• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۲۶۷۲۵۸
تاریخ انتشار: ۱۳ آبان ۱۴۰۰ - ۱۲:۲۴
بین الملل » غرب آسیا
راي اليوم خبر داد؛​

اختلاف جدی آمریکا با عربستان بر سر قیمت نفت و بحران لبنان

اعمال فشار ریاض برای استعفای قرداحی و در تنگنا قرار دادن میقاتی، رفتار‌هایی است که پاریس، واشنگتن و لندن با آن مخالفند.

به گزارش سرویس بین الملل­ ­­خبرگزاری صدا و سیما روزنامه اینترنتی رای الیوم که از لندن به روز می‌شود، نوشت: به نظر می‌رسد بخش ارتباطات آمریکا به ویژه در خصوص بحران تعامل میان لبنان از یک سو و عربستان و سایر کشور‌های حوزه خلیج فارس از سوی دیگر، در برخی از تماس‌ها وارد مسیر بسته و بحث برانگیزی شده است,، زیرا نشانه‌هایی از یک بحران خاموش بین دولت کنونی آمریکا، به ویژه وزارت امور خارجه و رهبری عربستان سعودی وجود دارد.
به گفته منابع دیپلماتیک آگاه غربی، روابط آمریکا و عربستان سعودی پیش از بحران ناشی از اظهارات اخیر جرج قرداحی وزیر اطلاع رسانی لبنان، به علت قیمت‌های نفت به شدت متشنج بود و بروز بحران قرداحی و لبنان، روابط آن‌ها را متشنج‌تر کرده و موجب به وجود آمدن گره تازه‌ای با عنوان برخورد مجدد منافع میان آمریکا و عربستان سعودی شده که برطرف کردن آن نیازمند تلاش‌های فشرده دیپلماتیک است.
به نظر می‌رسد نجیب میقاتی نخست وزیر لبنان و جرج قرداحی وزیر اطلاع رسانی مورد بحث، پیامی تقدیر آمیز از سفیر آمریکا در بیروت با این مضمون دریافت کرده اند که استعفای قرداحی مردود است و نباید سریع‌ترین و آسان‌ترین گزینه باشد.
آمریکایی‌ها با اشاره به علت خشم عربستان از اظهارات قرداحی، به لبنان ابلاغ کرده اند که آن‌ها نیز با انگلیس و فرانسه هم رای هستند که استعفای قرداحی بحران داخلی لبنان را تشدید خواهد کرد. آن‌ها همچنین تاکید کرده اند که اظهارات قرداحی با موضع کنونی آمریکا در قبال جنگ یمن منطبق است، چرا که دولت جو بایدن، موضعی علنی علیه جنگ یمن اتخاذ و فرستاده‌ای برای پایان دادن به جنگ یمن تعیین کرده است و از صادرات سلاح‌هایی به عربستان سعودی که ممکن است در یمن استفاده شود، خودداری می‌کند.
طبق هنجار‌ها و داده‌های دیپلماتیک غربی، دولت بایدن سامانه گنبد آهنین را از عربستان سعودی خارج کرده است تا بر ریاض برای متوقف کردن جنگ در یمن فشار بیاورد.
به نظر می‌رسد سفیر آمریکا در لبنان در تماس با قرداحی و میقاتی موضعی مشابه (سفرای) فرانسه و انگلیس در مخالفت با استعفای قرداحی اتخاذ کرده است. این بدان معنی است که استعفا که برخی از لبنانی‌ها خواستار آن هستند، ممکن است گزینه سریعی نباشد به ویژه که وضعیت داخلی بدتر خواهد شد، زیرا دولت میقاتی تابع دولت‌های عربی خواهد شد که در واقع از کمک به لبنان خودداری می‌کنند.
به نظر می‌رسد وضعیت به ویژه در لبنان با توجه به دستور کار‌های متفاوت، پیچیده‌تر می‌شود. این در حالی است که پرونده لبنان در تماس تلفنی شاهزاده بن سلمان ولیعهد عربستان و جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا، مورد بحث قرار گرفته و اطلاعات دریافتی از واشنگتن حاکی از آن است که تماس اخیر میان آن دو دوستانه نبوده و مسائل اختلافی زیادی در گفتگو‌ها بروز کرده است. سالیوان به طرف سعودی اعلام کرده است که آمریکا و کشور‌های اروپایی از ترکیب کنونی دولت میقاتی به عنوان نتیجه یک اجماع بین المللی حمایت می‌کنند.
محافل آگاه در پایتخت آمریکا آشکارا تاکید می‌کنند که دولت بایدن و عربستان سعودی روی نحوه تعامل با بحران لبنان توافق ندارند.
