در شورای معادن کهگیلویه و بویراحمد؛
دورخیز سازمان صمت برای احیاء ۵ معدن غیر فعال
۵ معدن در کهگیلویه و بویراحمد سلب صلاحیت و تعیین تکلیف می شوند.
رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد در این جلسه گفت: شورای معادن استان اختیارات خود را از شورای معادن کشور دریافت میکندو تصمیماتی که در این جلس در خصوص معادن استانه اتخاذ میشود و همان تصمیمات کشوری و لازم اجرا است.
سالار حسین پور افزود: در کهگیلویه و بویراحمد ۷۰ نوع پروانه بهره برداری معادن وجود دارد که از این تعداد ۵۴ پروانه فعال هستند و مابقی غیر فعال و یا در حال تجهیز هستند.
حسین پور معادن با بیان اینکه براساس طبقه بندی معادن کهگیلویه و بویراحمد در طبقه اول قرار داد و گفت: در طبق اول به ترتیب سه گروه شامل شن و ماسه ، سنگ لاشه، فسفات و بوکسیت است.
رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه براساس اختیارات شورای معادن کشور تصمیماتی در خصوص ساماندهی معادن استان اتخاذ میشود، افزود: معادن انفال و تمام حقوق آن مربوط به بیت المال است و بهره برداران می توانند با پرداخت حقوق به دولت فعالیت کنند.
حسین پور اضافه کرد: اگر معدنی بیش از ۶ ماه غیر فعال باشد یا حقوق قانونی را به دولت پرداخت نکند سلب اختیار شده و به متقاضیان بعدی واگذار می شود.
وی با اشاره به اینکه اگر بهره برداری سلب صلاحیت شده باشد و در آینده تعهدات خود را انجام دهد آن معدن به همان بهره بردار واگذارمیشود، گفت: اگر معدنی معارض، زیر ساخت نداشته باشد، تجهیزات و یا مخالفت زیستی محیطی داشته باشد تعطیلی مجاز صادر میشود.
رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد نبود جاده دسترسی به معادن به علت نداشتن مجوزات منابع طبیعی از دیگر دلایل تعطیلی معادن در کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد .
در ادامه این جلسه بررسی صلاحیت سلب صلاحیت معادن مورد بررسی قرار گرفت.
معدن سنگ و لاشه کمبل که دارای سابقه سلب صلاحیت بوده و این معدن در سال ۹۹ به علت نبود نظارت صلاحیت فنی و همچنین پرداخت نکردن حقوق دولتی و تسویه نکردن بدهی معدن بر اساس استخراج اسمی و همچنین ارائه نکردن تعهد برای فعال سازی، سلب صلاحیت این معدن پیشنهاد و به تصویب رسید.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد هم در این جلسه گفت: با توجه به اینکه بالای ۹۰ درصد از عرصه های استان جنگل و مرتع است و حمایت از محیط زیست و منابع طبیعی اولویت قرار داده شود و صدور مجوزها باید با در نظر گرفتن این شرایط باشد.
حاجی زاده با بیان اینکه انباشت مجوزها معادن نه تنها سبب حل مشکلات نمیشود بلکه خود سبب معضلاتی دیگر میشود، افزود: معدن کمبل به علت رعایت نکردن موضوعاتی و مواردی در سال ۹۹ سلب صلاحیت شده بود و باید مشخص شود آیا میتواند برای رفع سلب صلاحیت با اقدامات قانونی اقدام کند یا خیر؟
در ادامه این جلسه معدن کمبل با رای اعضا رفع سلب صلاحیت شد و همچنین معدن سنگ آهک ناصر آباد تعاونی کاوشگران گچساران به علت نداشتن مجوز قانونی، بهره برداری نکردن و استخراج سالیانه به مقدار تعیین شده در طرح مصوب و پرداخت نکردن حقوق دولتی پیشنهاد سلب صلاحیت شد.
یاری نماینده بخش خصوصی هم در این جلسه یکی از دلایل عدم فعالیت معادن در کهگیلویه و بویراحمد را معارضات اجتماعی دانست و گفت: در این زمینه خواستار بررسی و رفع معارضات هستیم.
در ادامه جلسه ۵ معدن استان به علت موارد قانونی سلب صلاحیت شدند و بهره برداران این ۵ واحد می توانند با در نظر گرفتن شرایط در مزایدههای بعدی و انجام تعهدات متقاضی فعالیت معدن شوند.