پخش زنده
امروز: -
معاون عمرانی استانداری مازندران از احداث ۶مرکز پالایش آلاینده هوا در استان و ممنوع شدن مصرف سوخت مازوت در نیروگاه شهید سلیمی نکا خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز مازندران، معاون عمرانی استانداری مازندران در کارگروه آلودگی هوای استان گفت: برای کاهش آلودگی قرار است ۶مرکز پالایش آلایندگی هوا در استان احداث شود.
راز جویان با بیان اینکه بیشتر میزان آلودگی هوا در استان مربوط به فعالیت نیروگاه شهید سلیمی نکا و استفاده از سوخت مازوت یا نفت کثیف است افزود: مصرف سوخت مازوت در این نیروگاه ممنوع شده و ملزم به استفاده از سوخت جایگزین گاز است.
او تاکید کرد: این تخلف از طریق استاندار به مراجع قضایی مازندران برای پیگیری ارسال میشود.
رازجویان به اقدامات خوب دو اداره کل جهاد کشاورزی و محیط زیست استان در زمینه کاهش میزان آلودگی هوای استان اشاره کرد و افزود: با آموزشهای کارشناسان جهاد کشاورزی و محیط زیست به کشاورزان امسال سوزاندن کاه وکلش در فصل برداشت گندم و برنج کاهش چشم گیری داشته است.
هیچ دستگاه سنجش آلودگی در مازندران وجود ندارد
رضوی مدیرکل هواشناسی مازندران نیز در این جلسه با اشاره به اینکه هیچ دستگاه سنجش آلودگی در استان وجود ندارد گفت: بر اساس مشاهدات و تصاویرهای دریافتی ماهورهای و رادار هوای مازندران آلوده است.
رضوی با اشاره به اینکه آلودگی هوای مازندران در آینده نزدیک افزایش خواهد یافت افزود: مصرف روزانه ۷ونیم میلیون لیتر سوخت مازوت، نفت سیاه یا نفت کثیف در نیروگاه نکا، مصرف ۱۴میلیون لیتر سوخت مایع، تردد بالای خودروهای شخصی تک سرنشین، مصرف بالای گاز خانگی و وجود صنایع آلاینده ناسازگار با محیط زیست بخشی از مشکلات مازندران از لحاظ آلودگی هوا است.
او گفت: هوای آلوده نمیتواند فرار کند و زمستانها به دلیل بادهای شرقی، وارونگی هوا و بارندگی این آلودگی در ارتفاع کم پراکنده میشود و علاوه بر آلودگی هوا خاک را آلوده و عقیم و به درختان و کشاورزی استان آسیب وارد میکند که در سالهای آینده عواقب آن را شاهد خواهیم بود.
رضوی با اشاره به اینکه فعالیت نیروگاه نکا به لحاظ تامین برق مصرفی سراسر کشور و استان نقش راهبردی دارد، تاکید کرد باید نیروگاه به فیلتر آلودگی مجهز شود و سوخت مصرفی را کاهش دهد یا سوختهای جایگزین با آلودگی کمتر بهره ببرد.
کیفیت هوای مازندران خارج از حد استاندارد زیست محیطی
مدیرکل محیط زیست مازندران نیز گفت: براساس مصوبه سال۹۶ تا کنون دستگاههای متولی تامین اعتبار لازم را برای تامین و نصب ایستگاههای سنجش آلودگی هوا در استان انجام نداده اند.
ابراهیمی کارنامی افزود: کیفیت هوای استان در برخی اوقات از سال خارج از حد استاندارد زیست محیطی است و تا ایستگاههای سنجش آلودگی راه اندازی نشود قادر به تشخیص میزان دقیق آلودگی نخواهیم بود.
زینب دیوارگر گزارش می دهد