مستند «دستهای ماندگار» از زندگی استاد عبادی و هنر سفال
فیلم مستند «دستهای ماندگار» به زندگی استاد عباس عبادی از پیشکسوتان هنر سفالگری اختصاص دارد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی رسانه ملی، استاد عباس عبادی در سال ۱۳۳۰ هجری شمسی در نطنز و در خانوادهای هنرمند که پیشینه سفالگری در آن به دوره قاجار میرسید، زاده شد.
وی از همان دوران کودکی، هنر اجدادیش را با شاگردی نزد پدرش، مرحوم استاد محمد عبادی دنبال کرد.
وی پس از وقفهای که با در گذشت پدرش در کارش ایجاد شده بود از سال ۱۳۵۸ کارگاهی را که از چهار نسل قبل از خود به میراث برده بود بار دیگر دایر کرد و هم اکنون تمامی ۲۵ مرحله کار تولید سفالینههای گل سنگی منقوش زیر لعابی را که بسیار پیچیده است، خودشان انجام میدهند و در تزیین آنها از نقوش اسلیمی، هندسی، نمادهای ایرانی و برخی نقوش اساطیری کهن مانند خورشید خانم، شیر بالدار و…استفاده میکنند.
نطنز ۶ هزار سال تاریخ سفالگری دارد و قرنها زادگاه سفالینهسازی با لعابهای فیروزهای، زیرلعابی وجلاکاری و مینایی سدههای میانه بوده است و چیرهدستترین کاشی سازان را برای اصفهان صفوی پرورش میداده است.
تا چند دهه پیش بیش از سی کارگاه پر رونق کوچک و بزرگ در نطنز وجود داشت و یکی از مراکز ساخت و صدور انواع قطعات سرامیکی بوده است، اما امروز تنها یک کارگاه از سلسله سرامیکسازان سنتی در آن باقی است که آن هم کارگاه عبادی است.
مجموعه مستند «حکایت دل» کاری از گروه فرهنگ و اندیشه شبکه چهار سیماست که هر دوشنبه ساعت ۲۱ به یک استاد عالیقدر عرصه ادب و فرهنگ و هنر اختصاص دارد.
عوامل برنامه عبارت از: تهیه کننده علیرضا حسینی، کارگردان بیژن شکر ریز، سرپرست علمی دکتر شهین اعوانی، پژوهش و طراحی سؤال محبوبه کلانتری، تصویربردار پوریا لایی، صدابردار: احمد طایی، تدوین:بدرالدین سعادتی، مدیرتولید و عکاس حمید سهرابی، موسیقی پیروز ارجمند، تیتراژ و گرافیک حمید حسینی، مدیرروابط عمومی و تبلیغات رسانهای سمیرا فراهانی است.
باز پخش این برنامه روز سه شنبه حوالی ساعت۱۴ و روز جمعه حوالی ساعت ۱۲ است.