مدیرکل استاندارد استان قزوین خبر داد:
تولید کالاهای بی کیفیت در واحدهای تولیدی زیرپلهای
مدیرکل استاندارد استان قزوین از تولید کالاهای بی کیفیت در واحدهای تولیدی زیرپلهای خبر داد و گفت: این واحدها در صورت شناسایی به مراجع قضایی معرفی میشوند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، صارمی، مدیرکل استاندارد استان قزوین در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه قزوین گفت: استانداردها پایه اصلی کیفیت در دنیا و کشورمان هستند و نقش بسیار مهمی در کیفیت کالاهای تولیدی دارند.
وی افزود: بهترین روش برای جلوگیری از ورود کالاهای بی کیفیت، نظارت استاندارد بر تولید محصولات با کیفیت است.
مدیرکل استاندارد استان قزوین با بیان اینکه کارشناسان استاندارد، همواره نمونههایی از کالاهای موجود در بازار را خریداری کرده و آزمایش میکنند خاطرنشان کرد: از سوی دیگر کالاهای تقلبی که از علامت استاندارد استفاده کرده باشند و از علایم واحدهای دیگر تولیدی استفاده میکنند، شناسایی شده و با تولیدکنندگان آن کالاها برخورد میشود.
وی افزود: در برخی موارد کالاهایی که از استانهای دیگر به استان قزوین میآیند نیز بر اساس معیارهای استاندارد بررسی میشوند و در صورت بروز تخلف به آن واحد تولیدی تذکرهای لازم داده شده و جلوی واردات چنین کالاهایی به استان گرفته میشود.
صارمی تصریح کرد: برخی از واحدهای زیرپلهای با جعل نشان استاندارد، اقدام به تولید کالاهای بی کیفیت میکنند که پس از شناسایی، به مراجع قضایی معرفی میشوند.
وی افزود: در سال حداقل ۴بار به واحدهای تولیدی مراجعه کرده و از نمونه کالاهای تولید شده آنها نمونه گیری میکنیم، اما گاهی اوقات به دلیل وصول گزارشهای مختلف، بیش از ۴ بار به واحدهای تولیدی سرکشی میکنیم.
مدیرکل استاندارد استان قزوین با اشاره به اینکه مردم به درک بالا و آگاهی خوبی از استاندارد رسیده اند، گفت: مردم میتوانند در کنار قیمت، به کیفیت و استاندارد کالا توجه کنند و اگر کالایی بی کیفیت بود، آن را به اداره کل استاندارد اطلاع دهند.
وی افزود: استاندردها بر اساس خواست مردم، مصرف کنندگان و تولیدکنندگان تعیین میشود.
صارمی با بیان اینکه رویکرد سازمان ملی استاندارد برای بروز رسانی استانداردها تغییر کرده است، تأکید کرد: علاوه بر تدوین استانداردهای جدید، هر چند سال یک بار، برای بازنگری استانداردها و مطابقت آنها با استانداردهای روز دنیا تلاش میکنیم.
وی افزود: بسیاری از استانداردهای کشور با استانداردهای بین المللی مطابقت دارد و حتی بسیاری از آنها بومی سازی شده اند.
به گفته مدیرکل استاندارد استان قزوین، در حال حاضر شاخصترین نوع استاندارد، استانداردهای اجباری و تشویقی هستند که تولید کننده موظف هستند برای تولید کالا، این استانداردها را رعایت کند.
وی افزود: بخش عمدهای از خدماتی که در کشور ارائه میشود مانند آسانسورها و محصولات حلال و غیره، مشمول استاندارد میشوند و همه باید متعهد شوند که استانداردها را رعایت کنند تا حقوق دیگران تضییع نشود.
صارمی با بیان اینکه هزار و ۱۰۶ واحد تحت پوشش استاندارد استان قزوین هستند، گفت: در حال حاضر ۵۳۸ محصول مشمول قوانین استاندارد هستند.
وی افزود: امسال یک واحد نمونه کشور و ۵ واحد نمونه استانی، عنوان واحد تولیدی برتر را کسب کردند.
مدیرکل استاندارد استان قزوین گفت: دو نوع آزمایشگاه صادر کننده گواهینامههای استاندارد در استان قزوین وجود دارد که ۶۹ گواهینامه استانی در صنایع مختلف را صادر میکنند.
وی افزود: ۴۶ آزمایشگاه تأیید صلاحیت شده استانی و همکار استانی وظیفه تأیید استانداردها و صدور گواهینامهها را بر عهده دارند و ۲۳ آزمایشگاه هم گواهینامه بین المللی ۱۷۰۵ را صادر میکنند.
صارمی با بیان اینکه برخی از کالاهایی که وارد میشوند، مشمول استاندارد اجباری نیستند، خاطرنشان کرد: اگر کالایی از سوی گمرک به استاندارد ارجاع شود، پس از اخذ گواهینامههای استاندارد در کمترین زمان ممکن، مجوز ترخیص آن از طرف گمرک صادر میشود.
وی افزود: در ۸ ماهه اول امسال ۶۴۷ گواهینامه انطباق محصولات وارداتی و ۴۴۱ گواهی انطباق برای محصولات صادراتی صادر شده است.
به گفته مدیرکل استاندارد استان قزوین، کشاورزان با حضور در سامانه سماک میتوانند درخواست خود را برای دریافت محصول سالم و استاندارد شامل پسته، گوجه فرنگی، فیسالیس، فندق یا ... برای کشت در مزارع استان ثبت کنند.
صارمی با بیان اینکه از ابتدای امسال تا کنون ۱۸ گواهینامه استاندارد غذایی برای تولید محصولات سالم در استان قزوین صادر شده است، گفت: به دلیل نداشتن جایگاهی برای عرضه محصولات سالم، هم تولید کنندگان هم مردم تمایل کمی برای استفاده از این محصولات دارند.
مدیرکل استاندارد استان قزوین با بیان اینکه ۱۵ درصد از آسانسورهای نصب شده در اماکن دولتی و تجاری استان قزوین استاندارد نیستند، تصریح کرد: همت کافی در مدیران دستگاههای دولتی و حتی مجمتعهای تجاری و مسکونی برای استانداردسازی آسانسورها وجود ندارد.
وی افزود: در صورت ارائه نشدن پروانه استاندارد، به هیچ وجه برای ساختمانهای نوساز پروانه پایان کار صادر نمیشود.
به گفته صارمی، گواهینامههای استاندارد آسانسور یک ساله است و مالکان ساختمانها باید هر سال برای تأیید گواهینامه استاندارد آسانسور واحد مسکونی شان اقدام کنند.