پخش زنده
امروز: -
شهر دعواهای خونین گلادیاتورها در رم باستان حالا میزبان سران کشورهای عضو گروه بیست شده است که دعواهای سیاسی خود را به پایتخت ایتالیا آورده اند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شبکه تلویزیونی بی بی سی، اجلاس سران گروه بیست در ناحیهای در جنوب شهر رم پایتخت ایتالیا در جریان است. این ناحیه در دهه هزار و نهصد و سی احداث شد. موسولینی نخست وزیر وقت ایتالیا این ناحیه را احداث کرد تا به زعم خودش، شکوه معماری فاشیستی ایتالیا را نشان دهد. البته الان دوست ندارند که از آن معماری یاد کنند و در کارت پستالهای رم، نقشی از آن باشد.
شهر رم یکی از زیباترین شهرهای جهان است و آثار تاریخی بسیاری دارد. در چنین شهری نشست سران گروه بیست برگزار میشود. شهر رم در طول تاریخ شاهد مسائل مطرح در حوزه سیاست، مذاکره و جر و بحثهای سیاسی بوده است. دو هزار سال پیش این اتفاقات در محلات باستانی رم رخ میداد و حالا پس از دو هزار سال، این شهر میزبان اجلاس سران گروه بیست است. این گروه متشکل از بیست کشوری است که بزرگترین کشورهای اقتصادی جهان هستند. ریاست گروه بیست ادواری است و هر سال تغییر میکند. این کشورها درمجموع حدود هشتاد درصد از تولید ناخالص داخلی جهان را به خود اختصاص میدهند. هفتاد و پنج درصد تجارت جهانی نیز از طریق کشورهای عضو گروه بیست انجام میشود. شصت درصد جمعیت جهان نیز در این بیست کشور عضو گروه بیست زندگی میکنند.
شعار امسال اجلاس سران گروه بیست عبارتست از «مردم، کره زمین و شکوفایی». در حوزه مردم، تمرکز بر مبارزه با بیماری همه گیر کووید ۱۹ است و اینکه چگونه آمار واکسیناسیون را افزایش داد بویژه در کشورهای فقیرتر جهان. حوزه دوم یعنی کره زمین به موضوع محیط زیست مربوط است. نشست سران گروه بیست در آستانه برگزاری کنفرانس تغییرات اقلیمی سازمان ملل متحد موسوم به کاپ ۲۶ در شهر گلاسکو برگزار میشود. انگلیس ریاست ادواری این نشستهای سالانه سازمان ملل متحد را برعهده دارد. کشورهای عضو گروه بیست در مجموع حدود هشتاد درصد از اثر گلخانهای و ورود آلایندههای کربنی را به خود اختصاص داده اند.
موضوع سوم در شعار فوق یعنی شکوفایی عبارتست از اقتصاد جهانی و اینکه چگونه به کشورهای جهان کمک کرد تا از دوران کووید ۱۹ عبور کنند و شرکتهای چندملیتی، سهم منصفانه خود را از مالیات بپردازند. دو هزار سال پیش گلادیاتورها در شهر رم با شیرها میجنگیدند. البته سران کشورهای عضو گروه بیست امیدوارند دعواهای آنها کمی آرامتر باشد! برخی از کشورهای در حال توسعه با خارج کردن ذغال سنگ از فهرست منابع تامین سوخت خود و محدود کردن گرم شدن کره زمین در حد یک و نیم درجه سانتیگراد مخالفند. برخی از متحدان غربی نیز در این جمع، درباره روند عقب نشینی آشفته آمریکا از افغانستان اختلافهایی دارند. فرانسه و آمریکا نیز به علت موضوع قراردادهای ساخت زیردریاییهای هستهای برای استرالیا اختلاف دارند. باید توجه داشت که سران برخی از کشورهای عضو گروه بیست خودشان در این نشست رم حضور ندارند.