پخش زنده
امروز: -
رئیس مرکز تحقیقات آرتمیای کشور از طرح کشت گلخانهای آرتمیا در آذربایجان غربی خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز آذربایجان غربی، علی نکوئی در تشریح این خبر گفت: یکی از اقدامات مهم استفاده از آبهای نامتعارف بخش کشاورزی، آب پسابهای تصفیه خانهها و آبهای شور برای تکثیر آرتمیاست، با توجه به اینکه آذربایجان غربی از نظر آب و هوایی سرد و کوهستانی بوده و پرورش آرتمیا در سطح آزاد ریسک اقتصادی بالایی دارد در نظر داریم اقدام به کشت گلخانهای کنیم.
وی ادامه داد: در این راستا با ایجاد سازههای گلخانهای قادر خواهیم بود در وسعتهای کم در طول سال اقدام به تولید و تکثیر آرتمیا کرده به این ترتیب در طول سال آرتمیا خواهیم داشت و میتوانیم بخشی از نیاز غذایی صنعت آبزی پروی کشور را تأمین کنیم.
علی نکویی فرد با اشاره به اینکه بر اساس برنامه ششم توسعه شیلات ایران سالانه ۷۰ تن تخم آرتمیا نیاز دارد که با توجه به توسعه روز افزون صنعت آبزی پروری در کشور این میزان در سالهای اخیر افزایش یافته است، گفت: متأسفانه با وجود ظرفیتهای کم نظیر تولید و تکثیر آرتمیا بیش از ۹۰ درصد نیاز کشور به آرتمیا از خارج کشور تأمین میشود.
رئیس مرکز تحقیقات آرتمیای کشور با اشاره به چالش تأمین نهادهها در کشور به خصوص در بخش نهادههای شیلاتی عنوان کرد: در صورت حمایت مسئولان میتوان با تولید حداکثری آرتمیا بخش زیادی از نیاز صنعت آبزی پروی کشور را تأمین کرد.
وی همچنین با گلایه از محیط زیست برای واگذاری طرحها در زمینه طرحهای شیلاتی به اشخاص خاص گفت: یکی از بحثهای مهم استفاده از آبهای نامتعارف و خروجی پسابها برای پرورش برخی گونهها به خصوص آرتمیاست. سالهاست این طرحها از سوی محیط زیست به اشخاص خاص داده میشود در حالی که معتقدم باید از طریق فراخوان کشوری زمینه فعالیت در این طرحها به همه افرادی که در این حوزه توانمند هستند ارائه شود.
رئیس مرکز تحقیقات آرتمیای کشور با تاکید بر اینکه در سالهای اخیر این طرحها و اعتبارات به افراد شناخته شده ارائه میشود، گفت: تاکنون نتایج چندان قابل قبولی از این اقدام ندیدهایم در حالی که اگر از طریق فراخوان عمومی قابلیت جذب افراد مختلف را فراهم کنیم میتوان نتایج موفق تری را شاهد بود.