اعتبار پنج هزار میلیارد تومانی دولت برای خرید زعفران
مجلس امسال پنج هزار میلیارد تومان اعتبار برای خرید محصولات پایه با محوریت زعفران در اختیار دولت قرار داده است.
محسن زنگنه افزود:این روزها حتی شاهد افزایش قیمت زعفران در بازار نسبت به کف تعیین شده هستیم و لذا برخی کشاورزان ترجیح میدهند محصول زعفران خود را در بازار عرضه کنند و ما نیز این اقدام را به فال نیک میگیریم.
وی ادامه داد: طبق دستورالعمل ابلاغی، مراکز خرید و تعاونی روستایی موظف هستند هر کیلوگرم زعفران نگین را ۲۰۵ میلیون ریال، شبه نگین را ۱۶۰ میلیون ریال، پوشال مرغوب را ۱۵۵ میلیون ریال، پوشال معمولی را ۱۳۵ میلیون ریال و زعفران دستهای را ۱۱۰ میلیون ریال بدون سقف خرید از کشاورزان خریداری کنند.
نماینده مردم تربتحیدریه، زاوه و مهولات در مجلس شورای اسلامی گفت: قیمت گل زعفران نیز هر من (سه کیلوگرم) بین پنج میلیون و ۵۰۰ تا ۶ میلیون ریال باید معامله شود منتهی در ابتدای فصل برداشت، چون زعفران نوبرانه به بازار میآید شاهد افزایش قیمت گل و زعفران خشک بودیم و اکنون که محصول بیشتر شده قیمت کاهش یافته است و همین مساله نگرانیهایی را ایجاد کرده که در بازار زعفران امری طبیعی است.
زنگنه افزود: ارایه تسهیلات ۵۰۰ میلیون ریالی به زعفرانکاران خرده مالک در استانهای خراسان رضوی و جنوبی از دیگر اقدامات حمایتی در حوزه زعفران است و این تسهیلات توسط ستاداجرایی فرمان حضرت امام خمینی (ره) از ابتدای آبان امسال با هدف حمایت از زعفرانکاران به کشاورزان خرده مالک تا سه هکتار زیرکشت اهدا میشود و سامانه اینترنتی به نشانی satkaz.ir طراحی شده است و کشاورزان میتوانند با مراجعه به آن اطلاعات درخواستی را ثبت کنند.
وی ادامه داد:تسهیلات ارائه شده ستاد اجرایی فرمان حضرت امام خمینی (ره) به زعفرانکاران، نیاز به ضامن ندارد و کشاورزان همان زعفران تولیدی خود را به صورت سپرده در انبارهای بورسی به امانت میگذارند و پس از دریافت تسهیلات یک سال فرصت بازپرداخت مبلغ تسهیلات را خواهند داشت.
از مجموع بیش از ۱۱۸ هزار هکتار زمین زیرکشت زعفران در ایران، استان خراسان رضوی با بیش از ۹۰ هزار هکتار و ۸۰ درصد تولید و استان خراسان جنوبی با ۱۵ هزار و ۷۰۰ هکتار و حدود پنج درصد تولید به ترتیب بیشترین میزان کشت و تولید این محصول را به خود اختصاص دادهاند.
از مجموع ۹۰ هزار هکتار زمین زیر کشت زعفران در خراسان رضوی، بیش از هشت هزار و ۵۰۰ هکتار و معادل ۱۲ درصد به شهرستان تربتحیدریه و از مجموع افزون بر ۵۰ هزار هکتار عرصه کشاورزی شهرستان زاوه، ۱۲ هزار هکتار معادل ۱۷ درصد ظرفیت استان به کشت زعفران اختصاص دارد.
مرکز شهرستان ۲۲۵ هزار نفری تربتحیدریه در ۱۵۰ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.