در همدان؛
تعهد ۶۶۰ هکتاری کاشت صنوبر در طرح زراعت چوب
امسال اجرای طرح زراعت چوب در استان همدان به صورت متقاضی محور اجرا میشود.
- به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز همدان ؛ رییس اداره جنگل کاری منابع طبیعی همدان گفت: برای طرح زراعت چوب به متقاضیانی که در تامین آب و زمین مشکلی نداشته باشند با اولویت کشت صنوبر در حاشیه مزارع، نهال صنوبر تحویل داده خواهد شد.
حمید خزایی با بیان اینکه استان همدان یکی از جمله استانهای کم آب بوده و به همین علت در طرح زراعت چوب به صورت متقاضی محور اولویت با حاشیه مزارع برای کاشت صنوبر در نظر گرفته شده و این درختان نقش بادشکن را دارند، گفت: در استان همدان شهرستانهای نهاوند، ملایر، تویسرکان و اسدآباد که دارای منابع آب مناسبتری هستند تقریبا برابر با هم به عنوان شهرستانهای پیشروی استان در زراعت چوب به شمار میروند.
وی مهمترین مزیتهای زارعت چوب را توسعه فضای سبز، درآمدزایی و تأمین مواد اولیه مورد نیاز کارخانهها دانست و افزود: تمایل مردم و بهرهبرداران به کشت صنوبر و تمایل بیشتر صنایع برای خرید چوب صنوبر و علاوه بر آن سازگاری صنوبر با شرایط اقلیمی همدان یکی از عمده دلایل اصلی زارعت صنوبر در استان است.
رییس اداره جنگل کاری منابع طبیعی همدان با بیان اینکه استان همدان سالیانه دارای ۴۰۰ تا ۵۰۰ نفر بهرهبردار در زمینه زراعت چوب است، افزود: با توجه به طرح تنفس جنگلهای شمالی و ممنوعیت برداشت چوب از جنگلهای شمالی زراعت چوب ارزش دو چندانی یافته و با توجه به این افزایش ارزش، زراعت چوب در حال حاضر قابلیت بالایی در رقابت با محصولات کشاورزی را دارد ضمن اینکه کشت بسیاری از محصولات کشاورزی تا زمان برداشت نیازمند صرف هزینههای بسیاری در زمینه کوددهی، سم پاشی، هزینههای کاشت، داشت و برداشت بوده در حالی که در زراعت چوب صرف چنین هزینههایی به نسبت کمتر است.
خزایی گفت: نهال صنوبر براساس هدف زارع مبنیبر زارعت چوب با قطر کم یا زیاد کشتشده و درصورت نیاز به چوب با قطر کم در سه یا چهار سالگی نهال نسبت به برداشت آن اقدام میشود و برای نهال با قطر بالا در سنین بالاتر یعنی هشت تا ۱۰ سالگی برداشت انجام میگیرد که به این ترتیب برای رسیدن به سود بالا در صنوبر کاری باید سرمایه زارع حداقل سه سال و حداکثر ۱۰ سال در این کار باقی بماند.
وی با اشاره به طرح پویش جنگل کاری افزود: در طرح پویش جنگلکاری از طریق بذر کاری گروههای جهادی و مشارکت مردمی بر همین مبنا بذر مورد نیاز از گونههایی که نیاز به آب کمتری دارند و ما آن را به عنوان گونه پیشگام جنگل میشناسیم ابتدا اینگونه بذر کاری شده و بعد از آن گونههای اصلی جنگلی کشت میشود.
خزایی ارژن و بادامک را از جمله گونههای کم آب بر مورد استفاده در بذر کاری برشمرد و تصریح کرد: به همین منظور بذر مورد نیاز را منابع طبیعی استان در اختیار متقاضیان در قالب گروههای جهادی و مشارکتهای مردمی قرار میدهد.