پخش زنده
امروز: -
نخست وزیر انگلیس در حاشیه نشست سران گروه بیست در رم، نگرانیهای خود را از رفتار و لفاظیهای فرانسه به مقامات اتحادیه اروپا ابراز کرد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما از لندن، قرار است امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه و بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس روز یکشنبه در حاشیه نشست سران کشورهای گروه بیست در رم پایتخت ایتالیا، با پا در میانی مقامات ارشد اتحادیه اروپا درباره اختلافات جاری گفتگو کنند.
بوریس جانسون در حاشیه نشست سران گروه بیست در رم، نگرانیهای خود را از رفتار و لفاظیهای فرانسه به مقامات اتحادیه اروپا ابراز کرد.
نخست وزیر انگلیس در حالی رفتار فرانسویها را کاملا غیرموجه دانسته که متقابلا رئیس جمهور فرانسه، لندن را به نقض پیمانی که در چارچوب برگزیت منعقد شده، متهم کرده است.
همزمان؛ مقامات انگلیس در نامهای به مقامات کاخ الیزه و اتحادیه اروپا شگفتی خود را از رفتار فرانسه بیان و اعلام کردند اختلافات اخیر را از طریق ساز و کار پیش بینی شده برای حل اختلاف در توافق برگزیت پیگیری خواهند کرد.
جانسون که این هفته میزبان سران کشورها در نشست جهانی آب و هوایی است، نمیخواهد این اختلافات بر این نشست سایه افکند و در حاشیه این اجلاس تلاش کرده است دست کم در این شرایط آتش تنشها را شعله ور نکند؛ و بر این اساس گفته عواملی که فرانسه و انگلیس را به هم پیوند میدهد بسیار بیشتر از مسائل اختلاف انگیز است.
او در عین حال به طور تلویحی، فرانسه را متهم کرد که در آستانه متوقف کردن توافق بازرگانی میان انگلیس و اتحادیه اروپاست. بوریس جانسون به رئیس کمیسیون اروپا گفت: اقدام فرانسه را نوعی تهدید صادرات انگلیس و کاملا غیر قابل توجیه میداند.
نخست وزیر انگلیس گفت که این کشور میتواند در چارچوب توافقنامه بازرگانی با اتحادیه اروپا اقدامات رسمی انجام دهد و هر اقدامی که برای صیانت از منافع انگلیس لازم است انجام خواهد داد.
مقامات اتحادیه اروپا با توجه به افزایش انگیزههای جدایی در میان مردم کشورهای عضو این اتحادیه، بدشان نمیآید با ایجاد مشکل برای انگلیس و بزرگنمایی مشکلات انگلیس، ضمن کاهش انگیزههای جدایی نشان دهند، مزایای باقی بودن در اتحادیه اروپا به مراتب بیشتر از خروج از این اتحادیه است.
تنش میان انگلیس و فرانسه پس از آن شدت یافت که انگلیس به همه درخواستهای فرانسه برای صدور مجوز ماهیگیران فرانسه در اطراف جزیره جرسی (جزیرهای در فاصله بیست کیلومتری فرانسه، اما در حاکمیت انگلیس است) پاسخ مثبت نداد و فرانسه نیز یک کشتی ماهیگیری انگلیس را توقیف و یکی دیگر را جریمه و اعلام کرد، بر کشتیهای تجاری انگلیس از این پس سخت خواهد گرفت.
فرانسه همچنین تهدید کرد که برق این جزیره را که به علت نزدیکی به خاک فرانسه از این کشور گرفته شده است، قطع خواهد کرد. این در حالی است که عمده کالاهای مصرفی و مورد نیاز انگلیس از طریق فرانسه وارد این کشور میشود و سختگیریهای تجاری و گمرکی فرانسه میتواند اختلال تامین کالاها در انگلیس را به طور چشمگیری شدت بخشد.
اختلافات کنونی فرانسه با انگلیس را نباید بی تاثیر از پیمان نظامی – امنیتی و البته بازرگانی آکوس دانست، که انگلیس و امریکا قرار داد ساخت زیردریایی برای استرالیاییها را از چنگ فرانسه درآوردند و فرانسه میلیونها دلار از کف داد.