سالیانه حدود ۲ هزار و ۵۰۰ قلم آماری در استان قزوین به دست میآید
معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان قزوین گفت: سالیانه حدود ۲ هزار و ۵۰۰ قلم آماری در استان به دست آمده و برای برنامه ریزی دقیقتر در اختیار کابران قرار میگیرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، حیاتی، معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان قزوین در برنامه گفت و گوی ویژه خبری گفت: آمار از اهمیت بسیار بالایی در برنامه ریزی برخوردار است و کار آمار مرئی کردن نامرئی هاست.
وی افزود: صحت، دقت و به روز بودن از ویژگیهای مهم آمار است.
حیاتی خاطرنشان کرد: ما در سنوات گذشته با آمارهای به روز فاصله داشتیم، اما در سالهای گذشته با بکارگیری روشها و ابزارهای نوین، به سمت آمارهای دقیق حرکت کردیم.
وی افزود: برخی از اطلاعات مانند نرخ تورم ماهیانه، روز چهارم ماه بعد از سوی مرکز آمار منتشر و در اختیار کاربران قرار میگیرد.
معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان قزوین تصریح کرد: عمده اطلاعات به صورت سالیانه منتشر میشود و خوشبختانه آمار و اطلاعات استان قزوین به روز است.
وی افزود: بسیاری از اطلاعات باید به صورت کشوری جمع آوری شده و سپس سهم هر استان مشخص شود که در این زمینه همچنان با مشکلاتی در زمینه آمارگیری روبه رو هستیم.
حیاتی گفت: آمار و اطلاعات در همه دنیا، شاخص توسعه یافتگی محسوب میشود و الان در استان قزوین، سامانه اطلاعاتی وجود دارد که هر ساله حدود ۲ هزار و ۵۰۰ قلم آماری را جمع آوری کرده و برای برنامه ریزی دقیق تر، در اختیار کاربران قرار میدهد.
وی افزود: از سه طریق سرشماری، دستگاههای اجرایی و اجرای طرحهای سراسری آمار به دست میآید و سالیانه حدود ۳۰ طرح آماری در کشور و استان قزوین اجرا میشود و بخش بازبینی، آمار به دست آمده را کنترل و منتشر میکند.
معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان قزوین با بیان اینکه مردم نقش مهمی در کسب آمار و اطلاعات دقیق دارند، گفت: نقش مردم و ارائه اطلاعات درست به آمارگیران، کلیدی است و اگر اطلاعات غلط به آمارگیران بدهند، قطعاً آمار درستی به دست نمیآید.
وی افزود: به طور مثال برخی از ساکنان روستاها، محل زندگی شان را در شهر عنوان میکردند که این موضوع، برنامه ریزی برای ارائه خدمات به روستائیان را با چالش جدی مواجه کرد.
حیاتی با بیان اینکه مرکز آمار ایران به هیچ وجه آمارسازی نمیکند، تأکید کرد: برای هر قلم اطلاعاتی باید یک تعریف استاندارد ارائه و متولی کسب آن شود تا آمار درست برای استفاده کاربران منتشر شود.
وی افزود: با برآورد رشد جمعیت در سال ۱۴۰۰ آمار جمعیت استان قزوین به یک میلیون و سیصد و پنجاه و سه هزار نفر رسیده است.
به گفته معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان قزوین، در سال ۹۵ نسبت شهری حدود ۷۵ درصد شهرنشینی و ۲۵ درصد روستانشین بودند که امسال ۷۹ درصد شهرنشین و ۲۱ درصد روستانشین هستند.
وی افزود: در عصر جدید که به سمت بیگ دیتا حرکت میکنیم باید روشهای آمارگیری در استان قزوین نیز تغییر کند.
حیاتی با بیان اینکه نرخ بیکاری در استان قزوین در بهار و تابستان امسال کاهش پیدا کرده است، تصریح کرد: خوشبختانه وضعیت بیکاری در استان قزوین بهبود یافته و آخرین نرخ تورم در استان به ۴۷.۱ درصد رسیده است.
وی افزود: نرخ طلاق در استان قزوین کاهش پیدا کرده و ازدواج هم ۹ درصد افزایش یافته است.
آمار و اطلاعات چراغ راه برنامه ریزی است
رحمانی، معاون هماهنگی برنامه و بودجه سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان قزوین هم در برنامه گفت وگوی ویژه خبری شبکه قزوین با بیان اینکه آمار و اطلاعات چراغ راه برنامه ریزی است گفت: سه رده برنامه ریزی در کشور داریم که اولین رده آن چشم انداز و برنامه ریزی بلند مدت و رده دوم، برنامههای میان مدت ۵ ساله است که امسال در سال پایانی برنامه ششم توسعه قرار داریم و اهداف برنامه بلند مدت، توسط برنامههای میان مدت پیگیری میشود.
وی افزود: برنامه کوتاه مدت، همان بودجه سالیانه است که مدیریت آن بر عهده سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور است و بودجه سالیانه استان بر اساس شاخصهای آماری تدوین میشود.
رحمانی خاطرنشان کرد: در برنامه ریزی، توسعه فضایی و جغرافیایی فعالیتها بسیار مهم است و در اینجا مشخص میشود که مثلاً استان قزوین چه فعالیتهایی میتواند یا نمیتواند انجام دهد.
وی افزود: به طور مثال با توجه به کاهش بارندگی در استان قزوین و کاهش سطح آبهای زیرزمینی، سند آمایش سرزمینی ثابت میکند که به دلیل تأمین نشدن آب، صنایع آب بر، مثل فولاد نباید در استان مستقر شود.
معاون هماهنگی برنامه و بودجه سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان قزوین تصریح کرد: مکانسیم اجرای سند آمایش سرزمینی در استان قزوین به عنوان استان پیشرو وجود دارد و درصد اجرای آمایش در استان قزوین به مراتب بیشتر از سایر استانهای کشور است.
وی افزود: در دولت سیزدهم، برای اجرای سند آمایش سرزمینی اتفاق نظر وجود دارد.
رحمانی خاطرنشان کرد: نظام یکپارچه آماری به ما کمک میکند تا گزارش گیری، استفاده از آمار و راستی آزمایی به درستی انجام شود.
معاون هماهنگی برنامه و بودجه سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان قزوین به موضوع موازی کاری در انتشار آمار اشاره کرد و گفت: در سالهای اخیر مرجعیت آمار اقتصاد کلان تغییر کرده و از بانک مرکزی به مرکز آمار ایران انتقال یافته است، اما برخی از نهادها با هدف مطالعات خاص آن دستگاه به ارائه آمار مبادرت میکنند.
وی افزود: در زمینه آمار، باید نمونه گیری درست و دقیق باشد و پرسشگر هم مطابق قوانین، به آمارگیری بپردازد تا در نهایت بتوانیم آمار درست و دقیقی منتشر کنیم.