تولید روزانه ۱۰۲ میلیون لیتر بنزین در کشور
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی گفت: هماکنون بهصورت میانگین روزانه حدود ۱۰۲ میلیون لیتر بنزین و ۱۰۳ میلیون نفت گاز در پالایشگاههای کشور تولید میشود.
به گزارش
گروه اقتصادی خبرگزاری صداوسیما؛ آقای جلیل سالاری در نشست خبری افزود: مصرف بنزین در کشور پس از برداشته شدن محدودیتهای کرونایی با ۱۵ میلیون لیتر افزایش روزانه، در ماه جاری به ۹۰ میلیون لیتر در روز رسیده است.
وی ادامه داد: مصرف نفت گاز در کشور به بیش از ۱۰۰ میلیون لیتر در روز رسیده است.
معاون وزیر نفت در ادامه با بیان اینکه ابلاغهای دولت پیشین کارهای توسعهای در صنعت پالایش را متوقف کرده بود گفت: هرگونه اقدام توسعهای در زمینه ذخیرهسازی فرآورده و ساخت مخازن جدید و نیز توسعه خطوط لوله و صنعت انتقال در شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی متوقف شده بود و ۴ هزار نفتکش را در دوره پیش از دست داده بودیم.
وی افزود: در بحث سوخت زمستانی نیز در دولت قبل مدیریت انجام نشده بود و ۱۰ الی ۱۵ درصد از ظرفیت ذخایر کاهش یافته بود؛ در این مدت ۷۰ روزه افزون بر نفتکشها، ۲ هزار و ۳۰۰ مخزندار را به چرخه سوخترسانی بازگرداندیم و هماکنون بیش از ۷۰ درصد موجودی نیروگاهها از سوخت دوم پر است.
سالاری گفت: در احکام بودجه پیشبینی لازم برای خروج بخشی از منابع شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی از دولت انجام شده است.
وی با بیان اینکه درآمدهای حاصل از واگذاریها باید صرف توسعه صنعت پالایش شود افزود: برنامهریزی لازم برای افزایش ۱۰ درصدی ظرفیت انتقال کشور از روش حمل زمینی انجام شده است.
سالاری ادامه داد: درآمدهای حاصل از واگذاریها باید صرف توسعه صنعت پالایش شود.
سالاری گفت: یکی از چالشهای ما این است که در دولت قبل بیش از ۲ میلیارد لیتر سوخت پیشفروش شده است و ۷۴ میلیون دلار پول بدون جابهجایی سوخت برداشت شده است.
سالاری افزود: نبود شفافیت در عرضه فرآوردهها در بورس انرژی نیز از دیگر چالشهای ما بوده است که تلاش کردیم با ورود به این حوزه، شفافسازی کنیم.
وی گفت: مسیر سوختمحوری را به منظور ایجاد ارزش افزوده به سمت سودمحوری خواهیم برد.
معاون وزیر ادامه داد: طرح توسعه پالایشگاه اصفهان و نیز آبادان در اولویت برنامههای این صنعت قرار گرفته است.
سالاری گفت: به موازات افزایش خطوط و ظرفیت ذخیرهسازی، ساخت یک پالایشگاه جدید را در دستور کار قرار دادهایم که پیشنهادهای نحوه تامین منابع مالی آن نیز ارائه شده است.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی افزود: در زمینه ارائه مجوزهای پالایشی، مجوزهایی در گذشته داده شده است که این طرحها نیازمند غربالگری و بازنگری است.
سالاری گفت: در حوزه زنجیره پاییندست سوخت نیز چالشهایی از جمله برندینگ و توسعه جایگاهها داریم که برنامهریزی برای حل و فصل آنها انجام شده است.
معاون وزیر نفت افزود: بحث آلودگی هوا مرتبط با ذرات معلق است و مربوط به کیفیت سوخت مصرفی خودروها نیست.
معاون وزیر نفت با بیان اینکه امکان صادرات فرآورده با توجه به شرایط تحریم برای ما بیشتر است گفت: ظرفیتهای بسیار خوب صادراتی در منطقه و کشورهای خاور دور در کشور وجود دارد.