در سال جاری؛ جان باختن ۲۰ کرمانشاهی بر اثر استنشاق گاز مونوکسیدکربن
از ابتدای امسال تا کنون ۱۸۳ نفر در استان کرمانشاه بر اثر استنشاق گاز مونوکسیدکربن دچار مسمومیت شده اند که از این تعداد ۲۰ نفر جان خود را از دست داده اند.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز کرمانشاه، رئیس اداره تحقیق، توسعه و آموزشهای مردمی معاونت غذا و داروی کرمانشاه با اعلام این خبر گفت: ۱۰ تا ۱۱ درصد از مرگ و میر ناشی از مسمومیتها مربوط به مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن است که میطلبد شهروندان در فصل سرما بر رعایت نکات ایمنی استفاده از وسایل گرمایشی توجه بیشتری داشته باشند.
وریا رحیمی با بیان اینکه مونوکسیدکربن هم میتواند مسمومیت مزمن ایجاد کند و هم منجر به فوت شود، افزود: در مراحل اولیه، مسمومیت با گاز مونوکسید به صورت سردرد، سرگیجه ،ضربان شدید در شقیقهها ، وز وز گوش و خواب آلودگی ظاهر میشود.
وی بیان داشت: در مراحل شدیدتر فرد دچار کاهش هوشیاری میشود که با آسیب عصبی به کما می رود و در صورت ادامه داشتن این روند منجر به فوت فرد خواهد شد.
رییس اداره تحقیق، توسعه و آموزشهای مردمی معاونت غذا و داروی کرمانشاه به علائم کودکان دچار مسمومیت نیز اشاره کرد و گفت: کودکان به دلیل نیاز بیشتری که به اکسیژن دارند بیشتر از بزرگسالان در معرض خطر مرگ قرار دارند، تهوع، استفراغ و اسهال از علائم مسمومیت با گاز مونواکسید کربن در کودکان است.
رحیمی افزود: یکی از دلایلی که موجب فوت افراد در این نوع مسمومیت میشود بی رنگ ،بی بو و بی طعم بودن این گاز است که قابل تشخیص با حواس پنجگانه نیست.
وی ادامه داد: رعایت نکات ایمنی در هنگام استفاده از وسایل گرمایشی ضروری است، سرد بودن لوله بخاری که نشان میدهد گاز خارج نمیشود از جمله این نکات است که باید تهویه مناسب در محیط برقرار باشد و نباید همه درز پنجرهها و درها را بپوشانیم تا هوا رد و بدل شود.
رحیمی خاطرنشان کرد: استفاده کردن از آبگرمکن در داخل محیط کوچک حمام نیز خطر گاز گرفتگی را بیشتر میکند و باید از این کار پرهیز کنیم.