -
خانمهای خانهدار از همان صبح به فکر ناهار و شام آن روز هستند و این جمله در ذهن آنها دائما تکرار میشود: «امروز چی بپزم؟» با ما باشید تا طرز تهیه پنج غذای ساده و خوشمزه را یاد بگیرید.
به گزارش گروه وب گردی خبرگزاری صدا و سیما؛ چه خانهدار باشید چه شاغل، از همان صبح به محض اینکه از خواب بیدار میشوید این جمله در ذهنتان تکرار میشود که «امروز غذا چی بپزم؟» ادامه این مطلب را بخوانید تا با چند نوع پیشنهاد غذایی ساده برای ناهار یا شام آشنا شوید.
۱- برگر کَرهای
همبرگر خانگی میتواند انتخاب خوبی برای ناهار یا شام باشد. در این دستور غذایی یک همبرگر کرهای خوشمزه با پنیر و پیاز را یاد میگیرید.
مواد لازم
۱۰ قاشق غذاخوری کره
۴ نان همبرگری
یک پیاز بزرگ خرد شده
۵۰۰ گرم گوشت چرخکرده
نصف قاشق چای خوری نمک
فلفل سیاه به مقدار دلخواه
یک ورق پنیر از هر نوعی که دوست دارید
کاهو به میزان لازم
طرز تهیه برگر کَرهای
۱- نانها را ببرید و روی گریل بگذارید یا تست کنید. میتوانید کمی با روغن آنها را سرخ کنید.
۲- یک ماهیتابه بزرگ انتخاب کنید. آن را داغ کنید و ۲ قاشق غذاخوری کره اضافه کنید. وقتی کره داغ شد، پیاز خردشده را اضافه کنید و بگذارید سبک و طلایی رنگ شود. پیازها را بعد از سرخ شدن در ظرفی بریزید و کناری بگذارید.
۳- حالا گوشت چرخکرده را به ۴ قسمت برای ۴ ساندویچ تقسیم کنید. در میان هر تکه با انگشت فرورفتگی ایجاد کنید.
۴- ماهیتابه را دوباره روی حرارت متوسط قرار دهید و برگرها را داخل آن بگذارید. گوشت را با نمک و فلفل سیاه مزه دار کنید و هر طرف را ۶ تا ۸ دقیقه سرخ کنید
۵- ورقههای پنیر را روی برگرهای داخل تابه بگذارید و به پخت ادامه دهید تا پنیر کاملا آب شود. در همین حال پیازها را در مایکروویو یا روی گاز دوباره داغ کنید تا زمان سرو داغ باشند.
۶- به هرکدام از برگرها حدود ۲ قاشق غذاخوری کره بزنید. اگر مایلید کاهو را کف نان قرار دهید و برگرها را روی آن بگذارید و روی آن پیاز سرخ شده بریزید. نوش جان.
ترفند
به محض اینکه برگر را داخل تابه میگذارید، آن را فشار دهید. اما وقتی در حال سرخ شدن هستند، دیگر آنها را پرس نکنید، چون باعث میشود برگرها آبدار نباشند.
۲- ساندویچ پنینی مرغ
ساندویچ پنینی مرغ هم برای بچهها و هم بزرگسالان غذای دوستداشتنی است. در این دستور تهیه این ساندویچ شامل مرغ گریلشده، سس پستو، پنیر و بیکن است که همه داخل نان روی هم قرار میگیرند و گریل میشوند تا جایی که کاملا ترد شوند.
مواد لازم
۲ ورق بیکن
۴ تکه نان
یک قاشق غذاخوری کره
یک قاشق غذاخوری سس پستو
دو تکه سینه مرغ گریل شده
۲ ورق پنیر دلخواه
طرز تهیه ساندویچ پنینی مرغ
۱-مواد را جمعآوری کنید و دستگاه گریل را داغ کنید. حتی میتوانید روی تابه هم ساندویچها را گریل کنید.
۲- روی یک طرف نانها کره بمالید.
۳- روی نانها نصف قاشق غذاخوری سس پستو بمالید.
۴- روی پستو بیکن، مرغ و سپس پنیر بگذارید.
۵- نان دیگر را که رویش کره مالیده شده، روی ساندویچ بگذارید.
۶- ساندویچها را روی دستگاه گریل بگذارید و ۲ تا ۳ دقیقه آنها را گریل کنید. اگر هم از تابه استفاده میکنید، ساندویچها را داخل تابه بگذارید و صبر کنید تا نانها طلاییرنگ شوند. هر دو روی نانها را گریل کنید و از پنینی لذت ببرید.
