وزیر علوم:
جامعه دانشگاهی، عامل موفقیت کشور
وزیر علوم تحقیقات و فناوری گفت: جامعه دانشگاهی ما عامل اصلی موفقیتهای کشور در حوزههای مختلف امنیتی، دفاعی، رفاه اجتماعی و سلامت است.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای محمدعلی زلفی گل در مراسم معارفه ریاست جدید دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی گفت: امروز بیش از ۲۰ میلیون تحصیلکرده دانشگاهی در کشور وجود دارد و این توفیقی برای جامعه دانشگاهی کشور است و جامعه فرهیخته و دین مدار باید قدردان آن باشد.
وی افزود: هم اکنون توفیقات زیادی با حرکت جهادی در عرصههای مختلف علمی حاصل شده است، موفقیتهای نظامی، امنیتی، سلولهای بنیادی و در این روزها تولید واکسن در شرکتهای دانشگاهی و دانشبنیان از جمله توفیقات دانشگاه است.
آقای زلفی گل با بیان اینکه جامعه دانشگاهی ما عامل اصلی موفقیتهای کشور بوده است گفت: جامعه دانشگاهی عامل اصلی موفقیتهای کشور در حوزههای مختلف امنیتی، دفاعی، رفاه اجتماعی و سلامت بوده است.
وی با بیان اینکه دانشگاهیان به خوبی نقش خود را در عرصههای مختلف علمی ایفا کرده اند گفت: هم اکنون بیش از ۳ میلیون دانشجو در کشور وجود دارد و هر خانواده ایرانی حاضر است که فرزندش تحصیلات دانشگاهی داشته باشد و باید قدر این توفیق را بدانیم و تلاش کنیم آموزش دانشگاهی در سطح مهارت افزایی گسترش پیدا کند.
ارزش علم به انتشار آن است
وزیر علوم تحقیقات و فناوری گفت: امروز رتبه اول علمی منطقه را با اختلاف تنها ۲۰ سند علمی با رقیب خود، ترکیه داریم و این موفقیتی برای کشور محسوب میشود.
آقای زلفی گل با اشاره به فعالیتها در حوزه دیپلماسی علمی گفت: در عرصه دیپلماسی علمی موفق عمل کردیم، اما کافی نیست ما اعتقاد داریم علم عنکبوت وار اثربخشی ندارد، ارزش علم به انتشار آن است.
وزیر علوم تحقیقات و فناوری افزود: از جمله برنامههای ما این است که مجلات خود را به زبان فارسی در عرصه بینالملل نمایه کنیم و برای نمایش دادن مجلات فارسی یکسری استانداردهایی وجود دارد که باید به آن توجه شود.
آقای زلفی گل با اشاره به اینکه در کشور ۲۶۰ مجله نمایه بینالمللی شده است، گفت: ما بیش از هزار و ۸۰۰ مجله علمی پژوهشی در کشور داریم و باید برنامهریزی کنیم که هر سال، پنج درصد این مجلات در نمایه بین المللی به زبان فارسی منتشر شود.
وزیر علوم تحقیقات و فناوری تأکید کرد: هر عضو هیأت علمی دانشگاه باید با یک محقق در خارج از کشور ارتباطات علمی داشته باشد ما میخواهیم مشکل اشتغال کشور حل شود.
توسعه شرکت دانش بنیان برای حل مشکل اشتغال دانش آموختگان
وزیر علوم تحقیقات و فناوری گفت: ایجاد شغل برای فارغ التحصیل دانشگاهی ساز و کار خود را میطلبد و شرکتهای دانشبنیان در این راستا تأثیر گذار هستند.
وی با بیان اینکه اگر میخواهیم مشکل خروج نخبگان از کشور را برطرف کنیم باید به فکر توسعه فعالیتهای دانش بنیان در کشور باشیم گفت: باید در زمینه فناوری و نوآوری هزینه کنیم و بهترین جا پارکهای علم و فناوری است و ما در وزارت علوم تحقیقات و فناوری به این باور رسیده ایم که دانشگاه ما نقشش را آنطور که باید در پیشرفت جامعه ایفا نکرده است و ما میخواهیم معاونت فناوری را تأسیس کنیم و سامانه جامع تحقیقات را راه اندازی کنیم تا استعداد استادان دانشگاه و دانشجویان شکوفا شود، ما میخواهیم تحقیقات کاربردی و توسعهای را در کشور گسترش دهیم.
وزیر علوم تحقیقات و فناوری تأکید کرد: هر جامعه دانشگاهی ما یک وزارت علوم است و یکی از عوامل موفقیت در یک دانشگاه این است که شرایطی را ایجاد کند که در اولین فرصت یک مدیر موفق با روابط عمومی قوی داشته باشد.
حل مشکل تجمیع دانشگاه
وی در ادامه درباره حل مشکل تجمیع دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی گفت: من از رؤسای پیشین این دانشگاه و سرپرست جدید میخواهم که با آقای دکتر زاکانی شهردار تهران جلسهای داشته باشند و خواسته خود را مطرح کنند و در مسیر حل این مشکل گام بردارند.