پخش زنده
امروز: -
پیکر پروفسور «محمدرضا ستاره» استاد بیجاری دانشگاه کردستان و سرآمد علمی کشور امروز به صورت خودرویی در سطح شهر بیجار تشییع و در قطعه نام آوران گروس باغ رضوان این شهر به خاک سپرده شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز کردستان، در این آیین، علما و روحانیون حوزه علمیه امام صادق (ع)، دانشگاهیان، نماینده مردم شهرستان بیجار در مجلس شورای اسلامی، فرماندار و اعضای شورای اداری و تامین بیجار، نماینده دانشگاه کردستان و دوستداران آن مرحوم حضور داشتند.
نماینده مردم شهرستان بیجار و رئیس مجمع نمایندگان استان کردستان در مجلس شورای اسلامی در پی درگذشت "دکتر محمدرضا ستاره" عضو هیات علمی دانشگاه کردستان و دانشمند برجسته رشته فیزیک پیام تسلیتی صادر کرد.
در پیام علیرضا زندیان آمده است:
درگذشت پروفسور «محمد رضا ستاره» استاد برجسته فیزیک جهان اسلام و پژوهشگر متعهد و مومن سبب تأسف، تأثر و اندوه فراوان شد. این چهره محبوب و اخلاقمدار عرصه علم و تربیت، در طول عمر با برکت خود با تلاش وصفناپذیر و مجاهدت بسیار منشاء خدمات ارزندهای در حوزه تألیف، تحقیق و پژوهش بود و به عنوان استاد نمونه کشوری ضمن تربیت و پرورش دانشجویان و دانشپژوهان بسیار، در مسیر تعالی و پیشرفت علم نیز با جدیت و سخت کوشی، آثاری ماندگار برای جامعه علمی ایران و جهان به یادگار گذاشت.
اینجانب ضایعه دردناک فقدان این استاد فرزانه و لایق را که در نتیجه جراحات وارده در تصادف جادهای دعوت حق را لبیک گفت و به لقاء الله پیوست به جامعه دانشگاهی، مردم شریف استان و به ویژه مردم ولایت مدار وقدر شناس بیجار و خانواده مکرم وارجمند ایشان تسلیت وتعزیت عرض مینمایم و از درگاه خداوند منّان و رحمان برای آن فقید سعید، مغفرت، آمرزش و رحمت واسعه الهی و برای بازماندگان و بستگان محترم صبر و شکیبایی مسألت دارم. إنشاءالله خداوند آن دانشمند مجاهد صبور و مومن را با اولیاالله، نیکان و مقربان درگاهش محشور گرداند.
مرحوم ستاره یکم خرداد ١٤٠١ در محور دیواندره - بیجار دچار سانحه رانندگی شد و علیرغم ۱۰ عمل پزشکی، در یازدهم تیر ۱۴۰۱ بر اثر شدت جراحات در بیمارستان امام خمینی (ره) تهران جان به جان آفرین تسلیم کرد.
حجت الاسلام علی خورشیدی امام جمعه بیجار بر پیکر پروفسور ستاره نماز اقامه کرد و سپس آیین تدفین با حضور خانواده، شاگردان و اساتید دانشگاههای استان در باغ رضوان بیجار برگزار شد.
پروفسور محمدرضا ستاره ۲۷ بهمن سال ۱۳۵۲ در محله ریگ سیاه بیجار به دنیا آمد.
از جمله افتخارات و جوایز پروفسور ستاره میتوان به کسب مقام نفر اول جشنواره جوان خوارزمی در مقطع دکتری در سال ۱۳۸۰، نفر سوم جشنواره بین المللی خوارزمی در سال ۱۳۸۳ در پژوهشهای بنیادی، کسب رتبه اول پژوهشگران برتر کشور در علوم پایه در سال ۱۳۸۸، نگارش مقاله با بیشترین ارجاع در رشته فیزیک در سال ۱۳۸۷، کسب مدال نقره انیشتین از طرف یونسکو، کسب عنوان دانشمند برتر جهان اسلام در سال ۱۳۸۸، دارای ۲۴۶ مقاله ISI در رشته فیزیک که بیشترین تعداد در ایران است و دارای بیشترین ارجاعات به مقالات مذکور در کشور با پنج هزار و ۴۰۸ عنوان ارجاع تا زمان نگارش این بیوگرافی اشاره کرد.
پروفسور محمدرضا ستاره دارای مدرک دکترای تخصصی فیزیک نظری و عضو هیات علمی گروه فیزیک دانشگاه کردستان بود و سال ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ نیز در فهرست سرآمدان علمی کشور قرار گرفت، وی از جمله دانشمندان ۲ درصد برتر جهان، دارای مدرک دکترای تخصصی فیزیک نظری و عضو هیات علمی گروه فیزیک دانشگاه کردستان و رئیس دانشکده علوم پایه و فنی مهندسی بیجار بود.
استاد محمدرضا ستاره، دکتری خود را در سال ۱۳۸۰ از دانشگاه صنعتی شریف در زمینه فیزیک نظری اخذ کرد و تألیف بیش از ۳۰۰ عنوان مقاله در مجلات معتبر بینالمللی و تربیت دهها دانشجو در مقاطع تحصیلات تکمیلی کارشناسی ارشد و دکتری فیزیک از خدمات ماندگار ایشان به جامعه علمی کشور است.
وی دارای شاخص هرش ۵۲ بوده و مقالات وی بیش از ۱۱ هزار ارجاع دریافت کردهاند که از این نظر در بین فیزیکدانان ایرانی جایگاه رفیعی دارد، از جمله افتخارات دکتر ستاره انتخاب وی به عنوان ۲ درصد دانشمندان برتر جهان طبق ارزیابی دانشگاه استنفورد، دانشمند برتر جهان اسلام، پژوهشگر برتر کشوری و عضو فدراسیون سرآمدان علمی ایران است، وی از دانشمندان و فرزانگان معاصر و از نمادهای علم و پژوهش در استان کردستان به شمار میآمد.
این نابغه فیزیک جهان بیش از ۳۰۰ عنوان مقاله در مجلات معتبر بین المللی تالیف کرده بود، فدراسیون سرآمدان علمی ایران تحت حمایت و مدیریت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تعداد ۱۰۰ نفر از محققان کشور را در سال ۱۴۰۰ به عنوان سرآمدان علمی انتخاب کرد که پروفسور «محمدرضا ستاره» نیز در این فهرست قرار گرفته بود.