۳- کوکوی کرفس
اگر معمولا عادت دارید شام را غذاهای به اصطلاح نانی بخورید، مطمئنا فهرستی از این قبیل غذاها تهیه کردهاید که کوکوها هم بخش عمدهای از آن را تشکیل میدهند.
مواد لازم برای چهار نفر
کرفس نیم کیلوگرم
سیبزمینی ۲۰۰ گرم
قارچ ۱۵۰ گرم
پیاز دو عدد
تخممرغ سه عدد
آرد دو قاشق سوپخوری
نعنای تازه خرد شده یک قاشق سوپخوری
پودر سیر به مقدار لازم
نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
روغن مایع جهت سرخ کردن به مقدار لازم
طرز تهیه کوکوی کرفس
۱ـ پیاز را پوست کنده و به صوت خلالی خرد کنید. قارچها را هم حلقهحلقه کرده و پس از آن کرفسها را پاک کرده و پس از شستن ریز خرد کنید. حالا در یک تابه گود مناسب مقداری روغن بریزید و روی شعله اجاق قرار دهید تا داغ شود. سپس پیاز را داخل آن بریزید و تفت دهید تا طلایی شود. قارچ و کرفس را هم در ظرفهای جداگانهای تفت دهید. حالا سیبزمینی را هم پوست کنده و به صورت نگینی خرد و سرخ کنید. بعد از آنکه تمام سبزیجات را به صورت جداگانه تفت دادید، آنها را کنار بگذارید.
۲ـ کاسه بزرگی آماده کنید و تخممرغها را در آن بشکنید و خوب هم بزنید. سپس نمک، فلفل و زردچوبه را به تخممرغ اضافه کرده و به هم زدن ادامه دهید. بعد از آن نوبت اضافه کردن سبزیها است. تمام سبزیهای آماده را به ترتیب داخل کاسه بریزید و به هم زدن ادامه دهید.
۳ـ مرحله بعدی اضافه کردن آرد است. در واقع آرد باعث میشود که مخلوط مایه کوکو کمی سفت شده و هنگام سرخ کردن وا نرود و راحتتر زیر و رو شود. وقتی آرد را اضافه کردید با چنگال مایه را خوب مخلوط کنید، سپس نعنا و پودر سیر را هم بیافزایید.
۴ـ در تابه مناسبی مقداری روغن بریزید و روی شعله اجاق گاز قرار دهید. پس از اینکه روغن داغ شد، مایه کوکو را داخل تابه بریزید و سطح آن را با پشت قاشق صاف کنید. ابتدا زیر شعله را زیاد کنید تا کمی خودش را بگیرد. سپس آن را کم کنید و در تابه را بگذارید و صبر کنید تا یک طرف آن سرخ شود. بعد با کفگیر چند برش روی آن ایجاد کرده و تکههای کوکو را برگردانید و طرف دیگر آنها را هم سرخ کنید.
۴- املت اسفناج و مرغ
املت اسفناج و مرغ یکی از انواع املتهای خاص بینالمللی است که معمولا در رستورانها سرو میشود.
مواد لازم برای ۴ نفر
تخم مرغ ۴ عدد
بچه اسفناج (بیبی اسفناج) ۴۰۰ گرم
گوشت مرغ ۴۰۰ گرم
نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
زردچوبه و روغن به مقدار کافی
طرز تهیه املت اسفناج و مرغ
مرحله اول
برای تهیه املت اسفناج و مرغ خوشمزه ابتدا گوشت مرغ را به همراه ۲ لیوان آب داخل یک قابلمه مناسب میریزیم، سپس مقداری نمک و زردچوبه اضافه میکنیم. در ادامه قابلمه را روی حرارت قرار میدهیم تا مرغ بپزد.
مرحله دوم
پس از اینکه گوشت مرغ به طور کامل پخت، آن را به صورت نگینی یا ریشریش خرد میکنیم و کنار میگذاریم. در ادامه اسفناج را درون آبکش میریزیم و با آب سرد به خوبی میشوییم تا شنهای میان برگهای اسفناج خارج شوند.
مرحله سوم
برای تهیه این املت توصیه میشود از اسفناج ریز یا بیبی اسفناج استفاده شود، تا در پایان املت خوشمزهتری داشته باشیم. در ادامه اسفناج را به صورت متوسط خرد میکنیم و درون یک تابه مناسب میریزیم.
مرحله چهارم
در این مرحله تابه را روی حرارت قرار داده و اجازه میدهیم اسفناج آب بیاندازد. در ادامه اسفناج را به آرامی تفت میدهیم تا آب درون تابه به طور کامل کشیده شود، سپس چند قاشق روغن به تابه اضافه میکنیم.
