نیاز مشهد به ۵۰۰مگاوات انرژی پاک
مشهد به دستکم ۵۰۰مگاوات انرژی خورشیدی و پاک نیاز دارد که شهرداری و شرکت برق باید در این زمینه فرهنگ سازی کنند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی در پنجمین نشست کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی خراسان رضوی گفت: حرکت به سوی تولید انرژیهای پاک در شرایط مدیریت برق و چالش آلودگی هوا ضروری است.
محسن شادمان افزود: چالش کمبود برق در بخشهای مختلف از جمله مشکلاتی است که طی سنوات آتی با آن مواجه خواهیم بود، بر همین اساس ضرورت دارد در راستای تولید حدود ۵۰۰مگاوات انرژی پاک در مشهد با شهرداری و شرکت برق وارد مذاکره شویم.
رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی گفت: کمبود انرژی به ویژه کمبود برق در تابستان و کمبود گاز در زمستان، روند تولید در صنایع را تحت تاثیر قرار داده و به نظر میرسد در سال آینده نیز با کمبود انرژی مواجه باشیم.
شادمان ادامه داد: باید شرایطی مهیا شود تا دیزلهای واحدهای صنعتی چند روز در هفته به شبکه متصل باشند تا بخشی از خاموشیها جبران گردد و صنایع نیز باید برای حل مشکلاتشان وارد میدان شوند، اما از دولت انتظار میرود قوانین و مقرراتی وضع کند که از یک سو مشوق وجود داشته باشد و از سوی دیگر محدودیت زدایی شود.
رییس انجمن مدیریت سبز ایران نیز در این نشست گفت: صنایع بخش عمدهای از منابع را مصرف میکنند و گازهای گلخانهای تولید میکنند، لذا در نخستین گام باید بتوانیم میزان انتشار گازهای گلخانهای را محاسبه کرده و بتوانیم این میزان را با مشارکت صنایع کاهش دهیم.
محمدحسن امامی افزود: انتشار گازهای گلخانهای وابسته به میزان منابعی است که صنایع مصرف میکنند لذا به هر میزان که منابع را بهینه مصرف کنیم، انتشار گازهای گلخانهای را کاهش داده ایم و هزینه هایمان را متعادلتر میکنیم.
وی با بیان اینکه صنعت سبز وابسته به مدیریت اقداماتی است که انجام میشود، ادامه داد: اکثر صنایع به دلیل هزینههای بسیار، ضوابط محیط زیستی را اجرا نمیکنند، صاحبان صنایع باید بر این مساله واقف باشند، منابعی که مورد استفاده قرار میگیرند همانند انرژی ارزشمند است، بر همین اساس باید استفاده از منابع تحت کنترل قرار گیرد تا بدین طریق میزان آلودگی نیز کاهش یابد.
رییس انجمن مدیریت سبز ایران گفت: علاوه بر آن کنترل منابع باعث کاهش هزینهها نیز میشود و هزینههای کلانی را که بابت مهار آلودگی هوا میپردازیم نیز مدیریت میکند.
رییس اداره صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: برای تامین گاز در شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی به این نتیجه رسیدیم که افزایش نرخ گاز صرفا برای واحدهای بزرگ پتروشیمی اعمال شود لذا بسیاری از واحدهای صنعتی دیگر با مشکل افزایش قیمت سوخت مواجه نخواهند شد.
محمدرضا افشین افزود: با بحرانی که در بخش برق داریم واحدهای تولید سیمان در فصل گرم با تامین سوخت مشکلی ندارند و در فصل زمستان نیز از سوخت مازوت استفاده میکنند تا کمبود سوخت بر قیمت تمام شده کالایشان تاثیری نداشته باشد، برنامه ریزیهایی باید از طرف ما انجام شود تا اگر مشکلی در تامین برق و گاز شهرکهای صنعتی وجود دارد، با چالش کمتری مواجه شوند.
وی ادامه داد: در شرایط بحرانی، محیط زیست اجازه استفاده از سوخت فسیلی را نمیدهد و وزارت بهداشت نیز ابلاغ کرده است از سوختهای فسیلی به دلیل آلودگی هوا و شیوع کرونا استفاده نشود، در نتیجه در استفاده از دیزلها در بخش صنعت نیز با محدودیت مواجه هستیم.
مدیر دفتر مدیریت مصرف توزیع برق مشهد نیز در این نشست گفت: مشکل شرکت برق مربوط به تابستان است و مشکل شرکت گاز در فصل زمستان به اوج میرسد. گاز نیروگاههای ما باید تامین شود تا برق تولید گردد.
معصومه مرادی افزود: طی سنوات گذشته طرح تشویقی پیک بار را برای مشترکان صنعتی اجرا کردیم و امسال هم به ازای هر کیلووات ساعت که از دیزل ژنراتورهای گازوئیل سوز برق تولید شود ۹۲۵تومان پرداخت میکنیم. این در حالی است که ما همین میزان انرژی را به ازای ۱۲۰تومان به صنایع میدهیم.
وی ادامه داد: طرحهای تشویقی شرکت برق برای صنایع همچنان برقرار هستند و به دلیل استهلاک دیزل ژنراتورها و تحریم دیزل ها، این تعرفه در سال جاری افزایش یافته است.
مدیر دفتر مدیریت مصرف توزیع برق مشهد با بیان اینکه در سال جاری ۶۰مگاوات بیش از میانگین برق استفاده شده است گفت: ۵۷۰مشترک در شهر مشهد دیزل فعال دارند، مشترکان هزینه بسیار سرسام آور صرف خرید دیزل کرده اند که خسارت خاموشی برق با دیزلها جبران شود.
وی افزود: در کلانشهر مشهد پراکندگی صنایع نسبت به دیگر شهرها بسیار است، به همین دلیل به خوبی استانهای دیگر نمیتوانیم به صنایع خدمات ارائه کنیم.