پخش زنده
امروز: -
کارشناسان بین المللی هشدار دادند تا وقتی همه افراد واکسن کرونا را تزریق نکنند، این بیماری از بین نخواهد رفت.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شبکه تلویزیونی سی ان ان، کشورهای ثروتمند، بیست برابر بیشتر از کشورهای فقیر واکسن کرونا در اختیار دارند. این گزارش می افزاید شیوع گونه جدید از ویروس کرونا نگرانیهای جدی را درباره افزایش ابتلا به بیماری کووید-۱۹ به همراه داشته است. هنوز مشخص نیست این گونه جدید چه عوارضی به دنبال خواهد داشت، اما یک نکته روشن است و آن اینکه بخش اعظم کشورهای جهان از بزرگترین حربه برای مقابله با کووید ۱۹ یعنی واکسن کرونا محروم هستند. تاکنون هشت میلیارد و یکصد میلیون دوز واکسن کرونا در جهان تزریق شده است.
براساس آمار جهانی، در کشورهای دارای درآمد بالا، برای هر یکصد نفر، یکصد و پنجاه دوز واکسن کرونا وجود داشته و تزریق شده است. این رقم در کشورهای دارای درآمد متوسط رو به بالا نیز یکصد و پنجاه دوز واکسن بوده است. در کشورهای دارای درآمد بین متوسط تا فقیر این رقم هفتاد و دو دوز واکسن کرونا بوده است. اما در کشورهای دارای درآمد پایین، در ازای هر یکصد نفر، فقط هشت دوز واکسن کرونا وجود داشته و تزریق شده است. این اختلاف شدید بین کشورهای ثروتمند و فقیر از نظر تزریق واکسن کرونا بسیار قابل توجه و نگران کننده است. کشورهای ثروتمند دوز دوم و حتی دوز سوم و یادآور را نیز تزریق کرده اند، اما در کشورهای فقیر از دوز اول واکسن کرونا هم خبری نیست.
این درحالی است که کارشناسان بین المللی بارها هشدار داده اند که تا وقتی همه افراد واکسن کرونا را تزریق نکنند، این بیماری از بین نخواهد رفت و قادر نخواهیم بود به این مشکل جهانی پایان بدهیم. در سطح جهانی، پنجاه و چهار درصد مردم حداقل یک دوز از واکسن کرونا را تزریق کرده اند. این درحالی است که در کشورهای دارای درآمد پایین، فقط شش ممیز دو دهم درصد از مردم واکسن کرونا را تزریق کرده اند. سازمان جهانی بهداشت نیز هشدار داده است بین ظهور گونه جدید ویروس کرونا با نرخ پایین واکسیناسیون در کشورهای فقیر، ارتباط مستقیم وجود دارد.