مرحله پنجم
حالا اسفناج را به خوبی تفت میدهیم تا سرخ شود، سپس تکههای گوشت مرغ را به تابه اضافه کرده و به همراه اسفناج تفت میدهیم تا با هم یکدست شوند. در ادامه تخممرغها را درون یک کاسه جداگانه میشکنیم.
مرحله ششم
در این مرحله مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به تخم مرغها اضافه کرده و با هم ترکیب میکنیم تا بافتشان یکدست شود. در ادامه تخممرغ را به تابه اضافه کرده و اجازه میدهیم تا خودش را بگیرد.
مرحله هفتم
حالا به سلیقه خود میتوانیم اجازه دهیم، تخم مرغ را مخلوط کنیم یا اجازه دهیم به صورت یکدست پخته شود. در نهایت پس از اینکه املت به طور کامل پخت، آن را درون ظرف مورد نظرمان میریزیم و به همراه نان سرو میکنیم.
۵- شامی کباب
شامی کباب یکی از غذاهای سنتی محبوب ایرانی است که میتوان به عنوان وعده پیش غذا و یا وعده اصلی برای شام و ناهار میل کرد.
مواد لازم برای ۴ نفر
طرز تهیه شامی کباب که به آن در ادامه میپردازیم برای ۴ نفر مناسب است. در صورت کم یا زیاد شدن افراد، نسبت مواد اولیه را تغییر دهید. مواد اولیه برای درست کردن شامی کباب بدین شرح است:
گوشت چرخکرده ۳۰۰ گرم
سیبزمینی ۲ عدد متوسط
پیاز یک عدد بزرگ
تخم مرغ یک عدد
آرد نخودچی ۲ قاشق غذاخوری
گوجه فرنگی ۴ عدد
روغن مایع سرخ کردنی به میزان لازم
نمک، زردچوبه و فلفل سیاه به میزان لازم
طرز تهیه شامی کباب
مرحله اول
در مرحله اول تهیه شامی کباب، سیب زمینیها و پیاز را پوست بگیرید و بشویید. سپس سیبزمینیها را با یک رنده مناسب به صورت ریز رنده کنید و در یک کاسه بریزید.
این کار را برای پیاز هم تکرار کنید و آن را به کاسه سیب زمینی رنده شده اضافه کنید.
مرحله دوم
در گام بعدی، گوشت چرخ شده را به کاسه حاوی سیب زمینی و پیاز اضافه کنید و خوب مواد را با یکدیگر ورز دهید تا یکدست شوند.
آرد نخودچی را به همراه نمک، زردچوبه و فلفل به کاسه محتوی سیب زمینی و پیاز اضافه کنید و مجدداً مواد را به مدت چند دقیقه خوب ورز دهید. ورز دادن را تا زمانی ادامه دهید تا مواد کاملاً یکدست شوند و انسجام پیدا کنند.
به این دو نکته توجه کنید:
نکته ۱: اگر مایه شامی کباب انسجام و یکدستی مناسبی ندارد، به آن یک تخم مرغ اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مواد هنگام سرخ کردن شامی کباب وا نروند. دقت کنید که اضافه کردن تخم مرغ اجباری نیست و فقط برای افزودن انسجام به شامی کباب انجام میشود.
نکته ۲: برای خوشمزهتر شدن شامی بهتر است بعد از آماده شدن مایع شامی، قبل از اینکه آن را سرخ کنید مواد را با سلفون پوشانده و به مدت یک الی ۲ ساعت در یخچال قرار دهید. این کار باعث خوشمزهتر شدن شامی کباب هنگام سرخ کردن میشود.
مرحله سوم
حالا نوبت سرخ کردن شامی کباب است. برای این کار یک تابه مناسب را انتخاب کنید و مقداری روغن مایع در آن بریزید و بر روی اجاق گاز با حرارت ملایم قرار دهید. بعد از داغ شدن روغن، مقداری از مایع شامی کباب را با قاشق بردارید و بر کف دست بگذارید و آن را در کف دست صاف کنید و در تابه بگذارید تا سرخ شوند. (میتوانید برای مغز پخت شدن بیشتر شامیها، یک سوراخ وسط آنها ایجاد کنید).
بعد از اینکه یک طرف شامی کبابها سرخ شد آن را برگردانید تا طرف دیگر هم سرخ شود. بعد از اینکه تمام شامیها را سرخ کردید. گوجهها را بشویید و به دو نصف تقسیم کنید و درون تابه آنها را سرخ کنید.
مرحله آخر
و در نهایت شامی کباب را به همراه گوجههای سرخ شده، رب انار در صورت تمایل، برنج یا نان و در کنار سبزی خوردن، ماست یا ترشی سرو کنید.