دکتر عین اللهی:
هویت طب ایرانی باید احیا شود
وزیر بهداشت با بیان اینکه طب ایرانی، میراث گرانبهایی است که سالهای سال فراموش شده بود، گفت: طب ایرانی، هویت گمشده اي است که باید احیا شود.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، دکتر بهرام عین اللهی در مراسم اختتامیه جشنواره طب ایرانی افزود: خیلی از کشورهای همجوار ما برای خودشان هویت میسازند، اما ایران کشوری است که هویت دارد و همین هویت میتواند باعث پیشرفت شود.
وزیر بهداشت ادامه داد: امروز ایران و ایرانی به عنوان یک افتخار در دنیا مطرح است. طب ایرانی هم میتواند نمایانگر همین هویت ایرانی باشد. امروزه در دانشگاههای علوم پزشکی بایستی بیش از همه چیز به هویت خودمان توجه کنیم.
وزیر بهداشت افزود: حتماً در تاریخ پزشکی و ایجاد هویت کار شود، چون بدون هویت نمیتوان رشد کرد. واحدهای درسی طب ایرانی باید تدریس شود و امروزه به آن نیاز داریم. در حوزه طب ایرانی نباید سکولار فکر کنیم.
وی ادامه داد: در دانشگاهها امروزه بیش از همه چیز باید به هویت دادن دانشجو بپردازیم و دانشجو به تاریخ خود افتخار کند. حتما در تاریخ پزشکی و ایجاد هویت کار کنید؛ برای اینکه بدون هویت، دانشجویان رشد نمیکنند. هویت ما با قدمت طب ایرانی ایجاد میشود. چیزی به عنوان دانشکده جدا نداریم و باید از همه ساختارها استفاده کنیم و باید واحدهای طب ایرانی در رشتههای پزشکی تدریس شود. با تلاش مرحوم دکتر اصفهانی و دکتر بهرامی، در سال ۸۴ کمیته طب سنتی را در معاونت آموزشی ایجاد کردند و رشته کارشناسی ارشد و بعد phd طب سنتی ایجاد و بعد هشت دانشکده طب سنتی در کشور درست شد.
وزیر بهداشت با بیان اینکه رشد علمی با استانداردها و مستندات قوی میتواند از روشهای غیرعلمی در جامعه جلوگیری کند، گفت: وزارت بهداشت از رشد علمی طب ایرانی حمایت خواهد کرد.
وی افزود: هدف اصلی تأمین نیروهای انسانی مجرب و آموزش دیده است، زیرا وزارت بهداشت متولی سلامت مردم است و با کسی هم تعارف ندارد بنابراین، تقویت طب ایرانی همراه با رشد علمی باید مورد توجه قرار گیرد.
وزیر بهداشت با اشاره به سبک زندگی غربی در کشور، گفت: با استفاده از طب ایرانی میتوانیم به سلامت مردم کمک کنیم و حسن طب ایرانی این است که به پیشگیری بیشتر بها میدهد.
وی افزود: سیاستها و اسناد بالادستی محکمی باید ایجاد کرد که با فراز و نشیب تغییر مدیریت ها، دچار وقفه نشویم و باید قانونی داشته باشیم که کاری ماندگار باشد و سلایق شخصی در آن راه نداشته باشد. هدف اصلی ما تامین نیروی انسانی مجرب و آموزش دیده است.
دکتر عین اللهی گفت: وزارت بهداشت متولی سلامت مردم است و با کسی هم تعارف ندارد و در فشار قرار نمیگیرد و هرچه سلامت مردم را تامین کند پشتیبانی میکند. تقویت طب ایرانی دانشگاهی قطعا سبب سلامت مردم میشود و سازمان غذا و دارو هم در بحث فرآوردههای طبیعی و سنتی خارج از تشریفات اداری دست و پا گیر باید کاری به نفع مردم انجام دهد.
وزیر بهداشت در ادامه با اشاره به آسیبهای خیز پنجم کرونا، افزود: این خیز آنقدر سنگین بود که باید از آن به عنوان یک موج نام برد ما روزانه ۵۰ هزار مبتلا و ۸ هزار بستری داشتیم که این وضعیت فاجعه ملی بود.
وی با اشاره به اهمیت روشهای درمان کرونا، گفت: باید به داروهایی که منجر به تقویت سیستم ایمنی بدن در مقابله با کرونا میشود، بها داد.
امروز ۹۵ میلیون دز واکسن تزریق شده است و امروز ایران در زمینه سرعت واکسیناسیون رتبه اول را دارد وبرخی از داروهای طب ایرانی و سنتی به تایید سازمان غذا و دارو رسیده است.
وزیر بهداشت افزود: ۱۷ قلم داروی طب سنتی در کرونا استفاده میشود و ما باید بر اساس اسناد بالادستی از تمام ظرفیتهای طب سنتی و مکمل برای سلامتی مردم استفاده کنیم.