پخش زنده
امروز: -
استاندار خراسان رضوی در بازدید از زیرساختهای شهرک صنعتی مشهد ۱۰راهکار برای حل مشکلات و رفع موانع تولید این شهرک صنعتی در نظر گرفته شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، استاندار خراسان رضوی در نشست با مدیران برخی دستگاههای اجرایی، اعضای هیات مدیره شهرک صنعتی مشهد(کلات)، تشکلهای بخش خصوصی و برخی از صاحبان واحدهای تولیدی مستقر در شهرک با تاکید بر همفکری و هم افزایی در خصوص رفع مشکلات و پیش رفتن گام به گام نسبت به حل مسائل گفت: شهرک صنعتی مشهد مشکلاتی دارد که متنابه همه شهرکهای صنعتی و واحدهای تولیدی دیگر در استان است.
یعقوبعلی نظری نخستین گام برای حل مشکلات واحدهای تولیدی را بررسی کلی آنها، احصای مشکلات و تصمیم برای کاهش آنها دانست و افزود: در نخستین گام فعالان اقتصادی و مدیران این بخش نباید اجازه دهند حتی یک واحد صنعتی در استان تعطیل شود و باید زیرساختهای واحدها اعم از آب، برق، گاز، مخابرات و زمین در حد نیازشان تامین شود.
وی گفت: در گام دوم لازم است که ظرفیت تولید واحدهای صنعتی مستقر در شهرک مورد بررسی قرار گیرد و علل کاهش ظرفیت تولید آنها احصا و برای ظرفیت رسانی آنها به حداکثر تولید تلاش شود.
استاندار خراسان رضوی با تاکید بر احیای ۳۶واحد صنعتی تعطیل مستقر در شهرک صنعتی مشهد افزود: در گام سوم باید علل اصلی راکد ماندن واحدهای صنعتی مزبور بررسی و اقدامات لازم برای احیای آنها در مدت زمان مشخص انجام شود.
نظری گفت: در گام چهارم زیرساختهای شهرک صنعتی مشهد اعم از برق، آب، گاز، مخابرات و راه دسترسی باید به منظور حفظ واحدهای صنعتی موجود و ارتقای ظرفیت تولید آنها تکمیل شود.
وی گام پنجم برای حل مشکلات شهرک صنعتی مشهد را گازدار نمودن همه واحدهای فعال این شهرک و بسترسازی برای تامین گاز واحدهای در حال ساخت در فاز چهارم توسعه است افزود: هیچ یک از واحدهای فعال این شهرک نباید فاقد گاز باشند.
استاندار خراسان رضوی با اشاره به تامین برق مورد نیاز شهرک صنعتی مشهد از سوی نهادهای متولی گفت: به منظور خودکفایی برق این شهرک لازم است در گام ششم حل مشکلات آن، استفاده از نیروی خورشیدی و ایجاد نیروگاه در این زمینه مورد مطالعه قرار گرفته تا در آینده نزدیک بتوان بخشی از برق مورد نیاز این شهرک را از محل نیروگاههای خورشیدی تامین کرد.
نظری با اشاره به ۳۱۸طرح صنعتی در حال اجرا در مرحله توسعه شهرک صنعتی مشهد گفت: مرحله توسعه این شهرک در بخشهای مختلف باید مورد بررسی قرار گیرد که در گامهای هفتم و هشتم باید مسائل حوزه کارگاههای تولیدی در مرحله توسعه شهرک بررسی و حل شود، سپس مرحله توسعه این شهرک ضمن ایجاد همه زیرساختها اجرا گردد.
وی افزود: در گام نهم برای حل مشکلات شهرک صنعتی مشهد باید گروهی به منظور پیگیری مصوبات مزبور با مسئولیت اعضای هیات مدیره شهرک و همراهی و هم افزایی مدیران دستگاههای اجرایی تشکیل شود و گزارش اقدامات به استانداری ارسال شود.
استاندار خراسان رضوی گام دهم یا مصوبه نهایی نشست بررسی مشکلات شهرک صنعتی مشهد را زمان بندی برای تحقق هر یک از مصوبات مزبور دانست و گفت: گزارش اقدامات برای اجرای هر مصوبه باید ظرف یک ماه جمع بندی و ارایه شود.
نظری با اشاره به اینکه مشکلات واحدهای صنعتی خراسان رضوی از این پس به صورت حضور در شهرکها و بررسی نزدیک مسائل پیگیری میشود، بر احصای مشکلات و راهکارها به منظور تسریع در حل آنها تاکید کرد.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی خراسان رضوی د رابتدای این نشست در کزارشی گفت: شهرک صنعتی مشهد ۵۹۲واحد صنعتی دارد که برای ایجاد آنها ۲هزار و ۶۱۳میلیارد ریال سرمایه گذاری شده و ۶هزار فرصت شغلی ایجاد کرده است.
علی بهرامی زاده افزود: از مجموع واحدهای صنعتی مستقر در این شهرک ۲۳۸واحد فعال و ۳۶واحد غیرفعال و راکد دارد، ۳۱۸طرح صنعتی نیز در فاز ۴ توسعه این شهرک در حال اجرا است.
وی گفت: از آنجا که واحدهای صنعتی مستقر در شهرک صنعتی مشهد به سرعت در حال ساخت هستند و در فاصله کوتاهی به بهره برداری خواهند رسید، این شهرک به ۶۰مگاوات برق نیاز دارد که از این میزان ۳۸مگاوات تامین شده است و ۲۲مگاوات کسری برق دارد.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی خراسان رضوی افزود: شهرک صنعتی مشهد در طرح توسعه خود که واحدهای کارگاهی در آن مستقر میشوند، نیاز به احداث ایستگاه گاز تی. بی. اس با ظرفیت ۲۰هزار مترمکعب و خط تغذیه با برآورد چهار کیلومتر برای آن دارد که نیازمند یاری شرکت گاز در این زمینه هستیم.
بهرامی زاده با اشاره به ایجاد رینگ کابل فیبرنوری برای مرکز مخابرات شهرک صنعتی مشهد گفت: ایجاد این رینگ به طول چهار کیلومتر از مسیر رسالت به سمت شهرک باعث تغذیه آن از مسیر دیگر و کاهش ضرر واحدهای صنعتی از قطعی مخابرات میشود.
وی تامین مالی تکمیل ساختمان اداری شهرک صنعتی مشهد به مساحت ۵۲۴مترمربع و اصلاح مسیر ورودی فاز۴ این شهرک در قالب واگذاری قطعه زمینی به مساحت ۲۶۲مترمربع از شرکت عمران شهرداری مشهد را از دیگر موارد مورد نیاز شهرک مزبور برشمرد.
در این نشست مدیران دستگاههای اجرایی و تشکلهای بخش خصوصی و اعضای هیات مدیره شهرک صنعتی مشهد به ارایه نقطه نظرات و دیدگاههای خود برای حل مشکلات این شهرک پرداختند.