پیش از این اختلاف نیز مناقشه دیگری میان دو طرف وجود داشت که در جریان آن آمریکایی‌ها دولت سعودی را به ماجراجویی و دستکاری قیمت نفت متهم کرده بودند که ممکن است بحران جهانی پس از ویروس کرونا را تشدید کند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
نعمت بی دریغ، ایران غرق در برکت برف و باران
برگزاری همایش حقوقی و آموزشی هیأت نظارت شهرستان‌های استان گیلان در رشت
دعوت بازیکن گیلانی به اردوی تیم ملی فوتبال جوانان ایران
سفر استانی رئیس جمهور به خراسان جنوبی
تقابل دو تیم لیگ دسته اولی شمال و جنوب فوتبال کشور در رشت
افزایش ۳ میلیون مترمکعبی ذخیره سد جیرفت
کشتی فرنگی قهرمانی کشور؛ نفرات برتر ۵ وزن نخست مشخص شدند
تصاویر بارش برف در شهرستان های خراسان رضوی
برنامه ریزی برای برگزاری مراسم معنوی اعتکاف ۵۰۰ نفر از فومنی‌ها
قطع برق با برنامه در محدوده کمربندی شمالی قائم‌شهر
نظارت بر بازار میوه شب یلدا
بدمینتون بین‌المللی قزاقستان؛ تداوم عملکرد قابل قبول نمایندگان ایران
تاکنون خسارت قابل توجهی در جیرفت گزارش نشده است
برگزاری میز خدمت جهادی در شیرکوه آستانه اشرفیه
جنایت صهیونیست ها در غزه با استفاده از هوش مصنوعی
افزایش تعداد مدارس در شهرستان اسلامشهر
بارندگی در مناطق جنوب و جنوب غربی استان ادامه دارد
ادامه عملیات بارورسازی ابر‌ها تا پایان فصل بهار
انسداد مسیر سربیژن به راین به دلیل بارش برف
صدور ۲۱ هزار و ۲۸۶ فقره حواله‌ کود‌ کشاورزی در استان زنجان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فرماندهان جدید نیروی هوایی و پدافند هوایی منصوب شدند
ورود سامانه بارشی قوی از جنوب و جنوب غرب کشور
میزان بارش ها در استان کرمان طی ساعات گذشته
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری
واریز اعتبار مرحله پنجم کالابرگ الکترونیکی از شنبه ۲۹ آذر
فیروزآباد با ۱۳۳ میلیمتر باران رکورد دار بارش ها در فارس
قطعی آب برخی مناطق به دلیل کاهش ظرفیت تولید تصفیه خانه بزرگ آب گیلان
قطار شهری کرج با ۴ ایستگاه فعال در حال خدمت‌رسانی است
پدافند هوایی شعار ارتش فدای ملت را معنا کردند
بلوغ روابط تهران و مسکو، نشانه پایان نظم تک‌قطبی
برف و باران قم را به رنگ زمستان درآورد
بیشترین میزان بارندگی، ۲ میلیمتر، در آبادان
جاده های خراسان رضوی در زیر کولاک، برف و باران
هشدار نارنجی بارندگی برای ۲۳ استان کشور
کشف صدها تن برنج احتکار شده در آبادان
فرماندهان جدید نیروی هوایی و پدافند هوایی منصوب شدند  (۵ نظر)
اقدامات بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز ادامه دارد  (۲ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
حجم مبنا در بورس حذف شد  (۱ نظر)
یک هزار میلیارد تومان از مطالبات بیمه درمان بازنشستگان تسویه شد  (۱ نظر)
وزیر دادگستری: قرار نیست مهریه ۱۴ سکه باشد  (۱ نظر)
آغاز طرح ترافیکی زمستانی پلیس با مشارکت ۹۱ هزار نیروی امدادی در جاده‌ها  (۱ نظر)
رئیس قوه قضائیه مهمان مردم استان مرکزی  (۱ نظر)
برخورد دو خودرو در جاده بابل به بهنمیر؛ ۳ کشته و ۵ مصدوم  (۱ نظر)
تجاوز جدید ترامپ؛ محاصره کامل نفت‌کش‌های ونزوئلا  (۱ نظر)
سامانه بارشی جدید در راه تهران  (۱ نظر)
برف پاییزی، چهره زمستانی به زنجان بخشید  (۱ نظر)
نصب تندیس والرین در ورودی فرودگاه مهرآباد  (۱ نظر)
مجازی شدن مدارس هشت شهرستان خوزستان در ۲۶ آذر  (۱ نظر)
انحراف اتوبوس در محور رفسنجان–کرمان ۱۵ مصدوم برجا گذاشت  (۱ نظر)