کشف کتیبه ساسانی در محوطه تاریخی ریوی
سرپرست ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان شمالی از کشف یک کتیبه تاریخی متعلق به دوره ساسانی در محوطه تاریخی ریوی خبر داد.
بهگزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابطعمومی وزارت میراثفرهنگی، آقای علی مستوفیان روز پنجشنبه ۲۹ مهر با اعلام این خبر افزود: در روند فصل نهم کاوش باستانشناسی محوطه تاریخی ریوی که از ابتدای مهر امسال آغاز شده است سفال نوشتهای به خط پهلوی ساسانی کشف شد.
سرپرست ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان شمالی گفت: این کتیبه حاوی ۲ کلمه است که اشاره به اسم خاص دارد و ممکن است به اسم شخصی خاص و یا نام تاریخی محوطه تاریخی ریوی در دوره ساسانی اشاره داشته باشد.
آقای مستوفیان با اشاره به اهمیت کشف نام تاریخی محوطه ریوی در مطالعات تاریخی شمال شرق ایران، گفت: این محوطه تاریخی در غرب شهر امروزی آشخانه قرار دارد و کشف نام این محوطه تاریخی اهمیت بسیاری در ریشهشناسی اسم امروزی آشخانه (آشکانه) خواهد داشت.
او افزود: بر اساس پژوهشهای باستانشناسی این محوطه یک استقرار گاه کهن در دشت سملقان بوده که از حدود ۳ هزار و ۵۰۰ سال قبل تاکنون مورد توجه جوامع بشری بوده است. مهمترین دوران استقراری این محوطه مربوط به دورههای هخامنشی، اشکانی و ساسانی بوده که سکونتگاه شهری بوده است.
سرپرست ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان شمالی گفت: نزدیکی این شهر تاریخی به جاده ارتباطی گرگان - مشهد فرصت مناسبی را برای ایجاد سایت موزه گردشگری و رشد صنعت گردشگری منطقه نیز فراهم کرده است.
آقای مستوفیان افزود: فعالیتهای باستانشناسی محوطه تاریخی ریوی توسط ادارهکل میراثفرهنگی، خراسان شمالی با همکاری مؤسسه باستانشناسی آلمان و حمایت پژوهشگاه میراث فرهنگی کشور از سال ۱۳۹۴ آغاز شده است.