زمان طلایی درمان "ویروس آنفولانزا"
متخصص عفونی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اراک معتقد است که زمان طلایی درمان آنفولانزا، ۷۲ ساعت اول ابتلا می باشد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مرکز اراک، دکتر حسین سرمدیان بیان کرد: متاسفانه علیرغم سال های گذشته با شروع فصل سرما شاهد ابتلای برخی از افراد به ویروس آنفولانزا هستیم که سرما و کاهش ایمنی جامعه در برابر آن از علل های افزایش این مهم است.
وی ادامه داد: تولید کیت تشخیصی همزمان کووید ۱۹، آنفلوآنزا A و آنفلوآنزا B در نمونه های تنفسی توسط اعضای هیئت علمی دانشگاه علومپزشکی اراک برای نخستین بار در کشور باعث تشخیص سریع ویروس آنفولانزا شده به طوریکه اگر ویروس آنفولانزا سریع تشخیص داده شود درمان آن در ۷۲ ساعت اول بسیار موثر می باشد.
وی ضمن اشاره به اینکه به جز کاهش ناگهانی بویایی و چشایی کلیه علائم ویروس آنفولانزا مشابه کرونا است، گفت: کاش حس بویایی در یک سوم تا یک پنجم افراد مبتلا ممکن است وجود داشته باشد از این رو نبودن کاهش بویایی دلیلی بر رد کرونا نیست.
وی یادآور شد : سرماخوردگی معمولاً خفیف و با آبریزش بینی بیشتری همراه است و پس از ۵_۳ روز به طور خود به خود بهبود می یابد و هیچ کدام از علائم را به صورت شدید ندارد اما آنفولانزا و کرونا با بدن درد های شدید همراه هستند.
او اظهار کرد: دو تا سه ماه فاصله پس از بهبودی علائم، جهت تزریق واکسن کرونا و یک ماه فاصله پس از بهبودی جهت تزریق واکسن آنفولانزا الزامی است چرا که خود ابتلا به بیماری باعث ایجاد ایمنی بسیار بالایی در افراد میشود.
او اضافه کرد: کودکانی با سن کمتر ۵ سال و بالای ۶ ماه، افرادی با بیش از ۶۰ سال سن، افراد مبتلا به بیماری های مزمن به خصوص قلبی و ریوی و افراد مبتلا به فشارخون بالای کنترل نشده، دیابت، سرطانها و افراد مبتلا به ضعف سیستم ایمنی بیش از سایر افراد واجد دریافت واکسن آنفولانزا هستند.
سرمدیان خاطر نشان کرد: واکسن های کرونا و آنفولانزا را میتوان همزمان از دو بازو تزریق کرد و زدن همزمان واکسنهای توام، کرونا و آنفولانزا نیز مشکلی ایجاد نمیکند.
وی در ادامه توصیه کرد: شستن دست با آب و صابون بیش از ۷۵ درصد و زدن ماسک بیش از ۵۰ درصد به کنترل ویروس آنفولانزا کمک می کند و نیازی به استفاده بیش از حد از الکل نمی باشد چرا که این امر باعث مشکلات ریوی، تنفسی، سرفه، تنگی نفس، تشدید مشکلات موجود، افزودن آلرژی و از بین بردن پوست دست میشود.
این متخصص عفونی در پایان ضمن اشاره به اثرات مفید واکسن کرونا در کاهش مرگ و میر و دعوت مردم به مراکز تجمیعی، بیان کرد: هیچ کدام از واکسن های موجود در مراکز تجمیعی واکسیناسیون نسبت به یکدیگر برتری ندارند و کلیه آن ها توسط وزارت بهداشت تایید شده اند لذا توصیه میکنیم که افراد واجد شرایط قبل از آنکه دیر شود در اسرع وقت واکسن خود را دریافت کرده و دیگران را به این امر مهم تشویق کنند.