پخش زنده
امروز: -
نهمین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات ۹۹ متهم پرونده موسوم به ثبت سفارش خودرو با موضوع قاچاق سازمان یافته خودرو امروز به ریاست قاضی صلواتی برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، قاضی صلواتی در ابتدای جلسه، ضمن تفهیم اتهام به متهم افخمی از وی خواست تا دفاعیات خود را شرح دهد.
متهم افخمی در شرح دفاعیات خود گفت: یکی از وظایف سازمان توسعه تجارت، شناسایی و اعزام رایزنان بازرگانی است. طی قریب به سه سال مسئولیت خود در این سازمان، بالغ بر ۲۰ نفر از افراد شاغل در این سازمان را برای ماموریت رایزنی به کشورهای مورد هدف اعزام کردم. پس از اعزام چهار نفر، فوقالعاده شغل آنها را از محل کمک نمایشگاه بینالمللی پرداخت کردیم و هیچ گونه منع قانونی در این زمینه وجود نداشته است.
وی گفت: با کنارهگیری شرکت راهبر از هدایت سامانه ثبت سفارش، تمام سعی من بر این بود که سایت با مشکل مواجه نشود و ما در انجام هر دو قراردادی که بستیم مرتکب خطا نشدیم. صیادی کارشناس ارشد این سایت بود که از سال ۸۹ در توسعه تجارت کار میکرد. سازمان بازرسی اعلام کرد که قراردادی که بسته شده با همسر وی بوده و قانون منع مداخله رعایت نشده است.
یزدانی فر، نماینده دادستان ضمن قرارگیری در جایگاه گفت: متهم افخمی در این پرونده دو اتهام دارد؛ دفاعیات وی عمدتا ناظر بر این است که طبق قانون افرادی که استخدام میشوند باید رسمی یا پیمانی باشند. این دفاع از نظر دادستانی به این دلیل پذیرفته نیست که سازمان توسعه تجارت مشمول قانون خدمات کشوری است.
نماینده دادستان خاطرنشان کرد: همچنین مکاتباتی که با متهم صورت گرفته حکایت از این دارد که چندین مورد در خصوص تخلفات به وی گوشزد شده، اما وی اصرار به استمرار همان وضعیت داشته است.
وی بیان کرد: در خصوص نقض قانون منع مداخله، دفاعیات متهم از نظر دادسرا به این دلیل پذیرفته نیست که با توجه به اینکه متهم صیادی پشتیبانی سامانه را عهده دار بوده، متهم افخمی به عنوان معاون وزیر شناخت کافی از وی داشته و طرف قرارداد بوده است.
در ادامه جلسه دادگاه، وکیل متهم افخمی اظهار داشت: موکل زمانی میتواند متخلف باشد که تمام یا بخشی از سهام شرکت پشتیبانی کننده به موکل یا بستگان وی مربوط باشد که این گونه نیست.
وی عنوان کرد: موکل چندین بار از وزیر صمت درخواست استعفا میکند و در نهایت در تاریخ دوم شهریور ۱۳۹۵ با استعفای وی موافقت میشود و از سازمان منفک میشود.
وکیل متهم افخمی در پایان تقاضای صدور رای برائت برای موکل خود کرد.
نماینده دادستان ضمن قرارگیری در جایگاه گفت: اعزام رایزنان باید در چارچوب قوانین باشد؛ از طرفی هیچ یک از چهار نفری که اعزام شدند، رسمی یا پیمانی نبودند.
یزدانی فر تاکید کرد: متهم افخمی با کسی انعقاد قرارداد داشته که وی سهامدار آن شرکت بوده است.
در ادامه متهم افخمی ضمن قرارگیری در جایگاه و تشریح آخرین دفاع خود گفت: تقاضای صدور رای برائت از دادگاه را دارم.
در ادامه دادگاه، رئیس دادگاه ضمن تفهیم اتهام به متهم رحیمی کوشا از او خواست تا دفاعیات خود را شرح دهد.
متهم رحیمی کوشا ضمن رد اتهام وارده گفت: نیت خیری داشتیم که خواستیم ثواب کنیم، اما کباب شدیم. همسر من به خاطر گره گشایی از کار سازمان، این پروژه را قبول کرد.
متهم رحیمی کوشا گفت: از دادگاه تقاضای برائت از اتهامهای وارده را دارم.
نماینده دادستان در خصوص دفاعیات متهم کوشا گفت: بیاطلاعی متهم پذیرفته نیست و جهل به قانون رافع مسئولیت کیفری نیست.
در ادامه وکیل متهم رحیمی کوشا ضمن قرارگیری در جایگاه به تشریح دفاعیات از موکل خود پرداخت و گفت: در خصوص عنصر مادی جرم، ماده هفت قانون مدیریت خدمات کشوری مشخصات کارمند را بیان کرده که موکل مشمول هیچیک از این موارد نبوده است.
وی اظهار کرد: صیادی در این سازمان دریافتیهای مستمر نداشته و به گونهای بوده که کارفرما الزام به پرداخت در تاریخ مشخصی نداشته است.
وکیل متهم رحیمی کوشا در ادامه خاطرنشان کرد: موکل فاقد هر گونه سابقه کیفری بوده و در چارچوب قانون گام برداشته است؛ بنابراین تقاضای برائت موکل را دارم.
متهم رحیمی کوشا در ادامه جهت ارائه آخرین دفاع در جایگاه قرار گرفت و گفت: من نمیتوانستم سامانه را همین طور رها کنم؛ اگر سامانه ملی یک روز میخوابید من چگونه باید پاسخ میدادم؟
وی در پایان تقاضای برائت کرد.
قاضی صلواتی در این بخش از جلسه دادگاه ضمن اعلام ختم جلسه گفت: جلسه بعدی روز شنبه راس ساعت ۹ صبح در همین مکان برگزار خواهد شد.