پخش زنده
امروز: -
خشکسالی، قطع کمک جهانی و فروپاشی اقتصادی، افغانستان را در آستانه فاجعه انسانی قرار داده است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شبکه تلویزیونی بی بی سی؛ در حالی که نهادهای کمک رسان درباره بروز فاجعهای انسانی در افغانستان هشدار میدهند، خشکسالی، قطع کمکهای خارجی و فروپاشی اقتصادی باعث شده است بحرانهای پیشین در این کشور اکنون خود را به شکل فاجعه نشان دهد.
یک مقام ارشد صلیب سرخ میگوید سیاست توقف کمکهای بین المللی از بیم رسیدن آن به دست طالبان باعث شده است شهروندان معمولی افغان از حداقلهای لازم برای زندگی نیز محروم باشند.
دومنیک استیل هارد که در صدمین روز تسلط کامل طالبان بر افغانستان صحبت میکرد از کمک کنندگان بین المللی خواست راه حلهایی ابتکاری را برای ارسال کمک به افغانسان بیابند تا مردم این کشور دچار سوء تغذیه نشوند.
بعد از آنکه گروه طالبان بر افغانستان حاکم شد ، اکنون غرب را متهم اصلی بحران انسانی در افغانستان میداند و گفته است جهانیان باید اقدامی فوری برای جلوگیری فاجعه هر چه بیشتر انجام بدهد.
خبرنگار بی بی سی در کابل گزارش داد: در مرکز توزیع غذا در جنوب شرق کابل، افراد گرسنه در انتظار دریافت غذا هستند. اینجا کشوری در آستانه گرسنگی است و هشت نهاد دیگر در تلاش برای چیره آمدن بر زمان برای رساندن کمکهای خود به افغانستان هستند.
احساسات در حال غلیان هستند؛ نفیسه با پسر معلول خود میرسد و درخواست کمک دارد. برنامه جهانی غذا میگوید هر کاری که از دستشان بر میآید انجام میدهند، ولی کافی نیست.
نفیسه میگوید دیگر امیدی ندارد؛ وی میگوید همسرش او و فرزند معلولش را تنها گذاشته و با همسر دیگرش رفته است؛ پیشتر اندک درآمدی داشت و اکنون چهار ماهی میشود که حتی همان حقوق اندک را نیز نمیدهند.
در همین حال طالبان میگوید جهانیان باید برای کمک کردن اقدام کنند.
سهیل شاهین، سخنگوی بین المللی طالبان میگوید: جامعه جهانی این وضع را به مراتب دشوارتر کرده است، زیرا آنها تحریمهایی را اعمال کرده اند و اقدامات دیگری را نیز انجام داده اند که به بحران انسانی در افغانستان منجر شده است. در حالی که جامعه جهانی صحبت از حقوق بشر و آموزش و پرورش میکند، باید در کارهای خود بازنگری کنند و گامهایی را برندارند که به بحران انسانی در افغانستان منجر شود.
خبرنگار بی بی سی در حالی که تصاویری از بیمارستان کودکان در کابل پخش میشد ادامه داد: این نیز چهرهای دیگر از همان بحران است؛ در اینجا موارد بسیار زیادی از کودکانی که به سوء تغذیه دچار شده اند نشان داده میشود. گلناره، دختر بچه سه ساله افغان به اندازهای ناتوان شده است که به زحمت میتواند چشمان خود را باز کند. مروه، نوزاد دیگری که نزدیک یک سال دارد. مادرش میگوید شیر خشکی که در افغانستان وجود دارد، مواد غذایی لازم برای رشد این کودک را ندارد و همین امر باعث ابتلای او به سوء تغذیه شده است.
خبرنگار در پایان گزارش گفت حتی پیش از روی کار آمدن طالبان، این کشور دچار بحران انسانی بود، خشکسالی، کاهش کمکهای خارجی و فروپاشی اقتصادی از بحران به فاجعه تبدیل شده اند.