پخش زنده
امروز: -
نخست وزیر انگلیس، پرداخت بدهی این کشور به ایران بابت خرید هزار و پانصد دستگاه تانک چیفتن را گزینهای قابل بررسی و محتمل دانست.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما از لندن، نخست وزیر انگلیس پنج روز پس از سفر علی باقری کنی معاون سیاسی وزیر امور خارجه کشورمان به انگلیس و نیز افزایش فشارهای داخلی، پرداخت بدهی این کشور به ایران به صورت نقدی را گزینهای قابل بررسی و محتمل دانست.
نیم قرن از خرید هزار و پانصد دستگاه تانک چیفتن و همچنین نفربرهای زرهی که انگلیس به طور کامل مبالغ آن را نیز از رژیم پهلوی دریافت کرد گذشت، اما این کشور نه این جنگ افزارها را به ایران تحویل داد و نه مبالغ دریافتی را پس داد.
موضوع دریافت مطالبات معوق چهارصد میلیون پوندی ایران از انگلیس، یکی از محورهای گفتگوی پنج ساعته معاون سیاسی وزیر امور خارجه کشورمان با مقامات وزارت امور خارجه انگلیس پشت درهای بسته بود.
همزمان با سفر معاون سیاسی وزیر خارجه کشورمان به لندن همانگونه که انتظار میرفت ریچارد رتکلیف همسر نازنین زاغری اعلام کرد مقابل وزارتخارجه دست به اعتصاب غذا میزند و همچون گذشته و در عملیاتی هماهنگ دور جدیدی از تبلیغات با پوشش گسترده رسانهای علیه ایران شکل گرفت و مقامات این کشور هم به بهانه اعتصاب غذای او ضمن تکرار اتهام زنی علیه ایران که برای دریافت مطالبات خود از انگلیس به گروگان گیری روی آورده از دولت خواستند برای آزادی زاغری بدهی خود به ایران را پرداخت کند.
این درحالی است که مقامات کشورمان بارها ارتباط این دو پرونده را رد کردند. از جمله افرادی که شدیدترین حملات را در دوران وزارتخارجه اش دراین باره علیه ایران انجام داد جرمی هانت بود که هنگام حضور آقای باقری در انگلیس در مصاحبه با شبکه چهار رادیوی بی بی سی لحن خود را تغییر داد و از لزوم پرداخت بدهی ایران گفت همچنین موضوع فروش کالا، دارو و اقلام بهداشتی به ایران به جای پول نقد را مطرح کرد تا در شرایط تحریم امکان پرداخت بدهی فراهم شود.
جرمی هانت وزیر خارجه اسبق و نماینده پارلمان انگلیس از حزب حاکم محافظه کار در نشست روسای کمیتههای پارلمانی انگلیس خطاب به بوریس جانسون گفت: به دلایل مختلف نمیتوان این بدهی را از راه بانک به ایران پرداخت، اما آیا نمیشود مانند باراک اوباما پول نقد را با هواپیما به ایران فرستاد؟ که جانسون در پاسخ گفت، این شیوه ارزش بررسی را دارد، اما موضوعی بسیار پیچیده است.
جرمی هانت پیش از این در نشستی در پارلمان انگلیس موضوع پرداخت مطالبات ایران به صورت شمش طلا را مطرح کرد. جک استراو وزیر خارجه اسبق انگلیس از حزب کارگر نیز در این باره گفت: آشکار است که ما این بدهی را به ایران داریم و این بدهی باید پرداخت شود.
جک استراو هم مانند جرمی هانت و برخی دیگر از مقامات این کشور ایران را به گروگانگیری برای دریافت مطالبات خود متهم کرد. مقامات انگلیس در حالی برای پرداخت بدهی خود به ایران، کشورمان را به گروگان گیری متهم میکنند که علاوه بر دادگاه بین المللی لاهه چندین دادگاه بین المللی دیگر هم پس از بررسی درخواستهای تجدیدنظر انگلیس، آن را رد و این کشور را به پرداخت مطالبات خود به ایران محکوم کردند.
هنگامی که در دادگاههای عالی انگلیس هم راهی برای نپرداختن بدهیهای ایران یافت نشد، حدود سه ماه پیش، قرارداد پرداخت بدهی ایران در لندن امضا شد، اما همچنان انگلیس به بهانههای مختلف از جمله تحریمها از پرداخت مطالبات مردم ایران خودداری میکند.
مقامات انگلیس در حالی تحریمها را بهانه نپرداختن بدهیهای خود به ایران عنوان میکنند که پیش از تحریمها نیز آنان به بهانههای مختلف از پرداخت بدهی خود به ایران سر باز زدند.