پخش زنده
امروز: -
مقامات وزارت خارجه انگلیس در گفتگو با علی باقری معاون سیاسی وزیر خارجه کشورمان بدهی چهارصد میلیون پوندی به ایران را پذیرفتند ولی در مورد نحوه پرداخت آن به گفتگوهای بیشتر نیاز است.
به گزارش قاسم زاده خبرنگار سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از لندن، مقامات انگلیس از جمله جرمی هانت وزیر خارجه پیشین این کشور در مصاحبه با رسانه دولتی این کشور همزمان با سفر معاون سیاسی وزارت خارجه کشورمان به لندن از نیت دولت انگلیس درباره نحوه پرداخت بدهی چهارصد میلیون پوندی خود به ایران در ماجرای خرید تانکهای چیفتن پرده برداشتند.
اظهارات:
۱ – علی باقری – معاون سیاسی وزیر امور خارجه
۲ – نیکلاس گیلبی – پژوهشگر و نویسنده
۳ – دانکن کمپبل – گزارشگر تحقیقی
۴ - علی باقری – معاون سیاسی وزیر امور خارجه
جرمی هانت عضو ارشد حزب حاکم محافظه کار، در مصاحبه با کانال چهاررادیوی بی بی سی، طرح فروش کالا به جای پول نقد بابت بدهیهای انگلیس به ایران را مطرح کرد.
هانت که نام او با توقیف نفتکش ایران در جبل الطارق گره خورده است نشان داد مانند برخی دیگر از مقامات دولت انگلیس قصد دارند به شیوه روغن ریخته نذر امام زاده مطالبات ایران را بعد از نیم قرن پرداخت کنند.
وی با بیان اینکه بریتانیا نمیخواهد مطالبات ایران را ندهد، اما تحریم مانع از انجام آن شده است گفت: در این شرایط میتوانیم به جای پول، کالا به ایران بفروشیم و با این کار میتوان تحریمها را دور زد و به نظر نمیرسد آمریکاییها با این کار مشکل داشته باشند.
این اظهارات و لحن متقاوت جرمی هانت که در زمان سکانداری وزارت خارجه انگلیس شدیدترین مواضع و حملات را علیه ایران داشت و همزمانی این مصاحبه با دیدارهای آقای باقری معاون وزیر خارجه کشورمان با مقامات وزارتخارجه انگلیس در لندن، گمانه زنیها درباره تلاش برای فروش اقلام بهداشتی روی دست مانده دولت انگلیس به ایران به جای بخشی از مطالبات چهارصد میلیون پوندی ایران از انگلیس را تقویت کرد.
دولت انگلیس چند ماهی است برای فروش حدود صد میلیون پوند وسایل حفاظت فردی، از قبیل ماسک، دستکش و روپوش غیر قابل استفاده در این کشور، نمیتواند خریداری پیدا کند.
گزارشهای منتشر شده در انگلیس نشان میدهد دو میلیون روپوش و ۳۰۰ هزار عینک پزشکی غیر قابل استفاده، در یک حراجی به کشورهای عضو پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو عرضه شد، اما تلاش دولت انگلیس برای فروش آنها بی نتیجه بود و دولت در فروش این اقلام ناکام ماند.
سازمان ملی بهداشت و درمان انگلیس بتازگی اعلام کرده است ۱.۸ میلیون وسیله حفاظت فردی که ارزش آنها ۹۸.۷ میلیون پوند است، غیر قابل استفاده اند، اما دولت انگلیس میگوید این وسایل، اضافی اند و پیش از فرا رسیدن زمان انقراض مصرف، باید فروخته شوند.
روزنامه متر پیشتر به نقل از گروه "طرح قانون خوب" (Good Law Project) در انگلیس نوشت ولخرجیهای دولت انگلیس و باز کردن راه "ویژه" برای خرید وسایل حفاظت فردی در برابر ویروس کرونا، اکنون به تلی از زباله مبدل و ناکارایی دولت آشکارتر شده است.
به نوشته روزنامه مترو، جما ابوت (Gemma Abbott)، مدیر حقوقی گروه "طرح قانون خوب" گفت وسایل به درد نخور، بر روی هم انباشته میشود، اما دولت انگلیس هنوز برای خرید این همه وسایل دور ریختنی، عذرخواهی نمیکند. مترو نوشت عینکها را دولت انگلیس از شرکتهای هنگ کنگی و روپوشها را از شرکتهای چینی خریده بود که در فضای مجازی، برای فروش به صورت حراج، به ارتشهای کشورهای غربی عرضه شد، اما چون خریداری پیدا نشد دولت انگلیس مجبور شد این حراجی را برچید. سازمان ملی بهداشت و درمان انگلیس گفته است این وسایل قابل استفاده در بیمارستانهای این کشور نیست، زیرا مثلا روپوش ها، یک لایه اند در حالی که باید دو لایه تولید میشدند. همچنین به علت وفور عینک برای استفاده در اتاقهای عمل جراحی، زمان انقراض مصرف عینکهای خریداری شده فرا میرسد.
ظاهرا مقامات انگلیسی به زعم خود فرصت خوبی برای رهایی از اجناس بنجل و روی دست مانده یافته اند که با یک تیر دو نشان بزنند، اما غافل از اینکه برخلاف زمان فروش تانکهای چیفتن نه شاهی هست نه شاپوری.